Skocz do zawartości

rozważania o biedronkowcu pospolitym...

Rekomendowane odpowiedzi

Co ma wspólnego zawód lekarza z nietykalnością na forum? Nie bardzo rozumiem. Z moich orientacji wynika, iż na naszym forum jest kilkuset lekarzy różnych specjalności.

Tak jak pisze Kol. Arkadiusz - sami sobie nakręcacie temat, wciagając w to dodatkowo administrację (choćby tajemnicze zniknięcie posta Papcia) i zageszczając atmosferę.

Moim zdaniem (podkreślam - moim) ostatnie posty Marka są do przełknięcia. Zgadzam się, iż na poczatku nie zawsze odpowiadały naszym wymogom, ale po zwróceniu uwagi przez kilku moderatorów i usunięciu części postów, w ich treści nastąpiła znacząca poprawa.

Nie jestem zwolennikiem usuwania jakichkolwiek postów i czynię to nader rzadko, choć niektóre z nich bezpośrednio dotyczą mojej osoby, są wyjątkowo obraźliwe i do tego dalej znajdują sie na forum.

Czy naprawdę wyrzucenie Kol. Marka z forum uspokoi Wasze sumienia? Jak pisałem, również zaliczam się do grupy bp. Za kilka dni będziemy nazywani masą wyborczą, prowincją itp.

Czy warto aż tak się denerwować?. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6095-rozwa%C5%BCania-o-biedronkowcu-pospolitym/page/2/#findComment-177384

Dla ułatwienia Administracji napiszę że większość postów tego Pana "podpada" pod następujące punkty regulaminu :

no niekoniecznie :rolleyes: ...... wszystko jest jakby na granicy....

jesli naprawdę chcecie abyśmy zaczęli stosować (a przynajmniej powrócić do tego co było kiedyś) regulaminowe restrykcje to niebawem niewiele będzie dziennych postów :tongue:

a jako ciekawostkę podam że całkiem niedawno zostałem ukarany na pewnym dość dużym forum za to ze pisałem poprawną polszczyzną :shock: :rolleyes: - ot... moderatorzy stwierdzili pewnie że byłem za "mało techniczny" :tongue:

Natomiast do Marka301 kieruję apel aby troszeczkę pofolgował w swoich wypowiedziach - nie trzeba użyć słów wulgarnych by kogoś obrazić... a Tobie udaje się dotknąć sporą grupę tego forum....

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6095-rozwa%C5%BCania-o-biedronkowcu-pospolitym/page/2/#findComment-177386

Czy naprawdę wyrzucenie Kol. Marka z forum uspokoi Wasze sumienia?

jesli naprawdę chcecie abyśmy zaczęli stosować (a przynajmniej powrócić do tego co było kiedyś) regulaminowe restrykcje

Mirku Tomku ....obaj macie racje .... oczywiscie że nie chodzi o to aby Go wyrzucić ..... chodzi o to żeby pomóc temu Panu w osiągnięciu "pozycji pionowej" ..... chodzi o to żeby mu uświadomić że "biedronkowcy pospolici" mają dość jego bełkotu .... chodzi o to żeby czasem ktoś z AD napisał :

do Marka301 kieruję apel aby troszeczkę pofolgował w swoich wypowiedziach - nie trzeba użyć słów wulgarnych by kogoś obrazić... a Tobie udaje się dotknąć sporą grupę tego forum....

A jak nie pomoże to dał mu pagonik ......

Temat daje do myślenia czy stojąc praktycznie zawsze w opozycji z tym co wszyscy robimy, samemu nie robiąc totalnie nic można prowokować ludzi do pisania w takich tematach jak ten .....

Już wcześniej napisałem że ja mam alergię na ten nick ..... i widzę że sporo ludzi również ..... pytanie czy to z Nami jest coś nie halooo czy z Nim ..... ale to on jest lekarzem więc niech to zdiagnozuje ..... bo ja odpowiedź znam ....

