ANNAM Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 31 Grudnia 2012 karolszymczak :clap: dla cory, pysznsci robi :thumbsup: Jesli maja byc dla dzieci to mozna zrobic to ze sliwek suszonych tylko troche wymoczonych w cieplej wodzie( zamiast alkoholowych). A pozniej sa na tyle miekkie ze spokojnie mozna je nadziac . Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-259379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Dziś coś innego jako obkład na chlebek dla rodzinki.Zapewniam że bez chlebka też dobrze smakuje: W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-259907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Karolku, to wygląda super :grin: :tongue: :thumbsup: Beatka prosi o przepis bo nasza córeczka lubi takie obkłady Pozdrawiamy, MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-259909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 3 Stycznia 2013 MIRKON, filery z kurczaka gotowane do miękkości.Pokrojone w drobną kosteczkę.Mini kukurydzy pokrojone na drobniejsze kawałki,marchewka ugotowana pokrojona w kosteczkę pieczarki marynowane dodane w całości.Żelatynę rozpuścić w rosole po gotowaniu filetów w ilości dwa i pół raza więcej niż na opakowaniu ,filety na przemian przesypywać kukurydzą marchewką pieczarkami i zalewać żelatyną w oslonki poliamidowe zawiązać i pozostawić do wystygnięcia.Polecam!! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-259913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Karolku, dziękujemy i zrobimy i zjemyMirek MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-259930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 3 Stycznia 2013 BArdzo apetycznie to wyglada :thumbsup: . Dobrze ze Beatka zapytala sie o przepis, to ja tez z mila checia zrobie to cudo. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-259974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 3 Stycznia 2013 BArdzo apetycznie to wyglada :thumbsup: . Dobrze ze Beatka zapytala sie o przepis, to ja tez z mila checia zrobie to cudo. :clap: :clap: Karol, to opatentowano? By też spróbowałem :rolleyes: Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-259983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Feederman, cofnij sie do ostatniego wpisu Karola, tam napislam jak to zrobil. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-259985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 3 Stycznia 2013 ANNAM, ja w kursie, dziękuje. Więc chciałem zamarkować swoją sympatię do przepisu i szacunek do autora. :rolleyes: Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-259987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 4 Stycznia 2013 MIRKON, filery z kurczaka gotowane do miękkości.Pokrojone w drobną kosteczkę.Mini kukurydzy pokrojone na drobniejsze kawałki,marchewka ugotowana pokrojona w kosteczkę pieczarki marynowane dodane w całości.Żelatynę rozpuścić w rosole po gotowaniu filetów w ilości dwa i pół raza więcej niż na opakowaniu ,filety na przemian przesypywać kukurydzą marchewką pieczarkami i zalewać żelatyną w oslonki poliamidowe zawiązać i pozostawić do wystygnięcia.Polecam!! Bardzo bym prosił o dokładniejszy przepis, nie mam doświadczenia w przyrządzaniu takich potraw a uwielbiam je. Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-260018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Okład pięknie wygląda, aż ślinka leci ! Do przetestowania w weekend :thumbsup:. Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-260022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Bardzo bym prosił o dokładniejszy przepis, nie mam doświadczenia w przyrządzaniu takich potraw a uwielbiam je. piksiak, a czego nie wiesz? pamiętaj żeby osolić mięso, a warzywa(ja rówież daję pietruszkę korzeń+marchewka) możesz gotować razem z mięsem. Na koniec doprawiam trochę octem wtedy nie ma takiego posmaku żelatyny. Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-260197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Ile tych filetów, ile wody, ile kukurydzy, ile pieczarek? Oslolić mięso, a woda w której będzie gotowana też osolić? Jakie przyprawy? Pieprz mielony czy cały Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-260262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 5 Stycznia 2013 piksiak, tak jak się gotuje filety szczpta soli trochę pieprzu żeby rosołek był do smaku wszystko na wyczucie mięso ugotowane pokroić na drobno resztę dodatków na według uznania ważne żeby żelatyny było 2 i pół raza więcej jak na opakowaniu wtedy się nic nie rozpada W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-260263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Ok dzięki wielkie. Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-260266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 5 Stycznia 2013 piksiak, powodzenia i pochwal się wyrobem W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-260267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Wczoraj zrobiłem czerninkę.Powiem szczerze to jest dopiero rarytasik .Polecam wszystkim: W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-262327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Powiem szczerze to jest dopiero rarytasikNo pewnie :thumbsup: ,ale kluseczek nie widzę "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-262330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Kruszynka, Kaziu zamiast kluseczek był makaron szeroki dla tych co jedzą mączne wyroby.Ja natomiast z makaronu zrezygnowałem :thumbsup: W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-262340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zamiast makaronu fantastyczne są kluchy ziemniaczane.Ale ja tak tylko marudzę :grin: Czerninkę jadłem ostatni raz póżną jesienią :lol: "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-262343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 17 Stycznia 2013 karolszymczak, podziwiam Twoje samozaparcie , ja jem makaron o kazdej porze i pod kazdą postacia , najlepoiej po ugotowaniu bez dodatków , mogę go jeść bez przerwy .ALe chyba trrezba ppójśc w |Toje ślady , na razie odtswiłem cukier zero słodzenia i waga powoli jedzie w dol systematycznie , ale trzeba dalszych krokow Pozdrawiam . Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-262350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Pacan Wojciech, jak odstawisz mąkę to polecisz e mgnieniu oka pozdrawiam Karol W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-262358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julian Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Karolu, ale jak tu mąkę odstawić?Pączki - mąka, Biszkopt - mąka, Pierniczki, babeczki i inne ciasteczka - mąka.Dwa dni temu stwierdziłem że trza by brzuszka zgubić (no tak ze 4kg ) i oto efekt: 39stC, łóżko i garść leków. Doktory mówią że to grypowate a ja i tak wiem swoje - to reakcja obronna organizmu na samą myśl o traceniu wagi i zmianie diety :grin: . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-262361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Julian, Smalec bez maki słonina bez maki mięso bez maki itd itp da się żyć i to nie źle jaja bez mąki sery bez maki W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-262362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 17 Stycznia 2013 karolszymczak, to juz u mnie tak jest , jak pozbede sie makaronu , bo wymieniłes najlepiej mi smakujace produkty .Pozdrawiam Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/11/#findComment-262372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi