minikron Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 14 Listopada 2012 Robię tak samo, tylko rurę mam dłuższą. Więcej siatki na nią wchodzi i można za jednym razem włożyć wszystkie wędzonki z rozbioru półtuszy.Rura PCV #100 m, długa na ok 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-249680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 14 Listopada 2012 Robercik, dzięki za instrukcję Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-249693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 14 Listopada 2012 Butelka plastikowa- PET- po napojach- 1 sztuka, najlepiej 2l lub większa1.Zerwać etykietkę2.Przepłukać wodą- można nawet zimną byle czystą3.Odciąć dno- tak około 5 cm4.Pozostałą "rurę" przeciąć wzdłuż- w kierunku gwintu- nie docinać do końca- tak około 10cm zostawić nie przecięte.5.Bierzemy kawałek mięsa- wsuwamy w butelkę, wydedukujcie od której strony- przez gwint małe szanse ale próbować można. Od razu podpowiem, że lepiej od większej dziury ))6.Odmierzamy kawałek siatki, odcinamy7.Siatkę nakładamy od strony "gwintu", przeciągamy "na mięsko"8.Chwytamy za gwint i wyciągamy nasze akcesorium9.Mięsko wspaniale pozostaje w sieci 10.Teraz możemy spokojnie napić się piwaCzynność powtarzamy (od punku 5., z naciskiem na 10.) tyle razy ile mamy sztuk mięsek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-249712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 14 Listopada 2012 Butelka plastikowa- PET- po napojach- 1 sztuka, najlepiej 2l lub większa 1.Zerwać etykietkę 2.Przepłukać wodą- można nawet zimną byle czystą 3.Odciąć dno- tak około 5 cm 4.Pozostałą "rurę" przeciąć wzdłuż- w kierunku gwintu- nie docinać do końca- tak około 10cm zostawić nie przecięte. 5.Bierzemy kawałek mięsa- wsuwamy w butelkę, wydedukujcie od której strony- przez gwint małe szanse ale próbować można. Od razu podpowiem, że lepiej od większej dziury )) 6.Odmierzamy kawałek siatki, odcinamy 7.Siatkę nakładamy od strony "gwintu", przeciągamy "na mięsko" 8.Chwytamy za gwint i wyciągamy nasze akcesorium 9.Mięsko wspaniale pozostaje w sieci 10.Teraz możemy spokojnie napić się piwa Czynność powtarzamy (od punku 5., z naciskiem na 10.) tyle razy ile mamy sztuk mięsek. ziezielony, z butelkami właśnie eksperymentowałem i jest kilka minusów: - butelki po napojach są bardzo miękkie przez co podczas naciągania siatki się zginają do wewnątrz co utrudnia pracę z siatką - osobiście bardzo się wk...m jak ich używałem - po zerwaniu etykiety z butelki pozostaje klej który bardzoooooociężko schodzi Punkt 10 jak najbardziej stosuję Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-249720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 14 Listopada 2012 pozostaje klej który bardzoooooociężko schodziSpróbuj potraktować ten klej szmatką nasączoną zwykłą benzyną - powinno zejść pozdr Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-249730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 14 Listopada 2012 I żeby nie być gołosłownym to mój patent na wkładanie wędzonek do siatki Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-249736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 14 Listopada 2012 arkadiusz, i ja taki posiadam jakieś 6 lat Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-249737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 14 Listopada 2012 I żeby nie być gołosłownym to mój patent Arkadiuszu , a ja stosuję do serków ..\ :grin: :grin: :lol: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-249760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 14 Listopada 2012 Arku, Karolu, Andrzejku, gdzie takie cacko mogę kupić ?? Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-249800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 14 Listopada 2012 świadziu, w kwiaciarni Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-249802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 14 Listopada 2012 świadziu, w kwiaciarni Zgadza się :grin: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-249804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 15 Listopada 2012 Albo na giełdzie kwiatowej [ Dodano: Czw 15 Lis, 2012 06:50 ]http://www.sklep.elektra-light.pl/category/doniczki-i-wazony-plastikowe-wazony-plastikowe Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-249906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 15 Listopada 2012 Świadziu,patent kolegi andrzeja k wydaje się być praktyczniejszy;szeroki kielich to stabilna podstawa przy naciąganiu siatki a