EL GREGOR Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 17 Grudnia 2011 :grin: ładnie to wygląda :wink: ale czy trochę nie za krótkie wędzenie :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-191277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Podobają mi się kiełbasy takie bardzo bardzo :thumbsup: (popracuj trochę nad powietrzem w środku) ja napycham maszynką 32, osłonkę mocno do lejka trzymałem, a maszynka pchała. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-191278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 17 Grudnia 2011 :grin: ładnie to wygląda :wink: ale czy trochę nie za krótkie wędzenie :grin:Muszę Ci przyznać 100% racji :) Wędzenie trwało jedynie 3,5 godzinki gdyż dziś mała imprezka w domu więc nie miałem dużo wolnego czasu by siedzieć na działce. Boczki kończą się parzyć, potem szybkie chłodzenie na balkonie i mam nadzieję że na 18 będą gotowe do krojenia :grin: :grin: Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-191280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 17 Grudnia 2011 świadziu, bardzo ładne , a czy myślałeś nad tym żeby zrobić kiedyś takie dojrzewające , też są :thumbsup: , a ogólnie :clap: :clap: :clap: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-191283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Paolodoro, bardzo chcę zrobić dojrzewające tylko nie wiem jak :blush: Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-191285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 17 Grudnia 2011 świadziu, to proste , ja się wzorowałem na wyrobach Grzegorza , może widziałeś co mi z tego wyszło , zapewniam Cię że smaki rewelacyjne , jak coś to Grzesiu pomoże , a i ja w miarę możliwości pomogę ,choć daleko mi do autorytetów ..., oooo i przepraszam jak coś to wierzę że i sam Darino też udzieli Ci wielu dobrych rad :grin: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-191288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Boczek w przekroju: http://img812.imageshack.us/img812/2294/img0482mn.jpg Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-191485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Piękny wyrób :clap: :thumbsup: pewnie tak samo smakuje jak wygląda :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-191498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Boczek posypałem kminekiem i natarłem czosnkiem - troszkę za dużo tego czosnku :wink: Ale i tak z trzech boczków po dobie po wędzeniu została tylko jedna połóweczka :) Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-191504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Powiem Wam że wczoraj byłem bardzo dumny z tego czym częstowałem gości, gdyż wszystkie wędlinki: kiełbasa krakowska, pasztet, kiełbasa cieńka, karczek, szynka, polędwica, boczek ze skórką, boczek skrecany, baleron, oraz udka wędzone były moje produkcji . Na pożegnanie każdy z gości dostał po kawałku zamrożonego łososia wędzonego spakowanego próżniowo.Dodatki w postaci grzybków, papryki, ogórków, sałatki w sosie carry również moje Na stole znajdowały się trzy wyroby kupne w postaci chleba , sera oraz napojów nisko i wysoko procentowych - ja pijam tylko te nisko :grin: :grin: :grin: Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-191509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Grzesiu bardzo ładny boczek :clap: Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-191516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ostatnio po raz pierwszy zrobiłem rolady boczkowe i jedną z nich upiekłem w piekarniku według zaleceń Rogera. Wyszły tak pysznie że zaczęła się walka w domu o każdy plasterek tego przysmaku Dziś przyszła pora na kolejne rolady oraz po raz pierwszy uwędziłem serki z Lidla. Każdy z serków obsypałem innymi przyprawami ( papryka słodka, pieprz ziołowy oraz zioła prowansalskie ) – jutro rano degustacja http://img254.imageshack.us/img254/3954/87271669.jpg http://img215.imageshack.us/img215/7177/46533463.jpg http://img38.imageshack.us/img38/2737/25771231.jpg http://img692.imageshack.us/img692/1217/74115101.jpg http://img812.imageshack.us/img812/1746/60889022.jpg http://img38.imageshack.us/img38/8168/45821461.jpg http://img607.imageshack.us/img607/4969/37638993.jpg http://img233.imageshack.us/img233/8790/18071061.jpg Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-192262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 23 Grudnia 2011 :grin: bardzo ładne wyroby :grin: i asortyment zwiększasz :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-192264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 23 Grudnia 2011 :grin: bardzo ładne wyroby :grin: i asortyment zwiększasz :grin: :thumbsup: :clap:Następnym razem zrobię "dojrzewające". Teraz wszystko było na szybko, we wtorek wieczorkiem dowiedziałem się że piątek mam wolny więc peklowanie było 24 godzinne i to w samej soli kamiennej ( warzonce ) bez peklosoli - ciekawe jak wędlinki będą smakować i jakie kolory wyjdą w przekroju Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-192265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 24 Grudnia 2011 więc peklowanie było 24 godzinne i to w samej soli kamiennej ( warzonce ) bez peklosoli świadziu jeżeli nie używałeś peklosoli , to było po prostu solenie . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-192411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 24 Grudnia 2011 świadziu, :clap: :clap: :clap: :thumbsup: CHYBA JUŻ NIC WIĘCEJ DODAĆ, ale dodam WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-192413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Dziś przekroiłem wędzone wczoraj wędlinki i: - w przekroju jak widać - w smaku, mało słone – pierwszy raz soliłem na sucho i do tego z reki Powyższe wyroby specjalnie zrobiłem na soli abym mógł je piec i smażyć w wysokich temperaturach, więc smak ich teraz znam i będą extra dodatkiem do jajecznicy, bigosu, żurku, lecza oraz smażone na patelni z masełkiem :tongue: :tongue: http://img831.imageshack.us/img831/6982/11730803.jpg http://img717.imageshack.us/img717/7900/57426437.jpg http://img28.imageshack.us/img28/595/33326862.jpg Jeśli chodzi o serki to naprawdę wyszły rewelacyjnie :thumbsup: :grin: Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-192470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 25 Grudnia 2011 :grin: jak chciałeś tak zrobiłeś :grin: :thumbsup: :clap: :clap: :clap:a sól szkodzi :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-192480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Jedna polędwica od piątku wisi sobie w pokoju przy otwartym oknie - może po jakimś czasie wyjdzie ala dojrzewająca :) http://img267.imageshack.us/img267/7220/img0095xt.jpg http://img707.imageshack.us/img707/2459/img0127qe.jpg Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-192507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 25 Grudnia 2011 No tak się Grzesiu nie da tego zrobić bo zupełnie inna technologia już od peklowania ale bardzo ładne i różnorodne wyroby wiec i w dojrzewajace w Twoim wykonaniu wierze Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-192522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Ja bym ją schował do lodówki,żeby nie wyszła tym oknem zanim dojrzeje :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-192526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 25 Grudnia 2011 świadziu, Arek dobrze mówi. Ja taka kiedyś wywiesiłem na tydzień i wyszła sucha i twarda. Do lodówki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-192543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 26 Grudnia 2011 :grin: Grzegorz :grin: niech wisi,tak zadecydowałeś :grin: jak SAM nie sprawdzisz to skąd będziesz wiedział jak taka polędwica smakuje :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-192624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 27 Grudnia 2011 niech wisi,tak zadecydowałeś To potem napisz jak Ci smakowała suszona polędwica. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-192702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 27 Grudnia 2011 jak SAM nie sprawdzisz to skąd będziesz wiedział jak taka polędwica smakuje Zgadzam się z Grzegorzem565,nie spróbuje nie posmakuje :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/5/#findComment-192704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.