PanBoczek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 :shock: imponujące wyroby ^^ te wypieki to cudne są po prostu :!: Nabrałem ochote na surową wołowine :lol: a te kiełbaski :devil: kłuje w oczy takie ładne ^^ Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-212989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Panie Boczek, jakoś tam się człowiek uwija, bo jak bym miał siedzieć i nic nie robić, to by mnie krew zalała chyba... tyle zostało po świętach, a ja bym pichcił i pichcił już coś świeżego, ale trzeba pozjadać..... ale nie wiem, czy na jakąś kiełbasę się nie skuszę... może jakąś dojrzewającą... muszę się do Grzesia uśmiechnąć o podsunięcie na szybko czegoś ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-212996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Małe co nie co .... tatarek wołowy Dobrze że dzisiaj robiłem kiełbaski . Nie wołowe ale mięsiwa surowego pojadłem , więc do sklepu po wołowinkę nie pobiegnę . Za całość :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-213010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 pis67, To taki beer kit ... dodajesz cukier, wodę, drożdże.... potem zlewasz dodajesz znowu cukier i butelkujesz... czekasz na efekty... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-213031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 No i skusiłem si na mielonkę drobiową z galaretką... Część z dodatkiem kolendry, a część tylko peklosól i pieprz czarny, drobno mielony. Zakupiłem o,6 kg piersi z kurczaka, 0,7 kg podudzi z kurczaka oraz całego kurczaka ok 1,7 kg. Po wytrybowaniu kurki miałem ok 1kg I drobiowej(pierś) i ok. 0,8 kg IIA I krojona drobno nożem, a II mielona na sitku 4 mm, 2 razy. Najpierw II kutrowana 10 minut, a potem dodana I i razem kutrowanie jeszcze kolejne 10 minut. Po tym zabiegu dodałem 2 opakowania żelatyny, rozpuszczone w 1,3 litra wody, przestudzone do ok 38 stopni i dodane. Mieszane ok 15 minut. Następnie część do osłonki, a do drugiej dodałem kolendry, nie odmierzając sypnąłem z ręki, gdyż lubię ten smaczek w wyrobach, jednakże stwierdzam, że z lekka przesadziłem, dla innych troszkę za wiele tego ziołam ale jak dla mnie prima, no i oczywiście też do odłonki. Z drugą częścią troszkę przeczekałem, i przy nakładaniu do osłonki zaczynała żelatyna wiązać, stąd więcej powietrza się nazbierało, ale po sparzeniu zostało usunięte poza miąższ Zastanawiałem się, jak po wystudzeniu (temp. wody. 15 stoni, 10 minut), ją potraktować, chciałem przycisnąć, ale galaretka ie była by równo... i tak i siak, w końcu puściłem wodze fantazji i powiesiłem na balkonie w wędzarni w stanie rozwieszonym na ok 24 h. Temp. na zewnątrz ok 304 stopnie... Oto wynik i podziękowanie dla Arkadiusza za wsparcie i pomoc http://img13.imageshack.us/img13/9377/1004414c.th.jpghttp://img210.imageshack.us/img210/165/1004417x.th.jpghttp://img845.imageshack.us/img845/799/1004420y.th.jpghttp://img163.imageshack.us/img163/685/1004424x.th.jpg Mielonka z kolendrą doznała jakiegoś lekkiego podcieku, nie wiem co jest powodem, natomiast bez wyszła super Jak na 1wszy i zapewniem nie ostatni raz, wyrób uważam za OK Pozdrawiam [ Dodano: Sob 14 Kwi, 2012 19:57 ]Aha, parzone w temp ok 80-82 stopnie przez ok 1h 20 minut. Osłonki FI 100 Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-213353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Mielonka z kolendrą doznała jakiegoś lekkiego podcieku, Michale ten podciek to nie skutek słabego nabicia?? Natomiast ta druga wygląda bardzo smacznie :thumbsup: Temp. na zewnątrz ok 304 stopnie.Czy ja dobrze widzę :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-213392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Halinko miało być 3-4 stopnie. A co do nabicia, to raczej wina zbytniej ilości powietrza które przez moje lenistwo, dostało się do środka mięska. 1wszy baton nabiłem od razu po wymieszaniu z żelatyną, natomiast drugi po 15 minutach, bo chyba jakiś serial mnie przytrzymał Żelatyna zaczęła wiązać i już wrzucałem takie większe brył, nie dały się tak dobrze ułożyć jak bardziej płynna 1wsza część napełnienia ... no cóż, wiadomo, że i wpadki są, ale uważam, że należy się nimi chwalić, bo to ku przestrodze i nauce innych... Dzięki, pozdrawiam Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-213398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 A co do nabicia, to raczej wina zbytniej ilości powietrza Czyli sam wiesz gdzie tkwi przyczyna.. :wink: no cóż, wiadomo, że i wpadki są, ale uważam, że należy się nimi chwalić, bo to ku przestrodze i nauce innych...Dokładnie Michale... nie sztuka wystawiać tylko udane wyroby.... i za to Cię cenię :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-213401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 myth napisał/a:no cóż, wiadomo, że i wpadki są, ale uważam, że należy się nimi chwalić, bo to ku przestrodze i nauce innych... Dokładnie Michale... nie sztuka wystawiać tylko udane wyroby.... i za to Cię cenię _________________ I swojej A jak Halinka napisała pokazujesz ,że nie jesteś ,,,,,,,,, :clap: :clap: Ja tam z drobiu parzonych nie robie bo mnie ten siny kolor nie podchodzi :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-213402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 tomaj77, ale dzisiaj by chyba podeszła pyszna mieloneczka... ale następnym razem pierś pokroję w większe kawałeczki jednak PIERŚ TO MUSI