cylindryczny kształt tuby uniemożliwia[albo ogranicza] niekontrolowany zjazd siatki przy napychaniu mięsa.Osobiście też używam szarej rury setki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-249908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 16 Listopada 2012 Wczoraj klasyfikacja i peklowanie a dziś nabijanie i osadzanie przez przez noc (12 godzin ) w pokoju w temperaturze około 14 stopni: Jutro będę wędził Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-250318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 16 Listopada 2012 :grin: bym tyle czasu i w tej temperaturze nie trzymał :wink: może być ,, kwaskowaty posmak,, po uwędzeniu. :grin: to jest tylko moje takie spostrzeżenie. :wink: Tu jeszcze ważna sprawa w jakiej tem.mięso peklowałeś. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-250359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 18 Listopada 2012 Grzesiu, jak rano mierzyłem temperaturę w pokoju to wynosiła 8 stopni - kiełbaski wyszły w smaku ok Wczorajszy dzień spędziłem na działce wędząc i podpiekając 5 gatunków kiełbas. Mięso kupiłem w piątek, sklasyfikowałem i zasypałem każdy gatunek mięsa peklosolą w proporcjach 16 gramów na 1 kg. Mięso trzymałem w lodówce przez 24 godziny a następnie je zmieliłem. 1. Pierwszy skład mięsa Rodzaj mięsa / Ilość w kg / Wielkość sitka Łopatka klasa I / 1,3 / 10 Zrazowe klasa I / 1,4 / 10 Karczek klasa II – cały karczek / 1,8 / 8 Golonka bez skóry i tłuszczu / 0,85 / 4 a potem 2,7 Łączna waga mięsa - 5,35 kg Zmrożony zimny rosół - 590 ml ( 11% wagi mięsa ) Peklosól 16 gr / 1 kg - 86 gramów PODSTAWOWE PRZYPRAWY: Czosnek 2 gr / 1 kg - czosnek wyciśnięty - 10,7 gr Pieprz 2 gr / 1 kg - pieprz czarny grubo zmielony - 10,7 gr Kminek 1 gr / 1 kg - kminek świeżo zmielony - 5,3 gr DODATKOWA PRZYPRAWA: Papryka chili zielone jalapeno 1 gr / kg A. Zmielone mięso kl I i kl II ( 4,5 kg - klasa I i II ) mieszałem z dodatkiem 500 ml zmrożonego rosołu bez przypraw do puszczenia kleju. B. Golonkę przed zmieleniem włożyłem na 15 minut do zamrażarki aby lekko stwardniała. Do 90 ml zmrożonego rosołu dodałem podstawowe przyprawy z przepisu ( bez papryczki CHILI ) które wymieszałem z rosołem a następnie wlałem do zmielonego mięsa klasy III tj. golonki i dokładnie mieszałem do powstania kleju. C. Do wymieszanej klasy I ( łopatka, zrazowe ) i II ( karczek ) dodałem kl III ( golonkę ) i wszystko dobrze wyrabiałem. Tak wymieszane mięso podzieliłem na 2 równe części, pierwszą nadziałem w jelita a do drugiej dodałem dodatkowo paprykę chili którą dokładnie wymieszałem z mięsem i następnie nabiłem w jelita. 1 węzeł - kiełbasa z podstawową ilością przypraw 2 węzły - kiełbasa z papryką chili 2. Drugi skład mięsa Rodzaj mięsa / Ilość w kg / Wielkość sitka Łopatka klasa I / 1,3 / 13 Zrazowe klasa I / 1,4 / 13 Karczek klasa II - cały karczek / 1,8 / 8 Golonka bez skóry i tłuszczu / 0,85 / 4 a potem 2,7 Łączna waga mięsa - 5,35 kg Zmrożony zimny rosół - 590 ml - 11% wagi mięsa Peklosól 16 gr / 1 kg - Peklosól - 86 gr PODSTAWOWE PRZYPRAWY: Czosnek 3 gr / 1 kg - czosnek wyciśnięty - 16 gr Pieprz 3 gr / 1 kg - pieprz czarny grubo zmielony - 16gr Kminek 2 gr / 1 kg - kminek świeżo zmielony - 10,7 gr DODATKOWA PRZYPRAWA: Papryka chili zielone jalapeno 1 gr / kg A. Zmielone mięso kl I i kl II ( 4,5 kg – klasa I i II ) mieszałem z dodatkiem 500 ml zmrożonego rosołu bez przypraw do puszczenia kleju. B. Golonkę przed zmieleniem włożyłem na 15 minut do zamrażarki aby lekko stwardniała. Do 90 ml zmrożonego rosołu dodałem podstawowe przyprawy z przepisu ( bez papryczki CHILI ) które wymieszałem z rosołem a następnie wlałem do zmielonego mięsa klasy III tj. golonki i dokładnie mieszałem do powstania kleju. C. Do wymieszanej klasy I ( łopatka, zrazowe ) i II ( karczek ) dodałem kl III ( golonkę ) i wszystko dobrze wyrabiałem. Tak wymieszane mięso podzieliłem na 2 równe części, pierwszą nadziałem w jelita a do drugiej dodałem dodatkowo paprykę chili którą dokładnie wymieszałem z mięsem i następnie nabiłem w jelita. 