MIRKON Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 20 Lutego A my teraz robimy Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-994148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 20 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 20 Lutego No to mi narobiłeś smaki . Rano nieprzewidziana wcześniejsza pobudka i na targowisko po śledzie . 😉 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-994151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 20 Lutego Nasze są z cebulą i żurawiną zalane olejem i kilkoma kropkami octu. Chyba jadłeś kiedyś? Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-994155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 21 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 21 Lutego 15 godzin temu, MIRKON napisał(a): Chyba jadłeś kiedyś? Pewnie ,że jadłem . A dziś mam i ja 😁.Bez żurawiny , ale w oleju skropione cytryną . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-994293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 21 Lutego Smacznegoooooo ......... Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-994302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 23 Lutego Ponoć chwalimy się również porażkami , więc : pasztet z przepisu Halusi wyszedł za suchy . Choć w smaku wszystko ok , to jednak nie to , czego oczekiwałem . Ale już po konsultacjach z Halinką wiem co zmienić następnym razem 😉 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-995000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 23 Lutego Pewnie za mało tłustego. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-995030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 23 Lutego 2 minuty temu, MariuszB napisał(a): Pewnie za mało tłustego. Dlatego następnym razem zmienię boczek na podgardle 😉 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-995036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 23 Lutego 16 minut temu, Yerba napisał(a): Dlatego następnym razem zmienię boczek na podgardle Nic nie kombinuj. Wystarczy, że dodasz więcej rosołu (z góry, tłustego) w którym gotowało się mięso i warzywa. Mieszasz do konsystencji, jaka Ci będzie odpowiadała. 1 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-995044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 23 Lutego (edytowane) 7 minut temu, Maxell napisał(a): Wystarczy, że dodasz więcej rosołu I taką opcję sugerowała też Halusia .Dzięki za uwagi . Edytowane 23 Lutego przez Yerba Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-995045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 23 Lutego 28 minut temu, Yerba napisał(a): Dlatego następnym razem zmienię boczek na podgardle 😉 Pewnie boczek był chudy i stąd pasztet wyszedł za suchy. Trzymaj się przepisu, i zastosuj podpowiedź Maxella a będzie dobrze. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-995046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 23 Lutego Resztę rosołu, który Ci zostanie, wlej do butelek po mineralce (ale nie do pełna) i zamroź. Idealny podkład dla zup. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-995047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 23 Lutego 6 minut temu, Maxell napisał(a): Resztę rosołu, który Ci zostanie, Tak robię , zwłaszcza jak przywiozę cielaczka z Podlasia . Obgotowuję kości i zamrażam , ale w słoikach . Nie dolewam do pełna i przez lata ani razu nie zdarzyło się by słoik pękł . To samo praktykuję z rosołem rybnym po "świętach karpiowych " jako bazy do zupy rybnej wg śp.Kruszynki 1 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-995054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 6 Marca Zakopane się bawi , a u mnie przygotowania do jutrzejszego spotkania absolwentów Technikum Kolejowego matura 1976 😁. Drożdżówka i cynamonowiec . 1 2 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-997969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 13 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 13 Marca Wczorajsze gotowanie . Zupa rybna wg śp.Kruszynki 2 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-999522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 13 Marca Paluszki lizać.😚 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-999618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 13 Marca 8 godzin temu, Yerba napisał(a): Wczorajsze gotowanie . Zupa rybna wg śp.Kruszynki po ilości to chyba kilka słoiczków też zostanie na później ? Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-999620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 13 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 13 Marca 5 godzin temu, MIRKON napisał(a): po ilości to chyba kilka słoiczków też zostanie na później ? No cóż ... Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-999702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 13 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 13 Marca Ale to już historia , bo dziś ... mielone Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-999703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 13 Marca Mam pytanie, zalewasz czymś mielone przed pasteryzacją?..... bo skoro wylądowały w słoikach to je chyba poddajesz pasteryzacji 😉 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-999719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 13 Marca Oj... To dieta cuddddd...😁😄 Opisz proszę te kotlety bo mnie zainspirowales 🤔 Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-999725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 13 Marca Ja mrożę nadmiar. Jak to robisz w słoikach. A może klopsiki w sosie pasteryzować? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-999739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 14 Marca 22 godziny temu, Yerba napisał(a): Wczorajsze gotowanie . Zupa rybna wg śp.Kruszynki Uwielbiam i Rodzina również, a szczególnie Zięć. Oprócz Świąt Bożego Narodzenia, udaje mi się Ugotować w ciągu roku. Celowo gotuje więcej by zapakować w Słoiki. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-999764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 14 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 14 Marca Trzeba zacząć od tego , że robię to pierwszy raz , a co wyjdzie czas pokaże . 11 godzin temu, MariuszB napisał(a): Mam pytanie, zalewasz czymś mielone przed pasteryzacją? Po ułożeniu w słoikach dołożyłem po dużej łyżce smalcu i chcę je tyndalizować . 10 godzin temu, MIRKON napisał(a): Opisz proszę te kotlety bo mnie zainspirowales Z racji zawirowań na naszej stronie skorzystałem z przepisu z internetu . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-999805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 14 Marca U mnie kiedyś teściowa zalewała smalcem ale moja żona zmieniła na rosół z łyżką smalcu na wierzch i pasteryzowała, braliśmy to na wakacje pod namiot i dawało radę, z rosołu były smaczniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/17/#findComment-999810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.