lesniak Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Lipca 2011 Witam oto znalazłem zdjęcie najnowszego Chińskiego wynalazku ,, kiełbasa jajeczna" Ciekawe co jeszcze wymyślą ale mamy odpowieć co było pierwsze jajo czy kura. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Lipca 2011 Dla mnie wygląda tragicznie i pewnie tak smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Lipca 2011 Wcale nie taki najnowszy, od wielu lat wykorzystywane w gastronomii, zawsze takiej samej wielkości plasterki jaja Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reda Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Lipca 2011 Bywają przepisy w których wykorzystuje się same żółtka ugotowane w osłonce i potem wrzucone do pasztetu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Lipca 2011 od wielu lat wykorzystywane w gastronomii, zawsze takiej samej wielkości plasterki jajaKiedyś chyba był na forum przepis na taką "kiełbaskę". Niestety, nie mogę znaleźć. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Lipca 2011 No tylko w Chińskim wykonaniu to aż strach pomyśleć co tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Lipca 2011 zdjęcie najnowszego Chińskiego wynalazkuto te chińczyki jakieś dziwne kury mają.... :shock: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 21 Lipca 2011 http://www.cda.pl/video/138407c/Podrabiane-jajka-prosto-z-Chin Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 21 Lipca 2011 http://www.cda.pl/video/138407c/Podrabiane-jajka-prosto-z-Chin Pytanie co "lepsiejsze" dla "biedronkowca pospolitego"? :grin: Chińskie "jajeczka" czy "wspaniale" wędlinki "markietowe"? :tongue: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Lipca 2011 Bym się nie zdziwił jakby się okazało że ta kiełbasa powstała z jajka w proszku. :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Lipca 2011 To nie kielbasa tylko jajka a z niemieckiego nazywa sie Stangenei i jest uzywana w gastronomi a tak ja produkujahttp://www.luechinger-schmid.ch/upload/bilder_quick/Tutaj dokladniej http://www.youtube.com/watch?v=onNaDbJbRrYPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Lipca 2011 No tylko te Niemieckie jakie wymogi musza spełnić a Chińskie to nawet komentować się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Lipca 2011 Tutaj dokladniej Jestem pod wrażenie. Wykonanie proste, aż zachęcające. Tylko nie zauważyłem na filmie jak kolega wyciągał gotowy produkt po ugotowaniu. Ciekawe czy białko tak ładnie się wyślizguje po szkle?. Mam nadzieje że spód miał odkręcany. :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 24 Lipca 2011 Jak i powiedziałem zachęcające tak się stało po wczorajszych wieczornych zabawach udało mi się coś takiego osiągnąć: http://img84.imageshack.us/img84/4221/zdjcie0362a.th.jpg Uploaded with ImageShack.us Co prawda to długość tylko około 12cm i wyglądem trochę odbiega od orginału ale zabawy trochę było :grin: . PS Mamy teraz dwa podobne tematy może można by je połączyć.? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5825-chi%C5%84ska-kie%C5%82basa/#findComment-167912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.