Skocz do zawartości

Yerby wędzarnia i wyroby


Yerba

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

@halusia@, dnia 21 Marz 2017 - 19:13, napisał: W Maxellowe rolmopsy w końcu próbowałam w Zakopanem To już jasne dlaczego się nie załapaliśmy. :)

:facepalm: sama ledwo się załapałam  :D  :D 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

Przed świętami "naszło" mnie na parówki i typówkę świąteczną wędzonkę , a dziś pierwsze wędzenie polskiej surowej z przepisu ze strony głównej .

post-47651-0-47891400-1515183090_thumb.jpg

post-47651-0-87923100-1515183121_thumb.jpg

post-47651-0-36030200-1515183166_thumb.jpg

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

strona główna parówkowa parzona kiełbasy/nietrwale-drobno... poz.13 - kutrowałem po 0,5 kg w termomixie .


[Dodano: 05 sty 2018 - 21:28]

i żeby nie przechwalać są tak dobre jak te , które przywozi Maxell na zloty :D

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

poz.13 - kutrowałem po 0,5 kg w termomixie

 

 

 O to chodziło ......   Termomixa  nie posiadam  więc takiej już nie zrobię ..... Jedynie mogę trochę blenderem się pobawić , mam trochę mocniejszy . :D 

 

 Z dwa kilo może uda się zrobić

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jak robiłem poprzednio mięso było za mało zblendowane , więc wyszła kaszkowata . Mojej LP smakowała mi nie za nadto . Myślę ,że blenderem będzie ten sam efekt . To tylko sprawa czasu :D

Edytowane przez Yerba

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
  • 3 lata później...

Dawno nic nie wstawiałem :facepalm: . Trochę śląskiej na święta . W tym roku zadałem sobie pokutę . Źle zaplanowałem czas i kiełbasę robiłem w Wielki Piątek , więc dopiero dziś była próba .

post-47651-0-19005700-1650128927_thumb.jpg

post-47651-0-49300600-1650129137_thumb.jpg

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

dopiero dziś była próba
:thumbsup: Podobno kucharz może spróbować :D  potrawę podczas przygotowania , bez grzechu :facepalm:  :D  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

 

 

pracowita sobota i niedziela

Wiemy Yerbuniu, że jesteś pracowity; pochwal się blizej wyrobami proszę  :) 

 Czy te paski są wyrobem autonomicznym, czy też surowcem do puszek?

Zawartość bardzo intrygująca  :tongue:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aniu - zapakowana w puszkach łopatka , natomiast paski to słonina ze świnki złotnickiej i " gryzie " się do środy zapakowana próżniowo z przepisu od Waldka Muskiego i też pójdzie do puszek

post-47651-0-99140400-1666004597_thumb.jpg

Edytowane przez Yerba

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miała być tylko s/n a wyszło jak zawsze :D . Kiełbasa mieszana łopatka , boczek oraz trochę szynki . A w puszkach "produkt uboczny "  , ponieważ miałem łopatkę z kością , to ugotowałem  bulion i na nim zrobiłem zupkę warzywną . 

post-47651-0-31263700-1666197213_thumb.jpg

post-47651-0-17866400-1666197235_thumb.jpg

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.