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6095-rozwa%C5%BCania-o-biedronkowcu-pospolitym/page/2/#findComment-177388

Posty Kolegi Marka, choć nie dotyczą Jego bezpośredniej produkcji masarskiej, są jak gdyby wykrzyknikami, mającymi uczulić nas na szkodliwy wpływ tanich i faszerowanych chemią wyrobów, wstawianymi przez osobę mającą w tym aspekcie dużo więcej do powiedzenia z racji wykształcenia i wykonywanego zawodu. Może powinien zmienić formę swych wypowiedzi zastępując słynnego już "biedronkowca pospolitego" np. typowym zjadaczem chleba?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6095-rozwa%C5%BCania-o-biedronkowcu-pospolitym/page/2/#findComment-177389

Ja tylko napisałem by Marek przestał pisać na tym forum, a jeden z moderatorów usunął mój zapis. Sam się zdziwiłem dlaczego?

Post usunąłem ja, bo miał sie nijak do tematu w którym był napisany.

Poza tym cytat z regulaminu:

"10. Zwracaj uwagę raczej bezpośrednio danej osobie (za pośrednictwem pw, lub mail’a) niż publicznie (zostanie lepiej odebrana i nie jako atak), chyba że jest to osoba już wyjątkowo łamiąca wszelkie reguły (i robi to też publicznie) i po wcześniej osobiście zwróconej jej uwadze nie zareaguje. "

"W życiu piękne są tylko chwile"

Pozdrawiam

Siara

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6095-rozwa%C5%BCania-o-biedronkowcu-pospolitym/page/2/#findComment-177392

Ja nie uważam, że usunięcie Marka301 z forum, to rozwiązanie. Każdemu trzeba dać szansę. Niestety, ale nie zauważyłem podobnych reakcji ze strony forumowiczów, na posty jakiejkolwiek osoby należącej do forum WB poza postami Marka301. Nie jestem z Wami, aż tak długo, być może był ktoś taki przedtem. Mamy tu miło spędzać czas , nie polemizować o "dup[ie marynie" ... czy ktoś ma kasę, czy nie, czy kupuje w Tesco, Real'u, czy Kauflandzie ... Jeśli Marek301 ma chęć wypowiadania się o krajanach w sposób pogardliwy, to niech wybierze inne forum, bo może nie dotykać bezpośrednio Nas, ale może kogoś z bliskich, którego sytuację znamy, i która to nie pozwala na innego "typu" zakupy niż w Biedronce etc. A jeśli chce naprawdę pomóc, to niech Napisze, otworzy "swój" temat odnośnie szkodliwości jedzenia produktów z danego źródła, a wiadomości te niech będą poparte informacjami z pewnego źródła. Wtedy może każdy, kto kupił jakąś "kichę", w jakimś sklepie, discount'cie itp. się "przejechał" wrzuci to tam, a on to zinterpretuje, opisze ... może w ten sposób się "spełni" ? :???: Wykazuje się znajomością statystyk, więc może zasób wiedzy ma, tylko nie wie jak się tym podzielić...

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6095-rozwa%C5%BCania-o-biedronkowcu-pospolitym/page/2/#findComment-177399

Też dobre rozwiązanie zwłaszcza, że są odpowiednie działy na naszym forum.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6095-rozwa%C5%BCania-o-biedronkowcu-pospolitym/page/2/#findComment-177400

Pragnę tylko przypomnieć wszystkim o bardzo pożytecznej opcji dostępnej z poziomu każdego posta czyli "IGNORUJ" :!: .

Już od dawna, lekko podnoszą mi ciśnienie tylko ci, którzy cytują kolegę Marka i siłą rzeczy wracają złe wspomnienia :devil: , ale trzymam się i dalej nie palę :grin:

Chleb nigdy się nie znudzi.

Dobra wędlinka również :-)

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6095-rozwa%C5%BCania-o-biedronkowcu-pospolitym/page/2/#findComment-177403

Hmmmm wreszcie w jednym miejscu dyskusja i może to dobrze ...... może "doktorek pospolity" zawęzi działalność "pisarską" do tego jednego tematu tu się będzie uzewnętrzniał .... ;) :grin:

A może by szanowna Administracji ograniczyć koledze dostęp tylko do tego tematu ..... ileż zrobiłoby się milej ..... tak swojsko po prostu .....TAK POSPOLICIE ..... :grin:

hmmmm rozmarzyłem się .... :sad: ....

