myth Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Nie mam ... aż do jutrzejszego dnia chyba sobię sprawię... jaka powinna być wilgotność ? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-288214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 11 Czerwca 2013 jaka powinna być wilgotność ? ... na tym, etapie 75-85 %. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-288216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jutro postaram się zakupić urządzenie no i zobaczę w ogóle co się dzieje... dzisiaj nie zaglądam - boję się... ... zastanawiałem się np. nad włożeniem serka pleśniowego do lodówki, obok szynek, może rozwinęła by się na nich(na szynkach) ta jak to mówimy "dobra pleśń" ... ? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-288217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Myth strachy nie ma ...piękna pleśń ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-288220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 11 Czerwca 2013 No zobaczymy Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-288237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 12 Czerwca 2013 myth, Spokojnie też mi tak kiedyś wyszło całe pokryte śnieżno białą pleśnią.Pięknie to wyglądało.A wędlinki wyszły ok.Tak jak Grzegorz napisał szkoda że jednej z pleśnią nie zostawiłeś. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-288249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Tak wygląda kawałek, który odkroiłem od części szynki, ten, co się zawinął... wymyłem pod wodą osuszyłem i powędrował do lodówki, na papierowym ręczniku ...dziś środa ma się ku końcowi ... wygląda tak : http://img838.imageshack.us/img838/7446/p6120832.th.jpghttp://img195.imageshack.us/img195/2097/p6120833.th.jpg Smak ok, tyle, że przesadzona "skarpeta" przeważa w smaku ... Nauczka, że kolendrę wypiemy na gramy, a nie z paczki, bo ją lubimy ... raz zepsułem mielonkę drobiową z galaretką, właśnie dzięki kolendrze, ale teraz znowu nauczka..... cóż nigdy więcej nie popełnię tego "błędu" Zaraz skoczę do piwnicy, zajrzę do lodówki ... co się dzieje z resztą.... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-288313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Lodówka, piwnica... sytuacja wygląda następująco: Temp. 8 stopni, wilgotność mi nieznana, brak czasu na zakup higrometru ... mięso wygląda i pachnie ok... brak pleśni, te pozostałe białe miejsca były już po "oczyszczaniu", na zdjęciu 1wszym w środkowym rzędzie widoczne miejsce przecięcia... po przecięciu obsypałem je lekko solą... nie wiem, czy była potrzeba, ale tak zrobiłem... ... obserwuję i czekam do soboty ... próba dzisiejsza ok ... zjadłem spory kawałek i nic się nie dzieje :lol: http://img585.imageshack.us/img585/7460/p6120848.th.jpghttp://img59.imageshack.us/img59/6233/p6120849.th.jpg http://img196.imageshack.us/img196/8373/p6120850.th.jpghttp://img855.imageshack.us/img855/6263/p6120847.th.jpg http://img580.imageshack.us/img580/205/p6120851.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-288335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 21 Czerwca 2013 http://img21.imageshack.us/img21/1018/5wk6.th.jpghttp://img203.imageshack.us/img203/7962/lf2v.th.jpg http://img9.imageshack.us/img9/5325/929a.th.jpghttp://img836.imageshack.us/img836/719/xs5l.th.jpg Tak się prezentują... jedna zniknęła tydzień temu, ale 2 pozostały mała z 532 gram spadła na 305, a obła z 1623 na 1072 ... od 26 maja do 21 czerwca w smaku spoko... zaczynają lekko twardnieć na powierzchni ... co robić? dzisiaj wyjąłem je z lodówki ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-289504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Więc co "proponujeta" ? Jakiś złoty środek? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-289510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Więc co "proponujeta" ? Jakiś złoty środek? Eksperymenta :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: .Na pewno do temperatury i wilgotności musi być odpowiedni przewiew.Jak tego nie ma to du.a zimna.Będziesz miał temperaturę książkową + książkową wilgotność, a wędlinka "zakwitnie" - bo się "dusi" .Przewietrzanie i jeszcze raz przewietrzanie, cokolwiek to znaczy :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-289511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Tak więc powędrowała obok okna... jutro się "przewietrzy" ... kiedyś Gregor mówił o smarowaniu olejem lub smalcem ... czy to nie zjęłczeje i nie zmieni smaku itd. itp. ? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-289512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 22 Czerwca 2013 :grin: jak na tą porę roku z takimi wędlinami to jet OKI :grin: posmaruj smalcem :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-289551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 6 Lipca 2013 Finalnie pozostała mi jedna szyneczka a'la parmeńska... podłużna poszła pod nóż już dawno temu... pozostała mi obła, a malutka poszła pod nóż jakieś dwa dni temu .... waga końcowa to 262 gramy z początkowych 532 gramów, więc ponad 50 % ubytku wagi smak i konsystencja rewelka jak dla mnie http://img823.imageshack.us/img823/5439/sfjw.th.jpghttp://img35.imageshack.us/img35/8862/wrr2.th.jpghttp://img600.imageshack.us/img600/4715/tcqb.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-291390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 7 Lipca 2013 myth, Szalejesz brachu :lol: :clap: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-291439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 7 Lipca 2013 Dzięki 1wszy raz robiłem i z pewnością wrócę nie raz do tego typu wyrobów.. Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-291501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 11 Lipca 2013 I ostatnia z 1wszego rzutu "rozpieczętowana" ... Tak się prezentuje http://img35.imageshack.us/img35/5282/2d13.th.jpghttp://img845.imageshack.us/img845/6109/q6z1.th.jpg http://img29.imageshack.us/img29/2185/pk7p.th.jpghttp://img826.imageshack.us/img826/3812/ex9z.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-291941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zamieniam się w słuch... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-291958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 11 Lipca 2013 Super szynka smak niebo dla podniebienia Cytuj człowiek uczy się całe życie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-291960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 11 Lipca 2013 pis67, miekki nie jest, ale twardość do zniesienia ... To mój 1wszy tego typu wyrób, więc i tak uważam, że osiągnąłem mały sukcesik natomiast "wnętrze", to poezja smaku i delikatności dzięki za cenne uwagi Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-291962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 11 Lipca 2013 No, ja myślę ... po powrocie z urlopu na a'la parmeńskie pójdzie karkówka, polędwica ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-291967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Powitanie, po dłuuuuugiej przerwie, myślę, że ruszę coś w temacie i uaktywnię się z lekka Świąteczne dymienie .... Wędzone i parzone Pozdrawiam Wszystkich!!! Najlepszego w Nowym 2015 roku!!! Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-396266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Czesc Myth.. Welcome back.. Jak zwykle na Twoim stole, przesliczne wyroby.. Czekamy na wiecej Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-396271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Powitanie, dzięki Będę się starał Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-396300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 11 Stycznia 2015 :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/14/#findComment-396305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.