Skocz do zawartości

Karolaszymczka wyroby świąteczne


Rekomendowane odpowiedzi

Ładnie przypaliłeś.Jak wczesny Zbój................ :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak wczesny Zbój................ :grin:

Normalnie młody/niepokorny :lol: , nie uczy się na błędach Zbója :wink: :grin: :grin:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A jak takie niezdrowo-zadymione lubi, to co zabronimy mu ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zapomniałem dodać ..... :grin:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Karolu,

poniżej podaję przepis za zgodą Rogera którą przed minutą otrzymałem aby go tu umieścić :)

 

Pasta rabarbarowa

1 kg rabarbaru

półtorej szkl posiekanej cebuli

szklanka rodzynek

półtorej szkl cukru

4-5 ząbków czosnku

2 łyśki imbiru (najlepiej posiekanego korzenia)

łyżka zmielonych nasion gorczycy

łyżka mielonego ziela angielskiego

łyżka mielonej kolendry

pół łyżeczki pokruszonej papryczki chili

ćwierć łyżeczki mielonego cynamonu

ćwierć łyżeczki mielonych gożdzikow

2 łyżki miodu

2 łyżki bialego wytrawnego wina

półtorej szklanki octu winnego

łyżka soli

 

Rabarbar obrać i pokroic w kostke,

rodzynki sparzyć osączyć w miseczce skropić winem

do rondla wlożyć rabarbar i cebule, rozprażyć

dodać wszystkie skladniki (oprócz octu i miodu)

i gotowac na małym ogniu ok 30 min ciagle mieszając...

po czym zmiksowac i dodac ocet i gotowac kolejne 30 min

pod koniec gotowania dodać miód i odparowac

gęstą pastę dodać do słoiczków i pasteryzowac ok 10 min

 

Tak to wygląda teraz u mnie w kuchni:

wędkarstwo, grzyby i wędzenie
http://www.grzegorzswiadek.pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odbyłem kiedyś kilka lekcji pod okiem naszej mistrzyni Halusi wiem że nie dorastam jej do pięt ale dziś trochę pokombinowałem i oto co wyszło przepis taki tam wymyślony ale smaczny.Dzięki Halusia że na kilku zlotach byłaś moim promotorem :lol:

 

 

 

 

 

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Halusia że na kilku zlotach byłaś moim promotorem :lol:

:blush: :wink:

Karolku skoro Ty wymyślasz przepisy to jesteś mistrzem. Ale cieszę się że rośnie mała następczyni. :clap:

Wasze ciasteczka wyglądają bardzo apetycznie... :thumbsup:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.