duduś Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Marca 2007 Witam !!! Mam pytanko do doświadczonych zadymiaczy. jak ważne jest właściwe obsuszenie mięsa przed wędzeniem ? Dlaczego pytam, ponieważ kilka razy robiłam schab wędzony-pieczony gorącym dymem używałam tego samego drewna a wcześniej wychodziły mi "blade" wędzonki. Dzisiaj suszyły się około 9 godzin zostały nasmarowane jak zawsze żółtkiem a mają piękny kolor. Czy wcześniej za mało obsychały( wcześniej okołó 4 do 5 godzin)? Cytuj duduś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/644-kolor-w%C4%99dzonki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Marca 2007 Duduś -szukaj odpowiedzi na stronie głównej ,,dla początkujących '' tam ten temat obszernie opisany. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/644-kolor-w%C4%99dzonki/#findComment-9722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.