andrzej k Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Października 2011 Witam Dzisiaj zabrałem się za obrabianie pęcherzy . Przechowywałem zasolone w lodówce prawie rok . Super pomaga pompka do dmuchania pontonu :smile: Jeszcze parę zostało do obrobienia , do małych salcesoników jak znalazł . :grin: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Października 2011 Dzisiaj zabrałem się za obrabianie pęcherzy . :smile:Jeszcze parę zostało do obrobieniaMoże jakaś fotorelacją :rolleyes: Mam 10 pęcherzy w lodówce i nie wiem jak się do tego zabrać no i na razie czasu brak Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-179646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Października 2011 Super pomaga pompka do dmuchania pontonuhe he, ja tez zaraz poszukam i zamówię w necie z 5 szt Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-179650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Października 2011 zaraz poszukam i zamówię w necie z 5 szMłodszy, ja tu kupowałem http://www.swojskiwyrob.pl/product.php?id_product=199 :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-179652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Października 2011 Może jakaś fotorelacją Jest to proste ........ chyba :smile: Po namoczeniu w letniej wodzie obieram z tłuszczu i zbędnych błon . Wlewam do środka wody , rozciągam jak idzie kulając po desce . Po wylaniu wody dmucham :lol: zawiązuję sznurkiem i do suszenia . Pozdrawiam [ Dodano: Czw 13 Paź, 2011 20:53 ]Młodszy, ja tu kupowałem Ja kupuję w ubojni . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-179659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Października 2011 a jak się pozbyć tego dziwnego zapachu moczyłą całą noc i nie pomogło Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-179660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Października 2011 a jak się pozbyć tego dziwnego zapachu moczyłą całą noc i nie pomogło Moje zapachu nie mają . były prawie rok w soli i w lodówce . Myślę że podobnie musisz robić jak z jelitami . Płukać i moczyć . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-179661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Października 2011 andrzej k, dzięki za pomoc Trzeba zbierać siły do kulania :lol: :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-179662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Października 2011 Super pomaga pompka do dmuchania pontonu :smile:Znalazłem pompkę do dmuchania materacy, jest tylko trochę młodsza ode mnie, ale na chodzie, będzie do pęcherzy :grin: :grin: Czy jak mi zostanie jakiś wysuszony niewykorzystany pęcherz to mogę go jeszcze raz zasolić i do lodówki tak jak to z jelitami, czy już do śmieci :rolleyes: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-179908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Października 2011 Czy jak mi zostanie jakiś wysuszony niewykorzystany pęcherz to mogę go jeszcze raz zasolić i do lodówki tak jak to z jelitami, czy już do śmieci :rolleyes: Zasuszony pęcherz możesz przechowywać długo - jak długo to nie wiem , w ciemnym i suchym miejscu . Uważaj tylko na mole . Mnie w ubiegłym roku się wkradły do pęcherzy i narobiły trochę bałaganu . Dalej przechowywałem w zamrażarce ponad rok i miałem spokój . Przed nadziewaniem salcesonów pęcherze tak moczysz jak jelita . Będą plastyczne jednak już nie pomniejszą swojej objętości . Pozdrawiam P.S. Oczywiście jak wyschną to odcinasz sznurek i wypuszczasz powietrze . Łatwiej przechować . :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-179946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Października 2011 Dzięki Andrzejku, Twoje porady już w kajecie zapisane :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-179948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 15 Lutego 2012 Kolejne się suszą . :grin: Jutro następna porcja . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-202673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 19 Lutego 2012 Już posuszone . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-203217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldeman Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam. Kupiłem z ciekawości przy tzw. okazji innych zakupów pęcherze ( te same co w linku Zbója kilka postów wyżej http://www.swojskiwyrob.pl/product.php?id_product=199 ). Z opisu w sklepie wynika aby je traktować tak samo jak jelita (namoczyć i napychać). W wątku tym przeczytałem jednak :shock: , że Zbójaszek przygotowuje się do walcowania, dymania ich, suszenia i innych czarodziejskich zabiegów na wzór andrzeja k, (myślałem że takie czary to z surowymi tylko). Pytam więc przyjaciele czy te zabiegi mam na swoich wyczyniać aby zdatne były do użytku, czy może są już gotowe po namoczeniu? :blush: :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-211439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 czy może są już gotowe po namoczeniu? :blush: :question:To było by za proste :grin: :grin: Rób dokładnie jak Andrzej zapodał :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-211450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 suszenia i innych czarodziejskich zabiegów na wzór andrzeja k, Jak masz kompresor to tylko nadmuchać :grin: i w przewiewne suche miejsce powiesić . Jutro będzie gotowy do nadziewania po uprzednim 15 minutowym namoczeniu . :grin: (myślałem że takie czary to z surowymi tylko). . Czary to tylko jak nie ma się kompresora . :smile: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-211460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldeman Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Panowie pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wskazówki. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-211536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 19 Września 2014 Dzisiaj dojechaly do mnie pecherze wp. o kalibrze 15/20.Te oslonki sa suszone a nie solone i chcialnym spytac czy przy ich obrobce postepowac z nimi jak z pecherzami zasolonymi.? fotka: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-371871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 19 Września 2014 obrobce postepowac z nimi Przed napełnieniem ,trzeba je namoczyć w letniej posolonej wodzie aż staną się elastyczne.Jaka jest wielkość tych pęcherzy bo ta kalibracja nic mi nie mówi . Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-371873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 19 Września 2014 Jacolek.. Trzeba tez juz namoczone pecherze "nadmuchiwac jak w postach powyzej..?Przeca wiesz co to jest kaliber.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-371876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 19 Września 2014 Greg bierzesz tyle pęcherzy ile potrzebujesz , namaczasz i napełniasz,reszta czeka wysuszona na dalsze produkcje.Nadmuchujesz pęcherze świeże jeżeli chcesz je wysuszyć do dalszego przechowywania,możesz je też zasolić i tyle Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6150-p%C4%99cherze-wieprzowe/#findComment-371877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.