Pacan Wojciech Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1151 Opublikowano 17 Listopada 2015 Dziekuje.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-456985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureczek4 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1152 Opublikowano 17 Listopada 2015 Dziękuję i biorę się do roboty. Cytuj PozdrawiamJurek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-456989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1153 Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Działka definitywnie zamknięta i oddana kretom we władanie.Następnym razem wkleję zdjęcie z kopczykami.Jak one wyczuwają że już im wolno ? Czas na małe eksperymenty kuchenne i przypominanie sobie potraw których się dawno nie robiło Wczoraj kaszanka z ostatniej spółdzielni.Mocno spieczona /ja bardzo lubię, inni domownicy nie /Jako dodatek cebula biała i czerwona, duszona na maśle klarowanym z dodatkiem żurawiny i czerwonego wina.Klasyka to kapusta kwaszona z dodatkiem oleju lnianego.Zostałem od roku jego fanem / ze śledziem -czysta poezja / Ciekawostka - "inni domownicy " pochłonęli kaszankę wraz ze skórką A dzisiaj to Jola postanowiła wykonać ciućmok.Potrawa która pod nazwą kugel łączy kuchnię polska i żydowską.W różnych częściach kraju różnie nazywana,a chyba ogólnopolska to baba ziemniaczana..Ciućmok / zwany też w okolicach Częstochowy kućmokiem /,takiej nazwy używał nasz sąsiad z pola campingowego w Tleniu,to odmiana z żeberkami,podpieczonymi lub obsmażonymi przed dodaniem do masy ziemniaczanej.Żeberka muszą być obowiązkowo postawione na "sztorc". Przed podaniem należy wyciągnąć wszystkie kosteczki. Jako dodatek sos pomidorowy i wczorajsza kapusta.Co do kapusty to ledwo można było ją zjeść.Gdzie jej tam do Andrzeja kiszonej Edytowane 22 Listopada 2015 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-457939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1154 Opublikowano 26 Listopada 2015 W którymś poście pisałem o grilowaniu steków,bodajże T-bone.Napisałem też że to dość droga wyżerka.Przedwczoraj w markecie A.... zauważyłem steki z ligawy,antrykotu i jeszcze jakieś inne z wołowiny rasy limuze.Cena przyzwoita więc kupiłem na próbę.Dzisiaj trafiło na patelnię i potem na talerz.Dobre było,ja antrykot moja LP ligawę.Po dwie min. z każdej strony / antrykot 3 / i było akurat-tzn. średnio wysmażone.Mięso może za mało "marmurkowe" ale warte grzechu.No i cena na naszą kieszeń Jako dodatki surówka z czarnej rzodkwi /rzepy / pieczone na patelni ziemniaczki i sos z blendowanej czerwonej fasoli.I tak sobie myślę że ja chyba jestem uzależniony od fotografowania własnego jedzenia Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-458785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1155 Opublikowano 26 Listopada 2015 I tak sobie myślę że ja chyba jestem uzależniony od fotografowania własnego jedzenia Nie no Kaziu nie przesadzaj... Tylko kilkaset razy odegnałeś głodnych ludzi od stołu coby zdjęcia poczynić... A steki pierwsza klasa... może znajdę w okolicy sklepik na A... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-458787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1156 Opublikowano 26 Listopada 2015 Kaziu... aż zgłodniałem.... Kawał mięcha... to prawdziwy obiad dla faceta Co do fotografowania jedzenia to.... potrzeba Ci lepszego sprzętu...... Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-458788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1157 Opublikowano 26 Listopada 2015 do fotografowania jedzenia to.... potrzeba Ci lepszego sprzętu... I modelki może jakiejs Teraz takie klimaty są "głośne"http://ciekawe.org/wp-content/uploads/2015/04/Sztuka-mi%C4%99sa-3.jpg Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-458789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1158 Opublikowano 26 Listopada 2015 I modelki może jakiejs Jakieś to zbyt krwawe Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-458818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1159 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Dzisiaj wizyta w Kościerzynie i w Stężycy była.Wiejskie wiktuały zakupione,pstrągi takoż A na działce przyjaciele na zimę powrócili.Na wiosnę się wyprowadzą i tak co rok,w kółko Macieju.Przestałem się tym stresować A w kuchni szprotka dzisiaj była na tapecie.Jest akurat sezon i udało mi się takie dość ładne okazy zakupić po 3.50 zł/kg. Po wyczyszczeniu i umyciu obtoczone w mące trafiły na patelnię z rozgrzanym olejem.Obsmażone na chrupko poszły na talerz z papierowym ręcznikiem,celem osączenia nadmiaru tłuszczu.A potem do słoików,zalane gorącą zalewą octowo - pomidorową /jako rozcieńczalnik do octu posłużył wywar z pod pstrągów w galarecie/Teraz będą dojrzewały kilka dni ....i na talerz A jutro pierniki Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-460502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1160 Opublikowano 5 Grudnia 2015 205 