kostek61 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 23 Marca 2013 Biała wyszła cudowna.W przekroju ładna,powiedz tylko dlaczego przewiązujesz wszystko sznurkiem,a nie odkręcasz tym bardziej że używasz jelit naturalnych. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-276745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 23 Marca 2013 dlaczego przewiązujesz wszystko sznurkiem Kostek ja tez tak robiez kaszanka i tylko parki sa. Latwiej sie je kontroluje w parzeniu i nie mam zadnych strat( nic nie peka). Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-276748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 23 Marca 2013 Kostek ja tez tak robiez kaszanka i tylko parki sa. Latwiej sie je kontroluje w parzeniu i nie mam zadnych strat( nic nie peka).Są bardziej proste sposoby. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-276753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 23 Marca 2013 kostek61, kiełbasy odkręcam... kaszankę też... ona była jedynie cała, "do kupy" związana szpagatem, aby łatwiej się ją po sparzeniu wyciągało... ten sznurek to pozostałości jakby po "uchwycie"... w rzeczywistości, odkręcił bym i tyle, ale z kaszanką jak wiadomo, 3eba ostrożnie.... szkoda, że nie zrobiłem foto, przed rozcięciem... normalnie wygląda to tak, że kaszankę odkręcam, ale szpagatem robię węzeł na każdym odkręceniu. Jak już każde zwiążę, wtedy końcówki wiążę ze sobą... bardzo to ułatwia sprawę wyciągania po parzeniu I doczekałem się przekroju Następnym razem wątróbkę pokroję grubiej Kaszana pyszna jak nie wiem... :D http://img546.imageshack.us/img546/8981/p3230231.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-276757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 23 Marca 2013 kostek61, kiełbasy odkręcam... kaszankę też... ona była jedynie cała, "do kupy" związana szpagatem, aby łatwiej się ją po sparzeniu wyciągało... ten sznurek to pozostałości jakby po "uchwycieO to mi chodziło,na zdjęciach nie było tego widać :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-276758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 23 Marca 2013 kostek61, kiełbasy odkręcam... kaszankę też... ona była jedynie cała, "do kupy" związana szpagatem, aby łatwiej się ją po sparzeniu wyciągało... ten sznurek to pozostałości jakby po "uchwycieO to mi chodziło,na zdjęciach nie było tego widać :grin:Kostek, zawsze tak robię... po kilku sytuacjach typu pęknięte jelito, dbam o to, aby było ok, nie daję szansy przypadkowi Pozdrawiam Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-276760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 24 Marca 2013 I "Pisowska" kaszana w wersji w kiszce http://img824.imageshack.us/img824/5268/p3240233.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-277073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 28 Marca 2013 Troszkę kiełbaski sejmowej zadymiłem... http://img96.imageshack.us/img96/2782/p3260262.th.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/2433/p3270264.th.jpghttp://img9.imageshack.us/img9/6081/p3270268.th.jpg http://img842.imageshack.us/img842/8900/p3270272.th.jpg I na drugi dzień ostygnięta... jak zawsze pyszna http://img607.imageshack.us/img607/2624/p3270276.th.jpghttp://img401.imageshack.us/img401/8290/p3270277.th.jpg Jutro zadymianie szyneczek i boczusiów... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-278058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 29 Marca 2013 Dzisiaj po 7 dniach peklowania w zalewie, przyszła pora wędzenia na szynki, biodrówkę, boczki, baleron, polędwiczkę i polędwice ... http://img818.imageshack.us/img818/1076/p3290308.th.jpg Opłukane... http://img42.imageshack.us/img42/1452/p3290309.th.jpg http://img812.imageshack.us/img812/5309/p3290310.th.jpghttp://img607.imageshack.us/img607/4570/p3290313.th.jpghttp://img16.imageshack.us/img16/9043/p3290314.th.jpg Ociekanie z osuszaniem http://img855.imageshack.us/img855/9135/p3290315.th.jpg Osuszanie w wędzarni ... ok 1,5 h, uchylona wędzarnia, temp ok 60-67 stopni ... http://img841.imageshack.us/img841/2765/p3290330.th.jpg http://img824.imageshack.us/img824/1788/p3290331.th.jpg Za jakieś 15 minut odpalam generator... foto gotowych wyrobów wrzucę jutro Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-278276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 30 Marca 2013 Finalnie, nocnie tak się prezentuje urobek .. Sejmówka po prawie 4 dniach pobytu w wędzarni, podeschła pięknie http://img820.imageshack.us/img820/2218/p3300336.th.jpg Wędlinki http://img404.imageshack.us/img404/3098/p3300345.th.jpghttp://img191.imageshack.us/img191/6164/p3300357.th.jpg http://img9.imageshack.us/img9/9291/p3300349.th.jpghttp://img6.imageshack.us/img6/65/p3300351w.th.jpg W moim nocnym wędzeniu przez kilka godzin towarzyszyła mi zorza... piękna, mieniąca się... to zdjęcie moim "zwyklakiem".... http://www.imageshack.us/thumbnail.png Prawdziwe zdjęcia można obejrzeć tutaj... to świeżynki ... :D Normalnie wygląda to tak albo i ładniej http://img577.imageshack.us/img577/6355/icelandreykjaviknorther.