BYĆ CZUĆ :D i nie ma to tamto :) :thumbsup: Haliniko Tomi, dzięki Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-213403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 mi po głowie chodzi petarda Marka z Bielska ale nie mam nic ścinek a tak kupić do mojej praski 5kg szynki by ja zmielić na fi 8 To troszku żal lepiej po pepklować i w dym :lol: :lol: A pewnie by podeszła mi wsio podchodzi ale dzieciaki :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-213405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 tomaj77, to 3eba połówkę, świniaka oczywiście jak również rozmownej i ścinki się znajdą... Ja po świętach jestem powerless.... narazie nie zadymiam, bo ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-214126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 26 Maja 2012 Dzisiaj "wymęczyłem" a'la tort ... dżizas w kuchni jest taki sajgon, że nie chce mi się tam wracać... Biszkopt Halusiowy wyszedł elegancki ... dziękuję bardzo Warstwa dolna nasączona wiśniówką, środkowa herbatka z cytryną, a górna sama cytryna, oczywiście rozcieńczona Krem to śmietanka słodka z mascarpone... pomiędzy bisszkopty dodałem borówki.... wykończenie na szybkiego wiórkami kokosowymi i wiórkami czekoladowymi... Kornelia pod okiem tatusia ułożyła napis dla mamusi okto kilka foto .... http://img687.imageshack.us/img687/367/p5260221.th.jpghttp://img809.imageshack.us/img809/9859/p5260222.th.jpghttp://img196.imageshack.us/img196/3209/p5260223.th.jpg http://img703.imageshack.us/img703/1927/p5260232.th.jpghttp://img819.imageshack.us/img819/7775/p5260234.th.jpghttp://img801.imageshack.us/img801/1093/p5260248.th.jpg Wykończenie córci, jedyne, niepowtarzalne, w końcu to jej torcik dla mamusi Ze mnie cukiernik żaden, ale pobawić się można Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-219863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 26 Maja 2012 Wykończenie córci, jedyne, niepowtarzalne, w końcu to jej torcik dla mamusiPiękne :clap: :clap: :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-219864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 26 Maja 2012 myth, :clap: :clap: :clap: :thumbsup: Brawo dla córci :clap: :clap: :clap: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-219865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 26 Maja 2012 Kornelia pod okiem tatusia ułożyła napis dla mamusi okto kilka foto .... Co tu dużo mówić... tata się spisał na medal :wink: a o córci nie wspomnę...Brawa dla Kornelii :clap: :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-219866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 27 Maja 2012 Dzisiaj będzie próba więc się okaże jak się tatuś spisał... dzięki za podpowiedzi [ Dodano: Nie 27 Maj, 2012 13:40 ]A tutaj moje ostatnie wypociny nocne ... 3 serki, kilka małych boczusiów i kiełbaska czosnkowa... w trakcie wędzenia podjąłem decyzję o dłuższym przetrzymaniu, aby podsuszona była... smak wyborny, trochę chuda, ale w sumie miała taka być ... kuraki już rozdane, więc foto brak http://img38.imageshack.us/img38/1504/p5270253.th.jpghttp://img208.imageshack.us/img208/4471/p5270254.th.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/1677/p5270255.th.jpghttp://img17.imageshack.us/img17/9154/p5270256.th.jpghttp://img860.imageshack.us/img860/7092/p5270257.th.jpg Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-219913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 27 Maja 2012 3 serki, kilka małych boczusiów i kiełbaska czosnkowa... :thumbsup: :clap: :clap: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-219919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 27 Maja 2012 A tutaj moje ostatnie wypociny nocne ... Oj Michale to TY jeszcze możesz nocą :grin: :tongue: Co do wyrobów to mi się bardzo podobają :clap: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-219922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 27 Maja 2012 3 serki, kilka małych boczusiów i kiełbaska czosnkowa... w trakcie wędzenia podjąłem decyzję o dłuższym przetrzymaniu, aby podsuszona była... smak wyborny, trochę chuda, ale w sumie miała taka być :clap: myth, bardzo ładne wyroby i :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-219939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 27 Maja 2012 Boczuś popróbowany, lekko słonawy, chciałem jeszcze raz śledzić tabelę Dziadka, ale jednak ciut dla mnie za słone... będę odejmował jak wcześniej 10% soli dodawanej do zalewy peklującej Dziękuję za miłe komentarze, a te nie miłe mam głęboko w poważaniu Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-220037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 27 Maja 2012 Myth spróbuj sposób Szczepana :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-220038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 27 Maja 2012 A tutaj moje ostatnie wypociny nocne ...no coments... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-220042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 27 Maja 2012 A to dlaczego? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-220064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 27 Maja 2012 A to dlaczego?a co tutaj jeszcze pisać ??? Już po fotkach widać, że "pierwyj sort" !!! :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6042-myth-w%C4%99dzonki-wyroby-i-wariacje-kulinarne/page/7/#findComment-220065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.