Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wcale nie taki najnowszy, od wielu lat wykorzystywane w gastronomii, zawsze takiej samej wielkości plasterki jaja ;)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167484
Udostępnij na innych stronach

od wielu lat wykorzystywane w gastronomii, zawsze takiej samej wielkości plasterki jaja

Kiedyś chyba był na forum przepis na taką "kiełbaskę". Niestety, nie mogę znaleźć.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167557
Udostępnij na innych stronach

Pytanie co "lepsiejsze" dla "biedronkowca pospolitego"? :grin:

 

Chińskie "jajeczka" czy "wspaniale" wędlinki "markietowe"? :tongue:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167592
Udostępnij na innych stronach

Bym się nie zdziwił jakby się okazało że ta kiełbasa powstała z jajka w proszku. :grin:

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167805
Udostępnij na innych stronach

To nie kielbasa tylko jajka a z niemieckiego nazywa sie Stangenei i jest uzywana w gastronomi a tak ja produkuja

http://www.luechinger-schmid.ch/upload/bilder_quick/

Tutaj dokladniej http://www.youtube.com/watch?v=onNaDbJbRrY

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167808
Udostępnij na innych stronach

Tutaj dokladniej

Jestem pod wrażenie. Wykonanie proste, aż zachęcające. Tylko nie zauważyłem na filmie jak kolega wyciągał gotowy produkt po ugotowaniu. Ciekawe czy białko tak ładnie się wyślizguje po szkle?. Mam nadzieje że spód miał odkręcany. :grin:

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167820
Udostępnij na innych stronach

Jak i powiedziałem zachęcające tak się stało po wczorajszych wieczornych zabawach udało mi się coś takiego osiągnąć:

http://img84.imageshack.us/img84/4221/zdjcie0362a.th.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

 

Co prawda to długość tylko około 12cm i wyglądem trochę odbiega od orginału ale zabawy trochę było :grin: .

 

PS Mamy teraz dwa podobne tematy może można by je połączyć.?

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167912
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.