DZIADEK MACIEK Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 18 Listopada 2012 Życzę powodzenia w "ćwiczeniach", ale pamiętaj - lepiej krócej niż .... :thumbsup: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-250779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 18 Listopada 2012 Elu, sqiud i kalamary to ejst takie troche dziwne do robienia. Robiszje albo bardzo szybko, albo dlugo. Jesli chodzi o szybko, to wysoka temp. okolo 2 minut,( taj jak Dziadek MAciek robi) jesli bedzie dluzej to musi byc powyzej pol godziny.wtedy jakby ponownie miekkly. Dotyczy to np. faszerowanego squid. Sa to znane pomocze wiadomosci,nawet chyba na necie to znajdziesz. Seafood podlega zwykle szybkiej obrobce temeratury, a wczseniej czesto zaczyna sie jego jakby gotowanie stosujac sok z cytryny. Pozdejrzewam, ze wiecej na ten temat bedzie mial dopowiedzenoa Myth , on jak wiem u siebie ma wszytko z morza i jest zainteresowany robieniem tego. Ale jak chcesz probowac,pociete krazki kalamara to nie dluzej niz 2 minuty i oczywiscie musi byc swieze( czasem w sklepach jest prozone, rozmrazane i znowu mrozone),to tez daje efekt gumy do zucia po usmazeniu. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-250794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 18 Listopada 2012 DZIADK'U MAĆKU, a gdzie kupujesz te kalmary . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-250795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 18 Listopada 2012 chudziak - to jest problem :wink: Generalnie kalmary mam z: sklep w Międzylesiu - ale to sklep, są więc różne, jednak najczęściej godne polecenia.Druga moja możliwość - to wspomniana Dalmacja, jeden z regionów mojej ukochanej Chorwacji :grin: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-250796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 18 Listopada 2012 Generalnie kalmary mam z: sklep w Międzylesiu - ale to sklep,Dzięki za info. Dzisiaj byłam co prawda w Miedzylesiu :lol: ale na co dzień to zbyt daleko a do Dalmacji też się na razie nie wybieram - może z Makro spróbuję. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-250799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 18 Listopada 2012 Z Makro nie korzystam, ale znam osoby chwalące to źródło Dalmacja faktycznie nie po drodze ale czego to nie robi się z miłości do ... Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-250805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 22 Listopada 2012 Po pracach świątobliwych żona na kolację podała smażony filet okonia i "kotlety" z kawioru(okonia), chleb z kminkiem i zakąska z jarzyn . :thumbsup: 100ml bimbru, doprowadzonego na suszonych śliwkach, nalał sam http://s017.radikal.ru/i400/1211/98/4db41b5e36d9.jpg http://i023.radikal.ru/1211/9c/8b0248878882.jpg Całe swoje. Szczęście jest... :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-251626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 22 Listopada 2012 Sasza , taka prawdziwa kolacja . Coś dla ciała i coś dla ducha . :grin: Gorąco Was pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-251631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 22 Listopada 2012 Feederman, ten chlebek to litewski Bocziu bo tak samo wygląda.A wiem że bocziu jest pyszny? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-251634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 22 Listopada 2012 karolszymczak, to Vakaras, oni są bardzo podobne. Ty znawca. andrzej k, ty absolutnie praw. Od razu pojawiły się siły drukować :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-251640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 22 Listopada 2012 zakąska z jarzyn a może zdradzisz jak ją robisz???? Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-251647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 22 Listopada 2012 Przygotowuje się ona jak kawior z kabaczków(przepis przyprowadzał), tylko żona które że zmieniła i dodała. Tu bakłażany, papryka i :blush: (jutro uściślię), a krajała więcej. Wygląda ozdobnie, smacznie i podchodzi do wszystkiego. :thumbsup: Przywoziłem na zlot, wszystkim spodobała się, prosiły przepis, a potem już i tak było wszystko dobrze, bez jej. :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-251649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 22 Listopada 2012 a może zdradzisz jak ją robisz? MIRKONIE tutaj Sasza podał przepis podstawowy na ten "kawior z kabaczków" https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=275837#275837 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-251651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 22 Listopada 2012 "kawior z kabaczków" Miałam okazje skosztować tych pyszności przygotowanych przez Walę :clap: :thumbsup: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-251653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 25 Listopada 2012 Dziś flaczki z boczniaków: Skład: - boczniaki - marchewka - pietruszka - seler - por - cebula Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-252292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 25 Listopada 2012 Dziś flaczki z boczniakówBrawo za przepis - ja uwielbiam zielonki podobnie zrobione zabielane do ziemniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-252303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 27 Listopada 2012 :grin: chleb ze smalcem i czarna rzodkiew :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-252771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 29 Listopada 2012 Smalec z dzika z czosnkiem, majerankiem i smażoną cebulką. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-253123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 30 Listopada 2012 Mielone z dzika i ogórek kiszony Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-253339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 30 Listopada 2012 "Kurka wodna" :wink: chyba nigdy nie jadłem dzika U mnie dzisiaj oliwa domowa chorwacka z czosnkiem (na zaś, na ból gardła) i natką, oraz kilka zapiekanych bułeczek z serem wędzonym. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-253354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Dzis muszle i krewetki duszone w Woku w sosie warzywnym. Wytrawny Riesling dopelnil smaku. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-254176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Dzis muszle i krewetki duszone w Woku w sosie warzywnym :thumbsup: Ale muszli chyba nie jadłeś :question: Miesmuscheln to po polsku omułki jadalne, a muscheln to małże. U mnie na kolacje Barszcz z krokietem :thumbsup: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-254224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Miesmuscheln to po polsku omułki jadalne, a muscheln to małże.Omulek jadalnch nie jadl bym dla samej nazwy :wink: . Krewetki to takze nie Garnele, ktore wczoraj jadlem. Jak sie okazuje tylko Riesling nie stwarza problemow w tlumaczeniu. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-254235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Jak sie okazuje tylko Riesling nie stwarza problemow w tlumaczeniu.Nie, Riesling to riesling. :grin: Gdy piszesz np. jadłem muszle to znaczy że jadłeś te zewnęczne skielety wapienne, a chyba nie o to Tobie chodziło. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-254238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Bylem przekonany,ze nazwy wlasne nalezy pisac wielka litera. Tak mnie uczono prawie przed czterdziestu laty. Jesli sie myle, to zwroce swiadectwo szkole podstawowej.Nie, Riesling to riesling Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/21/#findComment-254240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.