Yarro Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Witam Dostałem ok. 1,5 kg zamrożonych żeberek z dzika. Leżały już jakiś czas w zamrażalce, postanowiłem je rozmrozić i coś z nimi zrobić. Z tematu dziczyzny jestem "noga" więc nie mam pojęcia jak się do nich zabrać od momentu rozmrożenia do fazy końcowej. Czy mogę prosić o praktyczne wskazówki do przygotowania niewyszukanej potrawy ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5886-%C5%BCeberka-z-dzika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 :grin: witaj Yarro :grin: przypraw je takimi przyprawami jakie lubisz lub przyprawa do grilla.Jest teraz dużo świeżych warzyw,daj marchew,por,seler,cebulę,czosnek,paprykę.Polej to olejem i daj szklankę wody.Rozgrzej piekarnik do 220* i po pół godz. zmniejsz do 200*C,potem co pół godz.180*.160*C.Nie wiem jaki to stary dzik :grin: Po 2,5 godz.pieczenia powinien być dobry.Tylko przykryj brytfannę do pieczenia.Warzywa i żeberka wymieszaj razem :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5886-%C5%BCeberka-z-dzika/#findComment-169141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Yarro, Jeśli masz wędzarnię to: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=100228#100228 Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5886-%C5%BCeberka-z-dzika/#findComment-169155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yarro Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Dzięki wielkie. Wybieram wariant od "grzegorz 565" ze względu na proste przygotowanie, o to mi chodziło.Dzięki również dla "beiot". Wędzarnię posiadam, ale wędzę głownie wieprzowinę, drób i ryby.Twoje produkty na fotkach są super, zwłaszcza ten boczek, chciałbym taki mieć, ale wszystkiego nie można mieć. Niestety dostęp do dziczyzny mam zerowy...a może to i dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5886-%C5%BCeberka-z-dzika/#findComment-169269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.