lordbath Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Września 2011 Witam, Korzystając z okazji, chciałbym podzielić się zdjęciami swoich wyrobów. Dodam tylko, że jestem początkujący, niemniej jednak przygotowywanie wędlin, jak też innych przysamków sprawia mi ogromną frajdę. A więc na pierwszy ogień idzie Bastruma: Numer dwa to schab a'la wędliny parmeńskie: Numer trzy to mielonka, podejście pierwsze: Numer cztery, drugie podejście do wędlin parmeńskich: Wieczorem wrzucę zdjecia boczku a'la wędliny parmeńskie, wołowiny dojrzewającej w przyprawach, oraz drugiej mielonki, tym razem drobiowej. Oczywiście proszę o opinie:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Września 2011 Dodam tylko, że jestem początkujący,Żartowniś. Bastruma, parmeńskie i początkujący ? Zmieńcie mu podpis na Weteran :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-175965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Września 2011 Wyroby fajniuchne ale fotki Nie !! Prosze pokaż mielonkę w przekroju.. :wink: pozdro Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-175989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agga Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Września 2011 Oj zjadłoby się :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Września 2011 :grin: Miło się patrzy na takie wyroby nowicjuszy :grin: :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 16 Września 2011 Jak wyżej :grin: :clap: :clap: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 16 Września 2011 lordbath, ładne wyroby, gratulacje :clap:, ale kto jest ich autorem ,Korzystając z okazji, chciałbym podzielić się zdjęciami swoich wyrobówPozdrawiam Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbath Opublikowano 16 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 16 Września 2011 Po pierwsze, dziękuje za pozytywne komentarze oraz miłe przyjęcie:) To jest na pewno motywujące. Po drugie, dzisiaj po południu zamieszczę zdjęcia mielonki numer 1 jak też numer 2 w przekroju, plus inne wyroby. Zbig3133, czy masz na myśli, czyje są to przepisy i gdzie je znalazłem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbath Opublikowano 16 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Września 2011 Lol, ale pomyłka, musiałem po prostu źle zaznaczyć, co zresztą już poprawiłem:p Facet jak sie patrzy:D A teraz już z innej beczki, czy wyroby dojrzewające przechowujecie w tetrach lub tym podobnych materiałach w lodówkach czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbath Opublikowano 16 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Września 2011 A teraz już reszta obiecanych wędlin, w tym mielonki w przekroju. Mielonka numer 1 w przekroju, wieprzowa. Robiłem ją około miesiąc temu i prawdę mówiąc był to mój pierwszy wyrób. Smak bardzo dobry, a co najważniejsze 100% mięsa. Kolejne zdjęcia to mielonka z mięsa indyka. Z tej mielonki wytopiło sie troche tłuszczu z czego jestem bardzo zadowolony. Galaretka była, ale podczas robienia zdjęć nie mogłem się powstrzymać...a reszta to historia. Kolejne zdjęcia to boczek dojrzewający obsypany przyprawami. Musze przyznać, że myślałem, że nie wyjdziea tu taka miła niespodzianka. Ostatnie zdjęcia to wołowina obtoczona w przyprawach, m. in pieprzu cytrynowym oraz czosnku. W chwili obecnnej produkuje się także schab dojrzewający w obtoczce cygańskiej, wygląda zachęcająco. Swego czasu na tym forum, znalazłem przepis na schab dojrzewający z solą, pieprzem oraz cukrem. Wyszło genialnie ale zgubiłem gdzieś proporcje. Czy ktoś może pamięta ten przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Września 2011 schab dojrzewający Przestudiuj jeszcze trochę nasze forum ,żebyś używał prawidłowych nazw. :wink: Co do mielonek to jeszcze musisz trochę nad nimi popracować.Albo masz tępy nóż ,albo są wiórowate na co stawiam..Niestety mielonka wymaga trochę tłuszczu i ja bym się tak nie cieszył ,że ten tłuszcz się wytopił bo to oznacza ,że przesadziłeś z temperaturą.Pamietaj również ,że to tłuszcz jest nośnikiem smaku.Natomiast wędliny dojrzewające są całkiem ,całkiem i za nie :clap: :thumbsup: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbath Opublikowano 16 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Września 2011 Arkadiuszu, oto link przedstawiający schab dojrzewający z naszego forum: http://wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1175&Itemid=4 Jako początkujący, korzystam z nazw, które mogę odnaleść na naszym forum, a tam właśnie jest taka nazwa:) Zgadzam się w 100%, że nad prezencją mielonki musze popracować, nie mniej jednak smak jest genialny. Pozdrawiam oraz dzięki za komentarz jak też uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Września 2011 Arkadiuszu, oto link przedstawiający schab dojrzewającyNo ja tam widzę polędwicę.Nazwa linku jest nieprawidłowa ,ale to już do szefostwa.Nie ja go zamieszczałem. [ Dodano: Pią 16 Wrz, 2011 22:18 ]nie mniej jednak smak jest genialnyTo proponuję zrób mielonke z tłuszczem i wtedy będziesz miał porównanie ,która lepsza. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbath Opublikowano 16 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 16 Września 2011 Summa summarum, link jest z naszej strony i właśnie opisując swój wyrób wzorowałem się na niej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 16 Września 2011 właśnie opisując swój wyrób wzorowałem się na niej. To niestety zły wzór jeśli chodzi o nazewnictwo przyjąłeś. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbath Opublikowano 16 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 16 Września 2011 ok, w takim razie, na co powinienem zmienić tą nazwę? Z góry dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 16 Września 2011 w takim razie, na co powinienem zmienić tą nazwę?Polędwica a'la wędliny dojrzewające. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbath Opublikowano 17 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 17 Września 2011 Jako fan nowych snaków postanowiłem zrobić coć odmiennego. Minowicie, postanowiłem wykonać kiełbasę tajską. Oto kilka fotek z produkcji:) Ta na górze jest z czerwoną pasta curry, ta na dole jest z tajskim sosem czosnkowo-chili. Oczywiście, przypraw jest znacznie więcej:) Mam nadzieję, że dzisiaj dokończę produkcję. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 17 Września 2011 A co to takie zielone w tej kiełbasie? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbath Opublikowano 17 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 17 Września 2011 A co to takie zielone w tej kiełbasie? Trawa cytynowa, oraz szczypiorek:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbath Opublikowano 17 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 17 Września 2011 A oto zdjęcia podgotowanej a następnie podgrilowanej tajskiej kiełbaski. Palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 18 Września 2011 A oto zdjęcia podgotowanej Kiełbaski parzymy nie gotujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbath Opublikowano 18 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 18 Września 2011 A oto zdjęcia podgotowanej Kiełbaski parzymy nie gotujemy. a więc najpierw była parzona, a następnie podgrilowana:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6055-wyroby-dojrzewaj%C4%85ce-oraz-mielonki-lorda/#findComment-176244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.