pokemon15 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 27 Września 2012 arka, ale zmiksować surową cukinie i cebulę ??? może przez maszynkę... :shock: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-240321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 27 Września 2012 ja zmiksowałem cukinię i cebulę malakserem a potem jeszcze na drugi dzień podczas gotowania blenderkiem zostało to coś potraktowane Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-240355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekC Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 27 Września 2012 Pokemonie , można zastąpić,reszta według przepisu... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-240367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 9 Października 2012 po kupnie spawarki musiałem zrobic rożen ręczny aby palenisko od wedzarni było wykorzystywane jeszcze w inny sposób: [ Dodano: Wto 09 Paź, 2012 12:53 ]przyprawiony i zaczynamy opiekać Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-242475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Października 2012 po kupnie spawarkimuszę zrobić w końcu to samo... przydałaby mi się jak nic, tu heftnąć, tam posmarkać... Kurczaczek dzisiaj na obiad z rożna ? :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-242476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Października 2012 a to efekt końcowy: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-242477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gens Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 9 Października 2012 no ciekawie tylko brak mi w tym wszystkim automatyzacji-siakiś silniczek cobyś nie musiał bawić się w kręcioła.taki podrzucam temat do przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-242478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 Października 2012 na wcześniejszych zdjęciach obok korby są przyspawane pręty o które się zahacza korbkę w 4 pozycjach co kilka minut poprostu przestawiam korbkę i się grzeje ptak dalej , ale i nad tym pomyslę. [ Dodano: Wto 09 Paź, 2012 13:14 ]Pokemonie15 sprawa jest prosta,trochę pręta zbrojeniowego, profilu i drutu nierdzewnego kilka elektrod i chwilka czasu. A zabawa jest przednia zarówno w trakcie roboty jak i po :grin: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-242479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.b tulipan Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 9 Października 2012 no ciekawie tylko brak mi w tym wszystkim automatyzacji-siakiś silniczek cobyś nie musiał bawić się w kręcioła. taki podrzucam temat do przemyślenia Techniki to mamy dość. Należy się delektować grillowaniem ptaka przy malutkim browarku. :thumbsup: :grin: :grin: Tu nie chodzi aby go ugrillować jeno cała przyjemność w korbie. :lol: :lol: Cytuj Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.Pozdrawiam z Wrocka. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-242511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 9 Października 2012 a sprawa jest przyjemna, myślę jeszcze o suszarce Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-242512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 9 Października 2012 Arka.. Ja bym zrobił to troszkę inaczej. Bo czy to kurak albo kawał szynki to myślę że nie powinno się bezpośrednio ich nad ogniem/żarem, piec. Takiego "ptoka" napewno piekłeś ze 2 godzinki. A może i dłużej, a jeśli tak to tłuszczyk oraz soczki, będą kapały prosto na żar, a co za tym idzie to wiadomo.. Czyli, pieczemy obok a nie bezpośrednio nad żarem.. Ja bym w takim rozwiązaniu, wyłapywał powstałe soki do brytfanki a nie wprost do ognia.. Coś takiego: A jeśli w dodatku jakaś glazurką albo marynatą mamy powlekać pieczyste nad odniem, to juz troszkke czarno to widzę... :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-242536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 23 Grudnia 2012 przygotowania do świąt zaczęte od kiełbasy: 10 kg łopatki 1.2kg słoniny 1.8 wołowiny 18g peklosoli/kg 3g pieprzu/kg 2g majeranku/kg 23g czosnku/kg woda ok400ml mięso pokrojone i przesypane peklosolą na 24 h wołowina i połowa słoniny zmielona sitkiem fi3mm łopatka sklasyfikowana i zmielona 2kl sitkiem 6mm 1kl 10mm dodane przyprawy + woda wyrabiane ok 40 min na 4 ręce jelita wieprzowe 28-30mm osadzane 12 godz w temp. pokojowej wędzone w sumie 3h 2.50 temp 55-60 st. 10 min temp 90 15 kg złożone w skrzynce rozwieszona wędzarnia uruchomiona osuszanie ok 50 min w całości wygląda to tak po 2.5 godz. w przekroju nie parzona wygląda tak: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-258338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 24 Grudnia 2012 szyneczki świąteczne i inne Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-258477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 24 Grudnia 2012 arkawroc, :clap: :clap: :clap: wspaniałe rzeczy robisz rodzinka ma z Toba dobrze, szczególnie w czasie świątecznym hehe Wesołych Świąt dla Ciebie i bliskich Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-258478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 24 Grudnia 2012 i jeszcze dzisiejsze rybki Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-258499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 30 Grudnia 2012 ser biały wędzony Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-259176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 2 Lutego 2013 dzisiejsze kurczaki 1 godz osuszania ,3 godz. wedzenia w temp 60 st.C i 15 min 90 st.C Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-265827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 2 Lutego 2013 arkawroc, piękne złociste kurczaki Napisz proszę jak ich robisz ? Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-265829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 4 Lutego 2013 renesi standardowa zalewa na 12 godz , 10min parzenia we wrzątku potem osuszanie a następnie 3 godz w dymie w temp 55-60 st.C :lol: a w rzeczywistości są o 1-2 tony jaśniejsze Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-266234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 5 Lutego 2013 arkawroc, do zalewy prócz poklosoli dajesz jakieś przyprawy? Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-266329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 5 Lutego 2013 zalewę robię z soli, czasami dodaję liścia laurowego ziela angielskiego czosnku w sporych ilościach Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-266336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 5 Lutego 2013 ok dziękuję Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-266354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 21 Marca 2013 dziś w ramach rozgrzewki parówki na próbę(udaną zresztą-smakowały) Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-276222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 21 Marca 2013 Czy do parówek dajesz gorczycę? Ja do kiełbas dodaję zmielone ziele angielskie stosowane często w wyrobach przedwojennych kiełbas.Podnosi ono walory smakowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-276239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 21 Marca 2013 dziś w ramach rozgrzewki parówki na próbę(udaną zresztą-smakowały)Fajne Ci wyszły te parówki.. :thumbsup: w/g jakiego przepisu robiłeś?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/2/#findComment-276241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.