pokemon15 Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 17 Września 2011 Tak to właśnie wygląda w moim wykonaniuRewelacja !!! :clap: :clap: :clap: mytch , jeśli to nie jakaś bardzo strzeżona tajemnica to podaj recepturę na tą twoją RODZINNą kiełbasę !!! To moze i ja spróbuję zrobić , pozdrawiam . Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 17 Września 2011 wygląda pięknie :thumbsup: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 17 Września 2011 Zapewne należy oglądać po sytym śniadaniu :grin: Smakowicie wygląda. :clap: A ten sok truskawkowy??? Heheheheh jak miło popatrzeć w dalekim kraju... Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 17 Września 2011 Ach człowieku robisz smaka, muszę i ja wziąść się za tą zupkę!!!!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 17 Września 2011 Ładnie to wygląda , ale na przedostatniej fotce ta stopa dziecka mnie zastanawia - po co ? :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 17 Września 2011 Henio, Ty to spostrzegawczy jesteś!!!!!pozdrawiam!!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 19 Września 2011 No i tym razem wyskoczyłem szybko do sklepu po świeży boczuś do jajeczniczki.... ładny był więc wziąłem więcej...a tak...pewnie coś tam się wykombinuje z niego... no i z wieczora wpadałem na pomysł - PIECZONY BOCZEK z chrupiącą skórką Pamiętałem, że gdzieś na forum się temat pojawił, kojarzyłem tylko że u kolegi Zbója M. go widziałem, szybki post, jeszcze szybsza odpowiedź(DZIĘKI WIELKIE), no i przystąpiłem do dzieła: Nacięcie boczku w krateczkę, majeranek, sól morska(gruba), pieprz, papryka i kminek ... całość natarta i do lodówki....Na drugi dzień, wieczorkiem piekarnik. Wstawiłem do zimnego piekarnika i razem z boczkiem nagrzewało się do 180 stopni(z włączonym termoobiegiem), następnie ok godzinki sam piekarnik 160 stopni i na koniec znowu 180 stopni + termoobieg i ok 15 minut .... niebo w gębie to mało powiedziane Ps. żonka chciała mnie ubić, bo skusiłem ją tym boczusiem na kanapkę... nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że była 12 w nocy !!! Oto foto relacja Smacznego http://img35.imageshack.us/img35/3081/p9160271.jpg http://img546.imageshack.us/img546/1831/p9160273.jpg http://img153.imageshack.us/img153/9184/p9160275.jpg http://img851.imageshack.us/img851/8189/p9160276.jpg http://img851.imageshack.us/img851/6199/p9160279.jpg http://img683.imageshack.us/img683/262/p9160280o.jpg http://img268.imageshack.us/img268/2301/p9170281.jpg http://img801.imageshack.us/img801/9813/p9170282.jpg http://img690.imageshack.us/img690/1731/p9170284.jpg http://img594.imageshack.us/img594/8900/p9170286.jpg http://img35.imageshack.us/img35/3599/p9170288.jpg http://img829.imageshack.us/img829/5448/p9170292.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 19 Września 2011 Cały czas mnie pozytywnie zaskakujesz, to jest dosypanie do pieca, gratulację i :clap: :clap: :clap: za fotorelację :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 19 Września 2011 klodek4, Dzięki, dzięki Ostatnio mało czasu trochę, a chcę powrzucać moje relacje z wędzeń, już niektóre wrzucałem, ale ponowię i w jedno miejsce upchnę... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 19 Września 2011 myth, Ja tez żałuję że mam tak mało czasu a na dodatek popsocić aparaturke mi się zachciało i całą energię w to lokuję, ale pomysł idealny abyś powrzucał to w jedno miejsce włącznie z przepisikami i świetną fotorelacją, pozdrawiam. Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 21 Września 2011 boczuś wygląda pysznie ach z tym czasem... ja przy mojej 4- latce to już w ogóle cudów dokonuję żeby oś zrobić, a żeby potem to jeszcze wrzucić na forum, to niestety nie zawsze czasu starcza. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 23 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 23 Września 2011 Dzisiaj musiałem "przekopać" telefon, aby znaleźć to ujęcie. Pieczony udziec barani z nadzieniem grzybowym i serem camembert do tego pieczone ziemniaczki, najlepiej w łupinie, posypane grubą solą i grubym pieprzem no i obowiązkowo czerwona kapustka http://img841.imageshack.us/img841/6310/photo0172uz.jpg http://img171.imageshack.us/img171/3960/photo0174d.jpg http://img59.imageshack.us/img59/5185/photo0176o.jpg Niebo w gębie to mało powiedziane. Nie jadam tego codziennie(zdjęcie z Wielkanocy),ale jak mnie najdzie ochota to szamam, aż się uszy trzęsą PYCHOTA :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 23 Września 2011 Człowieku!!!! mistrzostwo!!! ten udziec / wrzucaj od razu przepis/ aż przez ekran poczułem ten smak!!!! no i dodatek z moich stron dopełnił na mnie przestępstwa - padłem, pozdrawiam!!!!! Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 23 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 23 Września 2011 Potrzebny przede wszystkim udziec barani do tego czosnek 6-7 ząbków,gruby pieprz, ( świeży tymianek, świeży rozmaryn), cała cebulka. Czosnek mielimy blenderem z dodatkiem pół szklanki wody, do miski wlewamy 1/2 litra piwa, lub szlanka wina czerwonego, 100 ml octu, a nawet troszkę mniej - zależności od wielkości udźca taki ok 2,5-3 kg to 80 ml octu jak dla mnie jest ok. dodajemy czosnek, siekamy rozmaryn i tymianek(ilość zależna od gustu) jak dla mnie to po 2-3 gałązki z każdego wystarczają. Cebulę kroimy w pół-krążki, wlewamy jeszcze ok 150 ml wody. Wszystko razem mieszamy. W zależności od smaków, które lubimy można dodać kilka ziaren jałowca, aczkowiek ja tego nie stosuję - to będzie nasza marynata. Udziec oczyścić jak tylko można z tłuszczu, ładnie wytrybować, aby potem móc wypełnić wnętrze nadzieniem grzybowo serowym ułożyć w misce, naczyniu, w którym możemy je dokładnie zalać marynatą - tam pozostanie przez 3-4 dni, oczywiście w chłodnym miejscu. Mięsko obracać co ok 12 godzin. Po 3-4 dniach mięsko należy wyjąć z zalewy, osuszyć ręcznikiem i natrzeć mieszaniną grubej soli, grubego pieprzu i czosnku, po 2 godzinach należy wnętrze wypełnić nadzieniem-grzybki obgotowujemy(ja używam suszonych) z dodatkiem odrobiny soli, jak już będą miękkie, to wyrzucam na sito, i muszą porządnie ocieknąć -dlatego warto nadzienie zrobić wcześniej. Ilość grzybów też jest dowolnością. Ocieknięte, osuszone grzybki siekamy wraz z serkiem pleśniowym i nadziewamy środek, Całość zamykamy i albo obwiązujemy sznurkiem, albo wkłądamy do dużej siatki wędliniarskiej, aby mięsko było ściśnięte. na dno brytwany wlewamy łyżkę oleju i 2 łyżki masła. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, wkładamy udziec do brytwany, delikatnie polewamy udziec olejem(łyżka) i do pieca. tak pieczemy ok 15-20 minut. Nastepnie obniżamy temperaturę do 150 i tak pieczemy przez ok 1h 30 minut, lub dłużej, aż termometr wewnątrz najgrubszego mięśnia pokaże 60, 70 stopni w zależności jak bardzo lubimy upieczone. Przez cały czas należy mięsko polewać tłuszczem wytapiającym się, tak co 15-20 minut. Po upieczeniu wyjąć z piecyka i po 20 minutach podawać, uprzednio wyjąć z siatki . Smacznego. Troszkę chaotycznie napisane, ale piszę z głowy, nie mam tego nigdzie spisanego [ Dodano: Pią 23 Wrz, 2011 14:45 ]Gonzo, skoro tak mówisz.... PePe, teraz przed wyborami dużo ich jeździ po Polsce, więc nic tylko w stylu Ś.P. Andrzeja, przyczaić się, blokadę zrobić i w łeb barana Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 23 Września 2011 Cześć Myth.. Chciałbym coś dopisać do pieczonego boczusia w Twoim wykonaniu. W/g mnie źle go ponacinałes. Za duże odstępy i za głebokie cięcia. Wiem że cieżko jest ponacinac surowy boczek, ale jest na to proste rozwiązanie! Wystarczy boczek ułozyc skorą na dół na patelni w ktorej jest troche wody i ok 15 min. podgotowywac. Po tym czasie skórka boczusia bedzie mieciutka i latwo da sie ponacinac. Uwaga ! Nie nacinac głeboko i tylko skóre. Mozna tez boczek wsadzic do zamrażarki na 30 min. i wtedy jest tez b.latwo nacinac lekko zmrożona skórke. Do tego najlepiej uzyj noza do ciecia tapet. Co do przypraw to od spodu dodajesz w/g upodobań ale na wierzchnią stronę dodaje sie tylko samą sól. Inaczej inne przyprawy (zioła) beda przypalone a co za tym idzie gorzkawe.! Pozatym tak fajny boczek uklada sie do pieczenia w brytfance wylozonej warzywami oraz woda. Zobacz ile wspanialego soku/tluszczu poprostu wycieklo !!! Poodpadaly nawet kawaleczki skorki ktore sie napewno tez za mocno przypiekly. Byla by z tego wspaniała baza do sosu.! Pod koniec pieczenia mozna by bylo w szklance cieplej wody rozpuscic 2-3 lyzeczki soli i tym skropic skórke boczku. Albo tez posmarowac miodem a nawet dzemem jak kto lubi. Pozdrawiam serdecznie i namawaim Innych do skorzystania z tych rozwiązań. Naprawde sprawdzone :wink: Do brytfanki mozna dodac winko albo pifko podczas pieczenia :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 23 Września 2011 Dzięki myth za przepis!!!Przy okazji najbliższych świąt trzeba będzie upiec (bo tylko wtedy przy stole jest dostateczna ilość ludzi), grzyby mam, ser się kupi, a udziec trzeba będzie zamówić. Ps. A tamte barany niech sobie chodzą i opowiadają bajki że będzie lepiej (tylko komu ? ) Czuj Dym. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-176794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 11 Października 2011 No to dzisiaj zapodałem dla swojej rodzinki pasztetos drobiowy ... Przed umieszczeniem w formie .... troszkę mała ... http://img189.imageshack.us/img189/7813/pa110344.th.jpg Znalazłem większą http://img43.imageshack.us/img43/9758/pa110346.th.jpg Zapakowane do szkła żaroodpornego http://img9.imageshack.us/img9/7027/pa110351.th.jpg Po włożeniu do piecyka... http://img847.imageshack.us/img847/7500/pa110352.th.jpg 20 minut pieczenia ... http://img708.imageshack.us/img708/1923/pa120354.th.jpg Koniec pieczenia ...72 stopnie w środku ... http://img195.imageshack.us/img195/642/pa120356.th.jpg Czekam aż się schłodzi ... pewnie nie doczekam, ale na śniadanko będzie mniam , mniam ... mam nadzieję, bo to mój 1-wszy pasztecik 3-majcie kciuki Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-179441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 12 Października 2011 :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-179443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 12 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 12 Października 2011 A jednak doczekałem ... w pełni nie wystygł, ale bez problemu dał się ukroić .... pasztetos pyszny ... ...foto zamieszczę rano jak do końca stężeje .... a w sumie to i teraz zrobię .... a co tam.... W każdym razie do krojenia się nadaje już teraz ... zobaczymy jak stężeje do rana... może do smarowania się nada ... jeden słoik, po dużym majonezie winiary zagotowany ... myślę, że jutro raz jeszcze zagotuję jak kiełbaskę słoikową, czy nie ma potrzeby? Oto wynik http://img850.imageshack.us/img850/1087/pa120357.th.jpg http://img97.imageshack.us/img97/7005/pa120364.th.jpg :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-179444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 13 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 13 Października 2011 A tutaj na szybkiego zrobiona kiełbaska. Coś do kanapeczek trzeba było wykombinować wczoraj popołudniu Wszystko krojone ręcznie. Troszkę słoninki, troszkę szynki i troszkę karkówki. Najpierw wymieszane samo mięsko, a potem dodana słoninka i jeszcze raz razem wymieszane do postaci jednolitej konsystencji Dzisiaj przyprawione, wymieszane jeszcze raz. Majeranek, kolendra, czosnek świeży siekany, pieprz. Osadzanko... http://img823.imageshack.us/img823/540/pa130371.th.jpg http://img812.imageshack.us/img812/1139/pa130372.th.jpg http://img841.imageshack.us/img841/6226/pa130374.th.jpg Jedną malutką lekko podwędziłem i do parzenia właśnie poszła, druga, troszkę długa poczeka do jutra i będzie wędzona i może podpieczona ... jeszcze nie mam strategii cdn... Ps. do jakiej temp. w środku batona należało by sparzyć wędzoną ok 4-5 h w 45-55stopni? Dzięki, pozdrawiam Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-179706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 13 Października 2011 Ja parzę w temp max 75C do temp 68 C w środku batonu Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-179707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 14 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 14 Października 2011 No i po sparzeniu, wyszło na to, że temperaturka podjechała do 71 stopni wewnątrz ... Kiełbaska ta nie jest to może mistrzostwem świata, ale smakuje i to bardzo http://img847.imageshack.us/img847/3065/pa140378.th.jpg :thumbsup: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-179726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 14 Października 2011 Ps. do jakiej temp. w środku batona należało by sparzyć wędzoną ok 4-5 h w 45-55stopni? Zawsze parzymy do uzyskania ok. 68 stopni w środku wyrobu . Mówimy oczywiście o wieprzowinie . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-179741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 15 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 15 Października 2011 Wczoraj jabłuszkiem i orzechem uwędziłem i podpiekłem pozostałą część mojego na szybko wykombinowanego wyrobu w całości krojonego ręcznie. Kiełbaska jest ok, jeden baton już krojony, drugi powieszony do podsuszenia. w sumie kiełbaska osadzała się dobę, w szafce na balkonie, bałem się, że coś będzie nie tak, ale jestem zadowolony. Po weekendzie będę działał krakowską, wczoraj już zakupiłem kilogram wołowiny ... http://img265.imageshack.us/img265/5097/pa150389.th.jpg http://img9.imageshack.us/img9/4539/pa150391.th.jpg http://img846.imageshack.us/img846/9382/pa150392.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-179964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 15 Października 2011 Myth, na jakiej siatce mielisz mięso do kiełbasy ?Myślę o twoim pierwszym poście tego wątku.Napisz też coś o przyprawach do niej.I mam jeszcze jedno pytanie co do udźca , po co usuwasz tłuszcz jak to będziesz piekł ? Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-179974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.