3 węzły - kiełbasa z podstawową ilością przypraw 4 węzły - kiełbasa z papryką chili 3. Trzeci skład mięsa według Radka Rodzaj mięsa / Ilość w kg / Wielkość sitka Zrazowe klasa I / 1,4 / 13 Boczek klasa II - cały boczek / 3,6 / 8 Wołowina / 0,8 / 4 potem 2,7 Łączna waga mięsa - 5,8 kg Zmrożony zimny rosół - 640 ml - 11% wagi mięsa Peklosól 16 gr / 1 kg - peklosól – 93 gr PRZYPRAWY: Czosnek 2 gr / 1 kg - czosnek wyciśnięty - 11,6 gr Pieprz 3,5 gr / 1 kg - pieprz czarny grubo zmielony - 20,3 gr Majeranek 1 gr / kg - majeranek - 5,8 gr A. Zmielone mięso kl I i kl II ( 5 kg – klasa I i II ) mieszałem z dodatkiem 550 ml zmrożonego rosołu bez przypraw do puszczenia kleju. B. Wołowe przed zmieleniem włożyłem na 15 minut do zamrażarki aby lekko stwardniało. Do 90 ml zmrożonego rosołu dodałem przyprawy z przepisu które wymieszałem z rosołem a następnie wlałem do zmielonego mięsa wołowego i dokładnie mieszałem do powstania kleju. C. Do wymieszanej klasy I (zrazowe ) i II ( boczek ) dodałem kl III ( wołowe ) i wszystko dobrze wyrabiałem. Tak wymieszane mięso nabiłem w jelita w jelita wieprzowe 26/28 oraz w jelita baranie 23/25. 5 węzłów - kiełbasa według przepisu RADKA Po nabiciu wszystkich kiełbas w jelita powiesiłem je na 12 godzin w pokoju przy otwartym oknie w celu osadzenia - rano temperatura w pokoju wynosiła 8 stopni. Wędzarnię rozgrzałem przez około 40 minut temperaturą 80 stopni. Następnie do wędzarni włożyłem kiełbasy które osuszałem przy otwartym daszku przez 70 minut w temperaturze 40 -50 stopni. Po tym czasie rozpocząłem wędzenie w temperaturze 50 - 60 stopni które trwało 3 godziny i po tym czasie część kiełbas przeznaczonych do parzenia w domu wyciągnąłem z wędzarni. Na pozostałe kiełbasy skierowałem dym o temperaturze 85 -95 stopni w celu podpiekania a więc uzyskania wewnątrz batonów temperaturę 72. W domu kiełbasy których nie podpiekałem włożyłem do garnka i parzyłem w temperaturze 72 - 76 przez okres około 30 minut do osiągnięcia wewnątrz 72 stopni. Reasumując, dziś na śniadanko miałem do degustacji 10 różnych kiełbas - mięso zmielone na różnych sitkach, z różnymi przyprawami oraz podpiekane i parzone Musze jednak popracować nad nabijaniem oraz odkręcaniem kiełbas bo z tym mam problemy Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-250609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 18 Listopada 2012 Reasumując Reasumując.Nie moje klimaty :sad: Nie napisałeś jakie wrażenia smakowe :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-250619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 18 Listopada 2012 :grin: kiełbasy wyglądają BDB :grin: :thumbsup: i na pewno tak smakują :grin: A krople odparowały :question: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-250629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 18 Listopada 2012 Arku, w smaku są ok, tylko to nabijanie Grzesiu, zrobiłem tak jak powiedziałeś, a więc przez chwilkę jeszcze raz osuszyłem kiełbasy i potem wróciłem do wędzenia - dzięki za pomoc !! Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-250643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 18 Listopada 2012 świadziu, :clap: za logistykę :smile: mnie to by się od razu wszystko pomerdało :grin: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-250648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 18 Listopada 2012 tylko to nabijanie Spoko.Trening czyni mistrza :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-250661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 18 Listopada 2012 jak rano mierzyłem temperaturę w pokoju to wynosiła 8 stopni - Oszczędnie żyjecie Panie i zdrowo. Reasumując, dziś na śniadanko miałem do degustacji 10 różnych kiełbas - mięso zmielone na różnych sitkach, z różnymi przyprawami oraz podpiekane i parzone Jestem przerażony, toż to przytyć można smakując dziesięć. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-250663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 24 Listopada 2012 Część kiełbasek postanowiłem podsuszyć i przez pierwszą dobę wisiały obok ciepłego kaloryfera ale po Waszych radach szybko przewiesiłem do kuchni Efekt po 7 dniach: Mam już swoje rurki do nakładania wędlin do siatki - 2 sztuki 110 oraz jedną 90 Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-251985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 24 Listopada 2012 Efekt po 7 dniach:no, fajne muszą być... następnym razem zrobię palcówkę i myśliwską podsuszaną Pozdro Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-251986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunka Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 24 Listopada 2012 Mam już swoje rurki do nakładania wędlin do siatki - 2 sztuki 110 oraz jedną 90 Jak rury są w kształcie stożka to lepiej zakłada się samą siatkę. Cytuj rumunka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6038-%C5%9Bwiadziu-zaczynam-zadymia%C4%87/page/12/#findComment-251987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.