Kruszynka Opublikowano 21 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1501 Opublikowano 21 Września 2016 (edytowane) Co prawda to nie moja robota,ale takie pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem,z dodatkiem mięty, to tylko w Lubelskiem można zjeść Edytowane 21 Września 2016 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-517909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1502 Opublikowano 21 Września 2016 Musza byc pyszne ..! wlasnie to miety mi brakowalo ,bo robilam co prawda nie pierogi ale kotlety z twarogiem ziemniakami i kasza gryczana.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-517911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 21 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1503 Opublikowano 21 Września 2016 Musza byc pyszne I są Pierogi lepiła moja kuzynka.Wraz z siostrą były mistrzyniami tych pierogów.Niestety już tylko jedna pozostała.Wszelkie próby wykonania tych pierogów przez nas,pomimo ścisłego stosowania się do przepisu nie zakończyły się właściwym efektem.Były dobre,ale brakowało tego ...no właśnie,czegoś Korzystając z pobytu w krainie pieroga odwiedziłem jarmark w Żółkiewce i zakupiłem zapas mąki gryczanej,kaszy gryczanej,oleju lnianego i po raz pierwszy oleju z ostropestuhttp://r.search.yahoo.com/_ylt=A7x9UkkzXuJX330AO.5fiAx.;_ylu=X3oDMTBydWpobjZlBHNlYwNzcgRwb3MDMQRjb2xvA2lyMgR2dGlkAw--/RV=2/RE=1474481844/RO=10/RU=https%3a%2f%2fpl.wikipedia.org%2fwiki%2fOstropest_plamisty/RK=0/RS=eT_b5v6mkh7VKFJwiI0tP0pk2yk-Wszystko z lokalnych młynów i olejarni. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-517917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1504 Opublikowano 21 Września 2016 @Kruszynka, doskonale rozumiem ,ja od lat usiluje uzyskac ten sam smak buraczkow duszonych co moja mama ,mimo ze wydawalo by sie ze robimy identycznie, smak jest inny ale powoli juz dochodze ..wiec moze w koncu bedzie identyczny albo prawie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-517918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1505 Opublikowano 22 Września 2016 Takie "szybkie" danie po podróży /600 km jednym skokiem,nieżle jak na staruszka ...dotyczy samochodu i kierowcy /.Polędwiczka grillowana wraz z takowymi warzywami + feta. A dzisiaj jedno z moich ulubionych dań...fasolka po bretońsku I mała anegdotka.Jeden z moich dowódców ze względu na swój charakter miał ksywkę Brytan.W związku z tym fasolce po bretońsku serwowanej w kasynie nadano nową nazwę - "fasolka po brytańsku" .Po jakimś czasie danie to zniknęło z karty....na wyrażną "prośbę 'rzeczonego dowódcy Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1506 Opublikowano 22 Września 2016 Mmmm.... Fasolka za mną "chodzi" już od dłuższego czasu Pozdrowienia Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1507 Opublikowano 22 Września 2016 A dzisiaj jedno z moich ulubionych dań...fasolka po bretońsku Witajcie po wakacjach ... co do fasolki to my też lubimy Dzisiaj jednak był gulasz z ogonów wołowych z kaszą gryczaną podsmażaną . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1508 Opublikowano 23 Września 2016 Witajcie po wakacjach Wakacje to u nas 12 m-cy trwają Fasola też się mnie marzyła,a jak zobaczyłem jasia z tegorocznych zbiorów to pooooszło ......i szybko zniknęło Na fb znalazłem coś takiego.Musi być ciekawe w smaku i nie ma nic wspólnego ze szwedzkim śmierdzielem . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1509 Opublikowano 23 Września 2016 fasolka po bretońsku No to mnie Kaziu poszczułeś właśnie złożyłem u mamy zamówienie na zakup "Jaśka", kiełbasa się odmraża, Jutro będę robił :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1510 Opublikowano 23 Września 2016 Tak nęcicie tą fasolką,że dłużej jak do jutra nie wytrzymam i też zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1511 Opublikowano 23 Września 2016 kiełbasa się odmraża, Jeszcze boczuś wędzony musisz odmrozić Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1512 Opublikowano 23 Września 2016 boczuś wędzony Nie mam :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1513 Opublikowano 23 Września 2016 Nie mam :D To nie będziesz miał fasolki po .......... Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1514 Opublikowano 23 Września 2016 To nie będziesz miał fasolki po Oj tam oj tam będzie po Zbójecku Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1515 Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) To nie będziesz miał fasolki poBędziesz miał,są przepisy bez boczku np.https://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/fasolka-po-bretonsku/19 Oczywiście,ja użyłem też boczku.Spory zapas mi z ostatniego wędzenia pozostał.czego nie mogę powiedzieć o pozostałym asortymencie.Czas się za robotę wziąć. Edytowane 23 Września 2016 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1516 Opublikowano 23 Września 2016 A ile kosztuje w PL wlasnie taka wielka fasola..?U nnie nie wszedzie jest dostepna, a jak juz to Kg. za 5 € (20 pln).. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1517 Opublikowano 23 Września 2016 są przepisy bez boczku Ja na samej kiełbasie robię dopiero pierwszy raz. Teraz jakoś boczek się skończył, ale za jakiś tydzień zbieram się powoli do dymienia Skwarki z boczku to u mnie obowiązkowy dodatek, do fasoli, krupniku i grochówki, bez tego to już nie to samo choć też będzie dobre, ale jak jest tylko kiełbasa to nic innego jak tylko dostosować się trza A ile kosztuje w PL Mama dziś kupowała, ale nie pamięta ile, jakoś 2 lub 3 zeta za 400 g Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1518 Opublikowano 23 Września 2016 A ile kosztuje w PL wlasnie taka wielka fasola..? U nnie nie wszedzie jest dostepna, a jak juz to Kg. za 5 € (20 pln).. Kupowałem na jarmarku w Żółkiewce /Lubelszczyzna /,kosztowała ok 12 zł /tak szacunkowo bo asortyment był większy a pamiętam tylko ceny olejów i mąki gryczanej/.Smak nieporównywalny do tej zasuszonej kupowanej w celofanowych opakowaniach.Żałuję że tylko kilogram nabyłem Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1519 Opublikowano 23 Września 2016 Żałuję że tylko kilogram nabyłem Żałuj żałuj Kazinku .......... masz sporo znajomych do obdarowania ....... oczywiście odpłatnie . Żartowałem i u nas na targu zapewne też idzie kupić ale lubelska to już nie będzie Pozdrowionka dla Was . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1520 Opublikowano 23 Września 2016 Trzasne na Twoim watku drogi Kaziku jeszcze dwa pyt. Piszesz o mace gryczanej.Dlaczego ten produkt Cie tak zachwycil.?Czy z "kaszy gryczanej" nie mozna samemu nakrecic owej maki.? Mam w zestawie Zelmera nakladke/zarno jeszcze nie probowane i czy tym zestawem szlo by owa make zrobic..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1521 Opublikowano 23 Września 2016 Mąkę gryczaną polecam do wykonania tarty . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1522 Opublikowano 23 Września 2016 Czy z "kaszy gryczanej" nie mozna samemu nakrecic owej maki. Zapewne można,ale to co zakupiłem to z małego,lokalnego młyna pochodzi,gryka też lubelska,zapach wspaniały a i dobrze zmielona.Bez porównania z tym co w sklepie kupuję.Ale czy ja się nią zachwycałem? Po prostu kupiłem po 6 zł/kg.,na bliny przede wszystkim i na podpłomyki z pieca chlebkowego Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-518349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1523 Opublikowano 13 Października 2016 Zanim pobierzemy nauki u Mistrzów trochę sami pochałturzymy Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-522067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1524 Opublikowano 13 Października 2016 Zanim pobierzemy nauki u Mistrzów trochę sami pochałturzymy Kaziu , tak dyplomatycznie powieszone to coś w lodówce że nie potrafię powiedzieć co to . Domyślam się że to coś dzikiego ......... a może nie ? Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-522071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1525 Opublikowano 13 Października 2016 Andrzejku , toż to sarenka U mnie w zamrażarce poporcjowana czeka na pomysły Kaziku a ''na co'' pójdzie u Ciebie...? Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/61/#findComment-522092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.