andrzej k Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Przepis KOSZA :clap: Sam się z siebie uśmiałem :grin: Tak na szybko przeczytałem - przepis do Kosza . Dziwiłem się dlaczego Pozdrawiam :clap: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-197176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Nie Andrzeju, przepis jak najbardziej godny polecenia , ale jak już mówiłem troszkę więcej tłuszczyku musi być.... Ale reszta super .... jako, że nie miałem gorczycy w domu to skusiłem się na kolendrę, ale potem jeszcze wizyta w spożywczaku i gorczyce znalazłem, więc dodałem i jej troszkę Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-197180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 16 Stycznia 2012 No Koszu dobrze jedzie :-) Na wiosnę spróbuję z nim porywalizowac pieczonką z kociołka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-197203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszu Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 16 Stycznia 2012 przepis do Kosza Troszeczkę niefortunna ksywa :/ ale ma już z 28 lat więc co zrobić przepis jak najbardziej godny polecenia Myth bardzo się cieszę, że Ci w miarę spasowały te kiełbaski. Co do tłuszczu to zgodzę się z Tobą. Bywają u mnie takie partie tych frankfuterków, że robię je tylko i wyłącznie z Klasy II mielonej na sitku 4 mm i wtedy też moim zdaniem są ok. Moja teściowa właśnie takie lubi najbardziej Co do kijaszków to pamiętasz jak miałem problem z niedowędzeniem? Dobre obsuszanie kiełbas to jedno ale odpowiednio grube kije to drugie. Ja wymieniłem kije na grubsze i problem z niedowędzeniem wewnętrznej części parek przestał istnieć dlatego uważam, że wymiana kijów może troszeczkę zaszkodzić. Na wiosnę spróbuję z nim porywalizowac pieczonką z kociołka W takim układzie czekam na wiosnę nie po to by rywalizować tylko by czegoś nowego się nauczyć Tomaszu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-197234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszu Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 16 Stycznia 2012 troszkę więcej tłuszczyku musi być Myth teraz dokładniej przyjrzałem się Twoim frankfuterkom i zdecydowanie więcej tluszczu następnym razem. Tak jak masz teraz jest oczywiście super i na bogato ale kiełbaski są nieco twardawe i mogą być suche. Tłuszcz drobno zmielony na bank te dwie cechy wyeliminuje. [ Dodano: Pon 16 Sty, 2012 23:55 ]30/70 :rolleyes: 30/70 to proporcje do kabanosow i tutaj nic bym nie zmieniał. Do frankfuterków 16-tka i inne receptury podają 50/50. Sama klasa II to mój eksperyment, który tak jak mówiłem powiódł się jak najbardziej. Ja dla siebie klasy I oczywiście dodaję w sumie w zależności od surowaca jaki mam ale tak jak pisałem wcześniej sa ludzie, którzy wolą właśnie takie bardziej miekkie. Nie uważam, że frankfuterki z klasy II (pomieszanej A i B) są jakimś błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-197236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Przesadziłem troszkę z "jedynką" w porównaniu z resztą... może następnym razem dodam tłustego boczku kilogram do tej ilości ?"I"co teraz robiłem ... smaczek naprawdę ok, suche nie są, aczkolwiek zbite, ale nie za twarde... no troszkę podszlifować je muszę.... najbardziej lubię na zimno i tak je pochłaniam... teraz właśnie po schabowym muszę na smaczek wrzucić na ząb Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-197365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 21 Stycznia 2012 A tak wyglądają krewetki w cieście w moim wydaniu http://img190.imageshack.us/img190/8013/p1200101j.th.jpghttp://img214.imageshack.us/img214/8899/p1200104.th.jpghttp://img407.imageshack.us/img407/66/p1200107.th.jpghttp://img844.imageshack.us/img844/8991/p1200109.th.jpg http://img853.imageshack.us/img853/9408/p1200111.th.jpghttp://img580.imageshack.us/img580/5234/p1200112v.th.jpghttp://img688.imageshack.us/img688/9962/p1200113.th.jpghttp://img151.imageshack.us/img151/8626/p1200114.th.jpghttp://img822.imageshack.us/img822/6953/p1200115o.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-198075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 21 Stycznia 2012 MYTH , jak zrobiłeś ciasto, bo na tempurę to mi nie wygląda. Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-198083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 21 Stycznia 2012 PePe, ciasto robiłem w takich proporcjach: 5 części mąki pszennej - w moim przypadku 5 łyżek stołowych; 3 części mąki ziemniaczanej - również 3 łyżki stołowe szczypta soli, łyżka sosu sojowego, pieprz, ok szklanka piwa 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka Kolorek ciastu nadał sos sojowy Konsystencja ciasta widoczna na zdjęciu, musi 3mać się krewetki. W razie potrzeby dolać wody lub piwka, ewentualnie sypnąć mąki ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-198093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Dzięki myth za przepis, trzeba będzie spróbować. Widzę że nie nacinasz krewetek i ich nie prostujesz. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-198098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Nie, nie nacinam... takie są spoko, ładnie można ułożyć... tutaj akurat nie układałem, bo to przekąska dla mnie i żonki na wieczór Jako ciekawostkę powiem Ci, że w identycznej panierce robię kawałeczki ryby wszelakiej "maści" kawałek 5/5 cm, 2 cm grubości i też na głęboki tłuszcz... rewelacja Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-198100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszu Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 21 Stycznia 2012 ok szklanka piwa Powiem Ci, że ja robię tak samo. Najpierw szklanka piwa, a potem wymyślam co będę robił i to robię. Popieram Powiadasz krewetki dla Ciebie i żonki na wieczór W takim układzie do zobaczenia tutaj w niedzielę :) Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-198107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Swego czasu jadłem w Austrii krewetki tak samo zrobione jak Twoje myth, tylko ciasto po upieczeniu było bardziej jasne, złociste.Krewetki jadło się z sosem w kolorze lekko pomarańczowym.Do dziś nie wiem jak zrobić. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-198109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 21 Stycznia 2012 myth, No i ślinka pociekła :thumbsup: na pewno skorzystam z przepisu.Pozdrawiam Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-198113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 22 Stycznia 2012 A w piąteczek zadziałałem zupkę gulaszową.... Ok 2,5 kg łopatki, łyżki smalcu... no i cebulka, papryka, por, marchewka, cukinia , pomidory, ziemniaki .... z resztą widać na zdjęciu... Przyprawy to sól, pieprz, papryka słodka przesmażona na smalcu http://img831.imageshack.us/img831/3540/p1200088.th.jpghttp://img860.imageshack.us/img860/777/p1200089.th.jpghttp://img24.imageshack.us/img24/7755/p1200095.th.jpghttp://img190.imageshack.us/img190/4265/p1200096.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-198335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 28 Stycznia 2012 A u mnie dzisiaj 2 rodzaje gołąbków : http://img689.imageshack.us/img689/2919/p1280152.th.jpghttp://img688.imageshack.us/img688/7634/p1280153.th.jpg - gołąbki zawijane w czerwoną kapustę, nadziewane farszem mięsno-gryczanym; http://img846.imageshack.us/img846/136/p1280154.th.jpg - gołąbki zawijane w białą kapustę, nadziewane farszem mięsno-ryżowym; http://img31.imageshack.us/img31/8931/p1280155.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-199430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ciekawy pomysł z tymi gołąbkami w czerwonej kapuście.Ja b.lubię gołąbki i mogę je jeść codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-199450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Są naprawdę pyszne, szczególnie pasuję właśnie z kaszą gryczaną i mięskiem...Ja użyłem mięcha z łopatki, było około 2kg farszu z kaszą gryczaną i 1,6 kg z ryżem...Właśnie się pieką w piekarniku Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-199469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 28 Stycznia 2012 - gołąbki zawijane w czerwoną kapustę, myth wyprzedziłeś mnie . Też "gołąbki" wręcz uwielbiam i dosłownie parę dni temu myślałem o zrobieniu ich w liściach z kapusty czerwonej - u nas w domu mówiło się kapusta modra :smile: . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-199470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Andrzeju, ja już od dawna je w taki sposób robię... robię je również w kapuście włoskiej Ale tak jak wspominałem do czerwonej(modrej) bardzo pasuje kasza gryczana zamiast ryżu ... do tego jakiś fajny sosik grzybowy... mniam, mniam ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-199480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 8 Lutego 2012 http://img39.imageshack.us/img39/9314/p2070159.th.jpg A oto moje wczorajsze wędzenie .... no i parzenie w tym salcesonu Salceson - następnym razem dodam nieco więcej skórek, aby bardziej zbity był Reszta bez zarzutu Boczek pieczony, ale wedle życzenia żonki sparzony ok40 min. w 77 stopniach. szyneczka również tyle samo ... kiełbaska podpiekana Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-201580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 8 Lutego 2012 Salceson - następnym razem dodam nieco więcej skórekzdecydowanie i tak się wydaje jakby trochę przegotowane mięso, a reszta wygląda smakowicie :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-201594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 9 Lutego 2012 zdecydowanie i tak się wydaje jakby trochę przegotowane mięso, a reszta wygląda smakowicie Myth pisal juz ze swinki na wyspie sa cieniutkie oraz chude. Zagosci, mamy nadzieje, na jakims zlociku, i zrobi pokazowke.. Polecam Zachelmie :tongue: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-201596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 9 Lutego 2012 swinki na wyspie sa cieniutkie oraz chude ...ale na pewno nie są pozbawione skóry :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-201597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 10 Lutego 2012 I zdziałałem sobie taką polędwiczkę.... zasypane morską solą, pieprzem grubo mielonym, pieprzem całym,gorczyca, cukier i powędrowało do woreczka strunowego na 7 dni, codziennie masowane, po tygodniu wędzonko .... taki miód, że .... hmmm.... Dodatkowo kawałeczek szyneczki zimnym dymem potraktowany ... palce lizać... już po weekendzie robię kolejną porcję, bo znika w mgnieniu oka .... http://img407.imageshack.us/img407/3954/p2100164.th.jpghttp://img690.imageshack.us/img690/3336/p2100165.th.jpghttp://img194.imageshack.us/img194/7214/p2100166.th.jpghttp://img441.imageshack.us/img441/1945/p2100168.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/5/#findComment-201892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.