Kruszynka Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 16 Listopada 2012 http://img94.imageshack.us/img94/2821/007kopiam.jpg Uploaded with ImageShack.us I czy życie nie jest piękne ? Mała produkcja działkowa;Boczki,polędwiczki,polędwica,żywiecka wg Halusi,kiełbasa marki kiełbasa :lol: /z tego co pozostało po produkcji żywieckiej/,dorsze jeszcze z Chłapowa i poza kadrem słoninka po węgiersku Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-250284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 16 Listopada 2012 Mała produkcja działkowaFajny zestawik. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-250286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 16 Listopada 2012 poza kadrem słoninka po węgiersku To mnie najbardziej ciekawi :thumbsup: - lekarz mi zalecił spożywać tylko białe mięso a innego poza słoninką nie znam :rolleyes: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-250288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 16 Listopada 2012 Kruszynka, fajne wyroby.Kaziu to wąskie w tej siateczce na lewym półmisku to polędwiczka?? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-250289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 16 Listopada 2012 to wąskie w tej siateczce na lewym półmisku to polędwiczka Tak Karolu,większych nie było :wink: więc są to polędwiczki w "krótkich majteczkach" :lol: :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-250291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 16 Listopada 2012 Kruszynka, tak myślałem dzięki za odpowiedź :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-250293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 18 Listopada 2012 Po parzeniu i osuszaniu mogę zaprezentować przekroje powyższych wyrobów Gotowy talerzyk zakąskowy.Te żółte talarki pochodzą ze znanej wytwórni pewnego Andrzeja :wink: :lol: .Pozostałe są moje :lol: Do tego chlebek na zakwasie i masełko wiejskie od zaprzyjażnionej "gburki"/kaszubski odpowiednik "gażdziny"/ Jeszcze fotka białego mięska dla Podlasiaka.Niestety jakieś czerwone mi wyszło :wink: :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-250703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 18 Listopada 2012 Po parzeniu i osuszaniu mogę zaprezentować przekroje powyższych wyrobów Kruszynko , na moje piękne oczęta miodzio i w cale nie maślę . Wyroby Twoje Kaziu podobają mi się i już . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-250705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 18 Listopada 2012 Wyroby Twoje Kaziu podobają mi się i jużOh dzięki Ci Andrzeju :lol: :lol: miło coś takiego "usłyszeć" od niekwestionowanego speca. Połowa wędlin już pojechała do Gdyni wraz z "łowcami cateringowymi :cool:" Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-250708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 19 Listopada 2012 Kruszynko , na moje piękne oczęta miodzio i w cale nie maślę . Wyroby Twoje Kaziu podobają mi się i już . Wszystko co pochodzi z pracy rączek Kazia i Joli jest bardzo, bardzo,..... smaczne :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-250860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 19 Listopada 2012 Jeszcze fotka białego mięska dla Podlasiaka.Niestety jakieś czerwone mi wyszło :wink: :lol: Kaziu ale tylko z zewnątrz :wink: a w środku :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-250862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 19 Listopada 2012 Wyroby Kruszynki są super.Odrazu dostałem dużego apetytu, a do pory obiadowej jest jeszcze sporo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-250874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Dzisiejsza zdobycz z Mechelinek :lol: .Będzie co wędzić a i tatar dzisiaj wieczorem na kolacyjkę będzie :thumbsup: Waga zdobyczy 7 kg.Zamówiłem już rybki na kulig do Pażęc,będzie co do gęby włożyć pod naleweczki :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-253438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Dzisiejsza zdobycz z Mechelinek :lol: .Będzie co wędzić a i tatar dzisiaj wieczorem na kolacyjkę będzie :thumbsup:Piękna zdobycz Kaziku.. :clap: oj będzie co podjadać. Na pewno wymyślisz coś ciekawego na kolacyjkę :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-253439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Kruszynka, ładna sztuka :clap: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-253440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Na fotce widać wyrażnie jaka jest to rybka.To nie łosoś,ale troć wędrowna.Kiedyś na forum trwała dość ożywiona dyskusja na ten temat.Tu widać ,że rybka ma ogon bez wyraźnego wcięcia i po tym najłatwiej odróżnić troć od łososia , który ma bardziej wcięty ogon. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-253455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Dzisiejsza zdobycz z Mechelinek :lol: Kaziku , jaka piękna sztuka :thumbsup: :clap: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-253476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Waga zdobyczy 7 kgPiękna trotka :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-253481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Już wyfiletowany.Głowa i kręgosłup jak zwykle na zupkę /mam nadzieję,że się tym razem się nie skwasi :wink: / Tatar też już gotowy :lol: :thumbsup: z dodatkiem mięska z przegrzebków w sosie pomidorowym i wędzonego śledzika bałtyckiego :thumbsup: A w kuchni zakończona akcja "piernik".Jutro lukrowanie. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć,że to był pracowity dzień.A na obiad była zupka z dyni z mlekiem kokosowym ,korzeniem imbiru,garam masali i innymi składnikami,powstała z inspiracji Chudziaczki :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-253483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Kaziu jedzonko jak zwykle rewelacyjne :clap: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Zamówiłem już rybki na kulig do Pażęc,będzie co do gęby włożyć pod naleweczk Dzięki,że trzymasz rękę na pulsie :grin: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-253495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Dzięki,że trzymasz rękę na pulsieTrzymamy razem :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-253498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agamama Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Piękna rybka U nas też niedługo dyniowa zupka :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-253510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Pierniki polukrowane poszły do dojrzewalni :lol: Profilaktycznie na straży postawiliśmy Ciastka żeby pilnował, by ubytki przed świętami nie były zbyt duże /Jola zinwentaryzowała produkcję , a faktyczną liczbę pieników zna tylko Ona :wink: :sad: / Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-253778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Adwent rozpoczęty , niedługo wigilia więc czas na przepisy na śledzie.Przedstawiam mój kolejny "udziwniony"przepis na śledzie , tym razem po skandynawsku :lol: Potrzeba: 5 filetów matiasów 300 ml.jasnego octu winnego/najlepszy z winogron/ po 50 ml whiski /może być wódka/ i wody łyżeczka soli /opcjonalnie,jeżeli filety są mało słone/ 120 g brązowego cukru 2 cebule pokrojone w piórka posiekany pęczek koperku Przyprawy 5 ziaren ziela angielskiego łyżeczka pieprzu czarnego łyżeczka gorczycy łyżeczka kolendry 1/4 łyżeczki czarnuszki kilka gożdzików kilka ziaren jałowca solidna szczypta czerwonego pieprzu Wodę,ocet,alkohol i cukier gotujemy w garnuszku i schładzamy Śledzie kroimy na 2-cm kawałki Układamy w słoju przekładając koprem,cebulą i przyprawami. Zalewamy płynem Trzymamy w lodówce minimum 5 dni . Są naprawdę godne polecenia :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-254315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Śledzie kroimy na 2-cm kawałki Te na zdjęciu śledzie są chyba nie pokrojone. Trzymam się tego tematu, uwielbiam śledzie. Możesz podać przepis na śledzie, te na zdjęciu, w słoiku. :grin: Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/7/#findComment-254345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.