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-278457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 30 Marca 2013 Myth, :thumbsup: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: cuda, cuda! przepięknie to wszystko wygląda niebo lepiej od moich.. a ten boczulek jaki dostojny :grin: daj fotkę przekroju po wędzeniu i (parzeniu?) wędzić z zorzą nad głową :P to jest dopiero frajda jeszcze raz :clap: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-278458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 30 Marca 2013 Foto dodam później, jak przekroję... wędliny wszystkie dopiekane w wędzarni, dlatego też kolor bardzo wyraźny no Zorza była kapitalna, łądniejsza niż na zdjęciu ściągniętym z neta... nie posiadam apoaratu, który robi takowe... więc zapożyczyłem z gugluf Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-278459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Panie Boczku, oto przekrój boczku ... ten po wędzeniu z 29 marca wisiał sobie w wędzarni dzisiaj go "odpieczętowałem" ... http://img441.imageshack.us/img441/4931/p4100483.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-279902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 myth, oj ładny ładny :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-279903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Dzięki Karolu. W mojej wędzarni warunki mam idealne, aby wędlinki sobie wysiały ... boczuś dopiekany w wędzarni... część zamrożona, a część do bieżącej konsumpcji odkrawane "prosto z wędzarni" już tylko te późniejsze, odmrożone 3mam najzwyczajniej w lodówce ... i tutaj właśnie widać, że swojskie, to swojskie ... ciekaw jestem która kupna wędlina tak by sobie dyndała.... ? podejrzewam, że nie minęły by 2 tygodnie, a a'la wędlina wyszła by z wędzarni sama... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-279904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 myth, cudo, tak sobie go wyobrażałem :grin: nic tylko pokroić w cienkie paseczki i owinąć w okół czegoś, albo foremkę na pasztet wyłożyć hehe :clap: muszę ogarnąć temat dopiekania w wędzarni (beczce) Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-279912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Aby go wyłożyć na pasztetos, to troszkę za chudy Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-279934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek02 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 wygląda smakowicie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-279942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 zbyszek02, i skromnie mówiąc - taki jest Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-279943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Myth krajalnicę trzeba podostrzyć ,żeby nie zostawiała takich (trocin na plastrach)boczek to jakiś superaśny - normalnie szynka :thumbsup: pozdro) ps. robiłem pasztet pieczony w foremce 26 marca i dzisiaj dopiero pokazały się kwiatki na górnej powierzchni (w sumie z 4 foremek po 0,9 kg zostało jakieś 20 dag) także trwałość jak na pasztet to git , pewnie by wytrzymał więcej tylko leżał w reklamówce w lodówce....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-279970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro699 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Kurcze myślałem że tylko ja tyle tego boczku natrzepałem :lol: .Swój ostatni kawałek też dzisiaj z wędzarni przyniosłem. Cytuj http://xt24.eu/sklep/volvoforum/ www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-279973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 spec202, to nie krajalnica, tylko nóż ... 1wszy z brzegu fotka nie miała być art.... no może nie aż tak ja ostatnio otworzyłem ostatni słoik drobiowego smarownego z przepisu BonAira ... w lodówce w piwnicy stał... myślałem, że już jakiś kwach będzie, albo inne, jak to mówisz "kwiatki", ale ku mojemu zdziwieniu był OK a robiłem ten pasztet 11 września... obróbka termiczna to 2 razy po chyba ponad 2 h w około 85 stopniach... ale już teraz nie pamiętam... tak robię z reguły ... PS. boczek, jak szynka... takie tu mamy "blondyny" ostatnio ledwo nazbierałem skórek do kaszanki z całej połówki ... cienka skórka, mało tłuszczu ... ech... człowiekowi nigdy nie dogodzi Pozdrawiam [ Dodano: Sro 10 Kwi, 2013 23:17 ]Kurcze myślałem że tylko ja tyle tego boczku natrzepałem .Swój ostatni kawałek też dzisiaj z wędzarni przyniosłem. Daro699,no i to jest własnie piękne w tym "sporcie" Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-279985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 pokemon15, do Ciebie mi jeszcze dużo brakuje, przynajmniej w tym sposobie podnoszenia ciśnienia... w innych jestem bardziej skuteczny, ale owych unikam Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-279990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 to nie krajalnica, tylko nóż ... 1wszy z brzeguno chyba ,że boczuś miał temp. poniżej zera :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-279991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 miał około.... wędzarnia na balkonie... a dziś ok -2 ... odczuwalna -12 ... witr z północy wieje... arktyczne zimno ... ale za to słonecznie Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/12/#findComment-279993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.