Skocz do zawartości

Telekomunkacja Polska S.A.

Rekomendowane odpowiedzi

lecz gro znajomych którzy przeszli z TPSA do Netii teraz wracają z powrotem do TPSA, i nie chodzi tu o cenę abonamentu.... więc coś w tym być musi.

Nie rozpływajcie się tak nad Netią, jeszcze do dzisiaj odbija mi się czkawką moja decyzja o przejściu z Tepsy do Netii.jestem znowu w TPSA i mówię nigdy więcej nie dam się tak wyrolować

podajcie powody/przykłady....

i nie mówię teraz tego w jakimś złośliwym tonie....

- wiadomo, w różnym regionie mogą różne rzeczy się dziać... ale pamiętajcie też kto jest we władaniu kabla :rolleyes: - jeśli łącze jest dzierżawione a awarie są w tpsa to i u innego operatora będą :mellow: - bo to "ten sam kabel"

poza tym podejrzewam że tpsa nadal toczy nieczystą grę wobec innych operatorów aby klienci byli wściekli i z powrotem wracali do tp

natomiast sama tp też działa różnie...

ja mieszkając w mieście gdzie było mnóstwo drzew i o zerwanie kabla nie było trudno nie miałem większych przerw... natomiast teraz kilkunastogodzinne awarie mam dość często i to nie sprawa kabla a elektroniki - ciągle "siada" karta abonencka

- i tak mam szczęście że muszą ją naprawiać do 12 godzin bez względu na porę... gdyby była "niebiznesowa" to mógłbym sobie czekać :mad:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6396-telekomunkacja-polska-sa/page/2/#findComment-188180

Na początek witam wszystkich - jest to mój pierwszy post na tym forum. Swoją przygodę z TP SA rozpocząłem z internetem z ERY na linii TP SA. Była kiedyś taka oferta początkowo testowa dla tych, którzy za wszelką cenę nie chcieli przedłużyć umowy blueconnect'a. Wszystko działało w miarę. Reklamacje i zgłaszanie usterek odbywało się za pośrednictwem Ery (było ich zaledwie kilka). Po około roku wystąpiła awaria na łączu i po tygodniowych przepychankach Era musiała odstąpić od umowy z powodu braku możliwości technicznych, a ponieważ umowa zawarta była na czas określony - zwróciła mi abonament za internet za 12 m-cy obowiązywania umowy :). I teraz najważniejsze - w kilka dni po rozwiązaniu umowy z Erą na tym samym łączu TP SA rozpoczęła świadczenie usługi neostrady (podpisałem z nimi umowę) z tą samą prędkością ... nie było przeszkód technicznych.
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6396-telekomunkacja-polska-sa/page/2/#findComment-188185

lecz gro znajomych którzy przeszli z TPSA do Netii teraz wracają z powrotem do TPSA, i nie chodzi tu o cenę abonamentu.... więc coś w tym być musi.

Nie rozpływajcie się tak nad Netią, jeszcze do dzisiaj odbija mi się czkawką moja decyzja o przejściu z Tepsy do Netii.jestem znowu w TPSA i mówię nigdy więcej nie dam się tak wyrolować

podajcie powody/przykłady....

i nie mówię teraz tego w jakimś złośliwym tonie....

Spytałem znajomych i powody były różne, począwszy od olewania klienta, zaniżanie prędkości łącza mimo że abonament płacili za większą prędkość, czekanie na naprawę usterki nawet po dwa tygodnie gdzie codziennie NETIA obiecywała że już za godzinę maksymalnie za dwie będzie wszystko działało, pojawił się również problem że przez okres 8 miesięcy znajoma nie otrzymywała faktur za świadczoną usługę, mimo comiesięcznych monitów znajomej, zapewniano że w następnym miesiącu wszystko wróci do normy, niestety trwało to 8 miesięcy gdzie w końcu wystawiono fakturę naliczając.......... odsetki za niepłacenie w terminie faktur :shock:

Tyle jak na razie dowiedziałem się od kilku znajomych, mogę drążyć temat dalej o ile kogoś to będzie interesowało.

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6396-telekomunkacja-polska-sa/page/2/#findComment-188207

Z usług tepsy zrezygnowałem chyba koło 2006 r. gdy stwierdziłem, że nie będę dalej płacił za coś czego nie wykorzystuję (abonament 50 PLN) i coś co nie spełnia moich oczekiwań (neozdrada).

Na początku kombinowałem co zrobić, żeby jednak telefon stacjonarny posiadać, wiadomo - babcie, dziadkowie, ciocie i inni starsi członkowie rodziny nie byli zainteresowani dzwonieniem na komórkę a czasami muszą się wygadać po pół godziny i więcej.

Z góry założyliśmy, że internet musi być (dobrą ofertę miała akurat kablówka), a jak będzie internet to może Skype (to odpadło bo 24h/dobę trzeba by było mieć włączony komputer).

I jakoś trafiłem na informacje o VoIP Voice_over_Internet_Protocol

od pomysłu do przemysłu droga była krótka - zakup bramki VoIP z ruterem (polecam Fritz!Box ) okazał się rozwiązaniem naszych problemów, operatorów do wyboru do koloru (wtedy ok 20), numery telefoniczne z każdej strefy Polski a i kilka z zagranicy, konfiguracja konta VoIP- niczym założenie konta mailowego, koszt połączeń - praktycznie śmieszny (do Kanady i USA taniej niż po Polsce) no i w końcu brak a b o n a m e n t u!

Podczas wyjazdów zagranicznych podpinam się do netu (kabel, WIFI) i rozmawiam (żona, dzieci) prawie godzinami po kosztach rozmów lokalnych.

Można wymieniać wiele innych zalet ale mi się nie chce bo by trochę to trwało, kilkoro znajomych namówiłem i są zadowoleni, kilkoro próbowałem ale jednak co tepsa (netia, etc) to tepsa (po co oszczędzić parę PLN skoro można władować to w d. monopoliście - przecież to proste) bo jak to tak bez kabla głos będzie się przemieszczał :shock:

Po prostu, życie stało się prostsze, kontaktów z tepsą nie mam od lat i nie zamierzam ich nawiązywać.

p.s. jak nie ma internetu nie ma telefonów - baaardzo rzadko :wink: zostają komórki

Sent from my Nokia 1011
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6396-telekomunkacja-polska-sa/page/2/#findComment-188218

Działa :grin: :grin:

Nie zmienia to faktu , że jakość obsługi klienta ( w moim przypadku ) jest żenująca.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6396-telekomunkacja-polska-sa/page/2/#findComment-188320