Drogi Kolego Robercie wiem doskonale,

że marzycie od dawna

aby "upokorzyć misia" w JAKIKOLWIEK SPOSÓB. :tongue:

Jak każdy może sprawdzić to Ty zapoczątkowałeś BRUTALNY PERSONALNY ATAK

w odpowiedzi na merytoryczną krytykę "wad konstrukcyjnych"

twojego "dymogeneratora"

w wersji "wąskiego a długiego profilu". :cool:

Rozwścieczyło Ciebie "łokrutnie", pojawienie się

konstrukcji wprowadzonej przez Kolegę Miro,

która była pozbawiona wad występujących w twoim "wynalazku". :cool:

Popisałeś się znakomicie prezentując STEK OBELG PERSONALNYCH

zamiast rzeczowej dyskusji, skierowanych bezpośrednio w moją osobę,

jak również w CAŁE środowisko medyczne!!! :rolleyes:

Oczywiście nie miało to jakiegokolwiek związku

ze wskazanymi błędami konstrukcyjnymi i pomyłkami,

zamiast merytorycznego odniesienia do uzasadnionej krytyki,

był tylko DZIKI i NIEWYBREDNY ATAK PERSONALNY

i jawne NAWOŁYWANIE DO LINCZU!!! :shock:

Kto więc łamie regulamin i jest napastliwy i agresywny?

Kto zamiast przedmiotowej polemiki

w histerycznym stylu NAWOŁYWAŁ i NAWOŁUJE do LINCZU? :cool:

Czy to ja odnosiłem się do Ciebie w agresywny i bardzo niegrzeczny sposób? :shock:

Zastanów się kto reaguje na uzasadnioną krytykę tak jak Ty

Panie Robercie.....................? :shock:

Odpowiedź jest BANALNIE PROSTA! :cry:

BTW

Pozwoliłem sobie skomentować Twoje stanowisko

bowiem jesteś przedstawicielem i "motorem" całego zamieszania.

Gdyby nie moja uzasadniona krytyka twojego "długiego i wąskiego dg"

pewnie nie byłoby sprawy, ale .................. no właśnie. :cool:

...PS

Kochani jest taki magiczny guziczek "IGNORUJ" ja go wcisnąłem przy tym nicku czego nigdy przez wiele lat nie czyniłem na żadnym z for w których uczestniczę ...... czy świadczy to o mojej słabości hmmmm być może ..... ale z pewnością jestem zdrowszy i mam niższe ciśnienie nie czytając "słodkiego pierdzenia" tego Pana .....

Swoją drogą dziwię się Naszej Szanownej Administracji że nikt do tej pory nie przykleił temu Panu paru czerwonych pasków na tyłek ..... wielu je nosiło a zdecydowanie mniej krwi na forum napsuli ..... a temu Panu się udaje bez szwanku drażnić większość z Nas ....

Jak raz czy drugi odpocząłby sobie od pisania to albo zmienił by ton wypowiedzi na "bardziej zjadliwy" albo przestałby Nas odwiedzać ..... i jedno i drugie rozwiazanie dobre .... tolerując takie bełkotliwe pianobicie w wielu tematach dajemy ciche przyzwolenie na ZWYKŁE TROLOWANIE bo tak to po imieniu trzeba nazwać ....

No niestety zadajesz sobie wiele trudu i fatygi aby LŻYĆ PERSONALNIE

w dalszym ciągu i NAWOŁUJESZ do LINCZU! :shock:

Cały Twój post jest przepełniony NIENAWIŚCIĄ i ZŁOŚCIĄ

i czynna AGRESJĄ!!! I kto tu pisze o "trolowaniu"? :shock:

Zastanów się kto zachowuje się w taki sposób jak Ty?

Przez wiele dni ignorowałem Twoje ZACZEPKI, POTWARZE i ZNIEWAGI

oraz JAWNIE AGRESYWNE ATAKI PERSONALNE,

dzisiaj zwracam Ja, Tobie uwagę na niedopuszczalność Twoich "praktyk". :!:

Nie lubisz moich postów OK klikasz "ignoruj" i masz problem rozwiązany

natomiast to co Ty uskuteczniasz to przypomina

zabiegi rodem z epoki "stalinowskiego aparatu bezpieczeństwa". :cry:

Niestety Robercie przekroczyłeś WSZELKIE GRANICE!

