Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!! Mam pytanko do doświadczonych zadymiaczy. jak ważne jest właściwe obsuszenie mięsa przed wędzeniem ? Dlaczego pytam, ponieważ kilka razy robiłam schab wędzony-pieczony gorącym dymem używałam tego samego drewna a wcześniej wychodziły mi "blade" wędzonki. Dzisiaj suszyły się około 9 godzin zostały nasmarowane jak zawsze żółtkiem a mają piękny kolor. Czy wcześniej za mało obsychały( wcześniej okołó 4 do 5 godzin)?
duduś
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/644-kolor-w%C4%99dzonki/
Udostępnij na innych stronach

Duduś -szukaj odpowiedzi na stronie głównej ,,dla początkujących '' tam ten temat obszernie opisany. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/644-kolor-w%C4%99dzonki/#findComment-9722
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.