Smółek Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 17 Września 2012 Choć pogoda trochę nie dopisuje, dalej walczę z wędzarnią, bo na weekend miała być gotowa.Więc przygotowanie beczki już skończone, co trzeba wycięte, wyszlifowane, przykręcone. Odpowiednie kolanka kupione i dopasowane do kanału dymnego i otworu w beczce. Teraz wszystko na miejsce przeznaczenia i składamy do kupy BRAWO Braciszku daj znać kiedy pierwsze wędzenie to i ja jakąś szyneczkę dołożę Cytuj W poszukiwaniu posiłku doskonałego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-237988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomGlog Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 18 Września 2012 A ja wybrałem wędzarnię p. Wojtka Minora. Już jest ukończona. Niebawem wkleję zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-238168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 18 Września 2012 Btw, ile postów trzeba mieć żeby móc stworzyć temat? :rolleyes: Jeżeli się nie mylę to 10 . No to się pomyliłem :blush: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-238312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 18 Września 2012 ile postów trzeba mieć żeby móc stworzyć temat?20 Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-238313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tunerabis Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 23 Września 2012 Zdecydowanie polecam jako pierwszą wędzarnię z beczki, szybko się robi, koszt niewielki, a efekt jak trzeba. Myślę, że na pierwsze kroki jest ok. Moja w końcu odpaliła, zostało palenisko do zrobienia ale dołek też się sprawdza Mała foto relacja: Schabik wsadzony w siatkę do ociekania http://e-fotek.pl/images/75376706087448046203.jpg Taki podręczny stojak, końcówka ociekania przed wędzeniem http://e-fotek.pl/images/76800641535370683038.jpg Wszystko na właściwym miejscu http://e-fotek.pl/images/18538817031996681498.jpg Zadymiło http://e-fotek.pl/images/15395542908482626429.jpg Termometr musi być http://e-fotek.pl/images/16539372840064768155.jpg Tak też można parzyć http://e-fotek.pl/images/51667713693647701795.jpg No i efekt końcowy Nie dużo tego ale to był test więc następnym razem będzie więcej http://e-fotek.pl/images/44775163494169253937.jpg Piersi i skrzydełka http://e-fotek.pl/images/08594033538365670450.jpg Schabik http://e-fotek.pl/images/22182607063432135083.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-239539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 23 Września 2012 Moja w końcu odpaliła, zostało palenisko do zrobienia ale dołek też się sprawdzatune, zastąp tą deskę workiem jakimś naturalnym... zawsze będziesz miał możliwość regulacji przepływu dymu przez komorę wędzarniczą - patrz beczkę Ja też w beczce zadymiam a to parzenie, to rozumiem już bez wędzonek :wink: czy podpiekałeś ? :P Pozdrawiam Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-239541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 23 Września 2012 Schabik To już jest Qrde polędwica... :wink: Ale wyszło elegancko... :clap: :thumbsup: :clap: Mi też się w''beczce'' dobrze wędziło... [ Dodano: Nie 23 Wrz, 2012 23:27 ]czy podpiekałeś ? :P Co Ci ...na oczka poszło...? :shock: Przeca na palenisku ''parzy'' ...w garnku... :grin: :wink: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-239542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tunerabis Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 23 Września 2012 pokemon15, To na beczce wygląda jak jedna decha ale to są 4 dopasowane deseczki więc można je rozsuwać i robić przerwy, fajnie to działa. Parzenie bez wędzonek w beczce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-239543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matyjasz Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 24 Września 2012 To ja tak tylko jeszcze wtrącę tutaj.Gdzie mógłbym założyć taki SWÓJ wątek, jak to wędzarnia powstała, co było wędzone, jak wyszło itp? pozdrowionkaMati Cytuj Jeep Club UK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-239642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 24 Września 2012 Gdzie mógłbym założyć taki SWÓJ wątek, jak to wędzarnia powstała,Wędzarnię możesz opisać w dziale "sprzęt". Natomiast w "Moich wyrobach" załóż temacik np. Matyjasza wedzonki lub wyroby lub matyjaszowe (to z klimatem) wyroby Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-239653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matyjasz Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 24 Września 2012 Haha, czemu ja wiedziałem, że to szanowna EAnna odpowie Serdecznie dziękuję EAnno Już nie zatruwam wątku swoją osobą pozdrowionkaMati Cytuj Jeep Club UK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-239658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tunerabis Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 25 Września 2012 pis67, okopcone? Elegancko obciekły, nic nie przywierało, kolorek od wędzenia przybrały, ja żadnego zakopcenia nie zauważyłem... O parzeniu Pokemonowi odpowiadałem, że parząc w garnku na palenisku nie było wędzonek już w beczce. To chyba jasne, bo gar w którym się parzy na pierwszym planie jest, a z beczki się nie dymi... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-240020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tunerabis Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 26 Września 2012 Muszę spróbować z przykryciem workiem - tkaniną jutową. Spotkałem się z różną gramaturą juty - 105g./m2, 270g./m2, 320g./m2 wiadomo czym większa gramatura to bardziej gęsta tkanina. Jaka będzie najlepsza? Dziś dalsze testy i eksperymenty, wędzone serki i boczek: http://e-fotek.pl/images/89685847379107613118.jpg http://e-fotek.pl/images/03219668438809162458.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-240132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 26 Września 2012 Za serem nie przepadam, więc sie nie wypowiadam, ale boczuś wygląda naprawdę zachęcająco. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-240133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNCF Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 9 Października 2012 Witajcie czy polecacie jakies wędzarnie gotowe wolnostojące?chciałbym postawic na tarasie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-242470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 9 Października 2012 Chyba na tarasie nie ustawisz wędzarni z normalnym paleniskiem, zostają więc elektryczne, typu Borniak lub Bradley Ja mam Borniaka, sprawdza się na tarasie wyśmienicie. Warunek - powinien stać pod jakimś daszkiem (taras zadaszony). Oczywiście można wędzić bez daszka, ale na stałe wędzarni takiej nie powinno narażać się na opady deszczu czy śniegu. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-242484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNCF Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 9 Października 2012 Dzieki za odpowiedz czyli cos takiego: http://www.borniak.pl/?20,pl_wedzarnia-kompletna-br-uw-70 ? taras mam taki: http://www.cdoc.pop.e-wro.pl/WEDZENIE/w01.jpg jest czesc zadaszona i czesc nie czy z takiej wedzarni jest dobre jedzenie czy lepsza bardziej tradycyjna? mam na tarasie widoczny duzy komin z klinkieru wnęka słuzy do grilla, uzywam 2-3razy w roku moze to da sie wykorzystac? jest to komin systemowy Leier a z przodu wymurowane to co widac i odprowadzony dym do komina Dzieki i Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-242617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 9 Października 2012 Piękny taras.Aż się prosi żeby wykorzystać grilla i przerobić na wędzarnię. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6257-jak%C4%85-w%C4%99dzarnie-wybra%C4%87/page/7/#findComment-242621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.