Yerba Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 21 Marca 2017 To już jasne dlaczego się nie załapaliśmy. ale na pewno spróbowaliście na grzybozlocie Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 23 Marca 2017 zanosi się wyjazd , więc jeszcze trochę kiełbaski do grzania Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 23 Marca 2017 To będzie chyba długi wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 23 Marca 2017 długi nie , ale cykliczny pon-piątek ( mój szef chciałby , żeby się to powtarzało 3 lata , ale ja mam inne plany ) Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 24 Marca 2017 @halusia@, dnia 21 Marz 2017 - 19:13, napisał: W Maxellowe rolmopsy w końcu próbowałam w Zakopanem To już jasne dlaczego się nie załapaliśmy. sama ledwo się załapałam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 24 Marca 2017 a u mnie jeszcze tylko wędzonki po parzeniu będą pakowane jak odparująbo kiełbaska już spakowana Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 24 Marca 2017 Wlodek, mamy podobne metody wiazanie szynek.. ???????????? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 25 Marca 2017 Bardzo ładne wyroby ,czy to już trening przed świątecznymi wyrobami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 25 Marca 2017 ... ,czy to już trening przed świątecznymi wyrobami. szynki pójdą do zamrażarki , bo na święta będę miał czas tylko na białą Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Przed świętami "naszło" mnie na parówki i typówkę świąteczną wędzonkę , a dziś pierwsze wędzenie polskiej surowej z przepisu ze strony głównej . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Przed świętami "naszło" mnie na parówki Witaj Włodek , z jakiej receptury robiłeś .... jeżeli mogę prosić . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 5 Stycznia 2018 strona główna parówkowa parzona kiełbasy/nietrwale-drobno... poz.13 - kutrowałem po 0,5 kg w termomixie .[Dodano: 05 sty 2018 - 21:28]i żeby nie przechwalać są tak dobre jak te , które przywozi Maxell na zloty Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 5 Stycznia 2018 poz.13 - kutrowałem po 0,5 kg w termomixie O to chodziło ...... Termomixa nie posiadam więc takiej już nie zrobię ..... Jedynie mogę trochę blenderem się pobawić , mam trochę mocniejszy . Z dwa kilo może uda się zrobić Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) jak robiłem poprzednio mięso było za mało zblendowane , więc wyszła kaszkowata . Mojej LP smakowała mi nie za nadto . Myślę ,że blenderem będzie ten sam efekt . To tylko sprawa czasu Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Yerba Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 14 Lutego 2019 (edytowane) trochę świątecznej historiii teraźniejsza mielonka z uda indyka z wieprzową golonką z szynkowara Edytowane 14 Lutego 2019 przez Yerba Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Dawno nic nie wstawiałem . Trochę śląskiej na święta . W tym roku zadałem sobie pokutę . Źle zaplanowałem czas i kiełbasę robiłem w Wielki Piątek , więc dopiero dziś była próba . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 dopiero dziś była próba Podobno kucharz może spróbować potrawę podczas przygotowania , bez grzechu Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 bez grzechu wolałem nie ryzykować , ale była robiona ściśle wg receptury to musiała się udać Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 17 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 17 Października 2022 pracowita sobota i niedziela Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 17 Października 2022 pracowita sobota i niedziela Wiemy Yerbuniu, że jesteś pracowity; pochwal się blizej wyrobami proszę Czy te paski są wyrobem autonomicznym, czy też surowcem do puszek?Zawartość bardzo intrygująca Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 17 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 17 Października 2022 (edytowane) Aniu - zapakowana w puszkach łopatka , natomiast paski to słonina ze świnki złotnickiej i " gryzie " się do środy zapakowana próżniowo z przepisu od Waldka Muskiego i też pójdzie do puszek Edytowane 17 Października 2022 przez Yerba Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 17 Października 2022 Pracowita, ale jak pożyteczna. Smacznie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 18 Października 2022 pracowita sobota i niedziela Bardzo pracowita Super to wszystko wygląda Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 19 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 19 Października 2022 Miała być tylko s/n a wyszło jak zawsze . Kiełbasa mieszana łopatka , boczek oraz trochę szynki . A w puszkach "produkt uboczny " , ponieważ miałem łopatkę z kością , to ugotowałem bulion i na nim zrobiłem zupkę warzywną . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 19 Października 2022 smacznego Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.