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6095-rozwa%C5%BCania-o-biedronkowcu-pospolitym/page/2/#findComment-177407

Ja nie lubię Ciebie i Twojego stylu pisania ..... w tym temacie odezwałem się jako jeden z ostatnich wiec pojęcia nie mam o jakim "motorze" piszesz "doktorku" (dla jasności to tekst ze znanej kreskówki WD....) mój post pojawia się dopiero na 3 stronie tematu ;) ......

STEK OBELG PERSONALNYCH

BRUTALNY PERSONALNY ATAK

:clap: :clap: :brawo: niby gdzie .... "doktorku" ..... "doktorek pospolity" napisany przez biedronkowca Cię zabolał .... no przecież to słowotwórstwo w Twoim stylu ..... i w cudzysłowiu ....... ? czy to że niechcący sam sobie stworzyłeś miejsce gdzie usłyszysz parę ciepłych słów .... ?

Widzisz jak miło .......

....... do reszty nie bedę się odnosił bo szkoda czasu ..... ;)

Za ciotką wikipedią :

Trollowanie (trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje. Osoby uprawiające trollowanie nazywane są trollami.

Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty[1], która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji.

Typowe miejsca działania trolli to grupy i listy dyskusyjne, fora internetowe, czaty itp. Trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety. Jego efektem jest dezorganizacja danego miejsca w Internecie[2], w którym prowadzi się dyskusję i skupienie uwagi na trollującej osobie.

Sam sobie przeczytaj własne posty i sam sobie odpowiedz kim jesteś ....... i w jakim tonie są te Twoje wypowiedzi i co do tematów wnoszą ...... oprócz prześmiewczej ironii, wątpliwej jakości psełdo-humorystycznego "słowotwórstwa" ..... i bicia piany w tematach których w życiu dłonią własną nie tknąłeś ...... o których gdzieś tam poczytałeś niby coś wiesz ...... !!!!!

Twoje zachowanie przypomina rzucanie ochłapa mięsa stadu psów i patrzeniu co też ciekawego się wydarzy ..... rzucasz jakąś tezę ..... popyskujesz popyskujesz ...... popstrykasz .... pograsz na nosie ..... zmienisz temat i tyle Cię widzieli .....

Niestety Robercie przekroczyłeś WSZELKIE GRANICE!

W Europie jesteśmy drogi Panie ...... nie ma granic ..... Ty nawet te wirtualne przekraczasz od dawna ......

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6095-rozwa%C5%BCania-o-biedronkowcu-pospolitym/page/2/#findComment-177409

marek301, Z tym co piszesz to jeszcze za wcześnie na takie wiadomości. Musisz zaczekać na nekrologi i wiadomości, że statystycznie w Biedronce kupują tylko młodzi wiekiem. "Chyba mają jakąś umowę z ZUS" :grin: Mam kolegę w kraju za oceanem pracującym w statystykach szpitala. Z tego co mówi to szpital posiada 98% pacjentów chorych z powodów gastrycznych wywołanych złym żarciem. Oczywiście nie wlicza ludzi pobitych, z wypadków, pijaczków i innych nieszczęść z urazem mechanicznym. Jak wiadomo jedzenie lekarstwem, ale każde lekarstwo jest trucizną. Wyścig za kasą sprawia, że już prawie wszyscy w handlu stosują MDM i inne wypełniacze, które należy czymś powiązać. Firmy produkujące czysto ekologicznie pomimo wysokich cen nie maja racji bytu - chyba, że przy Wiejskiej w Wa-wie. To ludzie decydują co kupić i co jeść i sami się tą "paszą" karmią tylko z dwóch powodów: brak kasy i wiedzy. To co zaoszczędzą na tanim i złym jedzeniu, potem kilkakrotnie więcej wydadzą na leczenie.

Ps. Nie mniej pretensji do Biedronek one są pożyteczne.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6095-rozwa%C5%BCania-o-biedronkowcu-pospolitym/page/2/#findComment-177411

Faktycznie, żeby przeczytać i zrozumieć posty Kolegi marek301, trzeba więcej cierpliwości i skupienia niż normalnie. Niemniej myślę sobie, że nie warto się z tego powodu kłócić. Warto natomiast wrócić do tematu i wykorzystać jego istnienie do czegoś konstruktywnego.