wyszło Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-460593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1161 Opublikowano 5 Grudnia 2015 205 wyszło Ja dostałem tylko tyle do sfotografowania Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-460666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1162 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Andrzejku, to tak o sto kilkadziesiąt mniej ale za rok będzie więcej ... pozdrawiam Cię serdecznie królu złoty Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-460707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1163 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Nasza blogerka od chleba i innych pyszności narobiła mi na fb apetytu na zupkę rybną,a że w zamrażarce trochę łbów i innych kawałków trochę było to powstała taka szybka i gęsta Jak na obiadek tylko zupka to śniadanie musiało być "wzmocnione"Plastry boczku obsmażone z dodatkiem duszonej z miodem i sosem sojowym cebuli.Do tego sadzone jajo i........pycha ....a dieta miała być Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-460829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1164 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Kurcze a ja myślałem że jak se dzisiaj zrobiłem zupę grzybową to wypas... i jak tu żyć Szanowny Panie Kazimierzu no jak żyć... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-460836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1165 Opublikowano 6 Grudnia 2015 205 wyszło Takie gołe też mają swój urok Kaziku Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-460915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1166 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Takie gołe też mają swój urok Kaziku One nie będą gołe,będą ubrane ale na pewno nie tak perfekcyjnie jak Twoje. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-460922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1167 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Weckend zapowiada się ciężko strawnie to dzisiaj trochę dietetycznie - klopsiki w sosie kaparowo,ogórkowo,paprykowym z brukselką i brokułem.Praca Joli ,sos mój Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-461283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1168 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Weckend zapowiada się ciężko strawnie A co? Nie będzie Ciebie na spółdzielni? Bo u nas kuchnia leciutka, łagodna, podlana dla lepszej trawienności płynami wszelakimi.. . Samo zdrowie w odsłonach wielu. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-461290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1169 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Bo u nas kuchnia leciutka, łagodna Wiem,wiem,ale wiem też co ja szykuję Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-461296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1170 Opublikowano 8 Grudnia 2015 ale wiem też co ja szykujęUuuuuu, to ja już może zacznę robić miejsce w brzuszku... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2glodny.gif Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-461298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1171 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Wiem,wiem,ale wiem też co ja szykuję To ja zabieram stosowne pojemniki , które można używać do przechowywania żywności . Co mi tam Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-461304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1172 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Weź no... oplułem monitor Ja tam nie wiem ale plotka głosi że Pani domu srogą kobietą jest i nie pozwala na wynos nic poza wyrobami spółdzielniowymi... Zrobi Ci osobistą i na co Ci to...? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-461308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1173 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Dzisiaj na kolację szprotki w zalewie pomidorowo-octowej.Jak będziecie grzeczni to też posmakujecie Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-461323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1174 Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Pasztet:gicz z jeleniaboczeksłoninka podsmażonawątroba wieprzowa podsmażona i uparowana na patelni pod pokrywkąprzodek z królika marchew, pietruszka,por,seler,cebula z wbitymi gożdzikamicebulka podduszona wraz ze słoninkądwa całe jajkaczerstwa bułka namoczona w wywarze z grzybów suszonychpieprz,pieprz grubo mielony,majeranek,tymianekboczek wędzony cienko krojony. Aktualnie pasztety w piekarniku na 1 godz. Edytowane 11 Grudnia 2015 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-461667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1175 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Sadysta ... W życiu takiego boczku jak ten na zdjęciach nie widziałem nawet ze świnki fit Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/47/#findComment-461671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.