Biedronkowiec pospolity - hmm :rolleyes: dobra nazwa! A przynajmniej mniej mnie razi niż wypowiedzi: "a ja tam w biedronce kupuję bo jest taniej". Czy Ty B.P., myślisz sobie, że jest taniej bo Cię biedronka kocha, lubi albo chociaż szanuje? Jeśli tak, to gratuluję Ci poczucia humoru! Przychylam się do stwierdzeń, że na pierwszym planie są trucizny. Tańsze toto jest, bo nie ma w tym (lub jest minimalnie) składnika deklarowanego w reklamach lub na etykiecie. Trzeba to czymś zastąpić. Czym? To już B.P. nie interesuje.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6095-rozwa%C5%BCania-o-biedronkowcu-pospolitym/page/2/#findComment-177412

Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia

(czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez

wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów

.....

Podstawą tego działania jest upublicznianie tego.......

Drogi Robercie w przeciwieństwie do Ciebie ja SZANUJE Twoją osobę

i nie "odgrywam teatrzyku" pt. "klikam ignora" bo facet skrytykował

mój niezbyt fortunnie przemyślany "wąski i długi dg". :cool:

Gdybym ja był na Twoim miejscu to po prostu z uśmiechem i wdzięcznością

podziękowałbym za wskazanie "błędów", zwłaszcza, że inni również je

zauważyli w trakcie "testów" o czym zresztą pisały na forum. :cool:

Niestety Ty zgodnie z definicją "trollingu"(sam to przytoczyłeś)

uskuteczniłeś histerycznie, czy wręcz OBSESYJNIE

przeszukiwanie, oraz selektywne(oderwane od kontekstu) cytowanie moich postów. :cry:

Bez "ładu i składu" w zupełnie oderwany od tematu sposób

PRZYPUŚCIŁEŚ PRYMITYWNY PERSONALNY ATAK! :shock:

Cytowałeś moje posty bez żadnego związku z tematem

i oczywiście dołączałeś swoje szkalujące moją osobę komentarze.

Podkreślam, BEZ JAKIEGOKOLWIEK związku z tematem i słowami mojej krytyki.

To jak to jest? Chcesz sobie uzurpować status "świętej krowy"? :wink:

Chcesz mieć Robercie status osoby "nietykalnej" na Forum WB? :rolleyes:

Oczywiście PERSONALNE NIEMERYTORYCZNE ZACZEPKI

to było Tobie za mało więc postanowiłeś,

ZGNOIĆ całe środowisko Lekarskie, przytaczając jakieś odniesienia do

słynnej afery Łódzkiej gdzie działy się wyjątkowo hańbiące całe środowisko praktyki.

Pytam jaki związek miało Twoje niewybredne zachowanie

z krytyką twojego "wąskiego a długiego dg"? :shock:

Czy przypadkiem nie był to niewyszukany i prymitywny "trolling"

mający na celu dokonanie "odwetu" poprzez

cytat z definicji trollingu:

"zamierzone wpływanie na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia

(czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez

wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów"

Niestety nie możesz zaprzeczyć, ze cytowałeś moje posty

w oderwaniu od "meritum zagadnienia", starając się

poniżyć i zniesławić mnie w oczach pozostałych forumowiczów,

kierując się niskimi pobudkami,

do jakich zaliczyć można chęć "zemsty po trupach". :cry:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6095-rozwa%C5%BCania-o-biedronkowcu-pospolitym/page/2/#findComment-177414

OK Panowie, temat zamykam, dalszą wymianę myśli proszę prowadzić za pomocą pw (jeżeli tylko odczuwacie taką potrzebę).

Mam nadzieję, że po przeczytaniu tego wątku marek301 zmieni styl swoich wypowiedzi. Zresztą dwa ostatnie posty dowodzą, że jak chce to może pisać normalnie - gdyby jeszcze tylko było mniej wyboldowanej czcionki to byłby prawie ideał ;)

Kolejne wycieczki ad personam będą nagradzane czerwoną kartką.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6095-rozwa%C5%BCania-o-biedronkowcu-pospolitym/page/2/#findComment-177416

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.