witt Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1001 Opublikowano 24 Lipca 2023 NO, no.... smakowicie wyglądają Karolu. Muszę spróbowac w formie żaroodpornej, bo piekę w keksówce. Pozdrowienia Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-846817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1002 Opublikowano 24 Lipca 2023 Karolu do tego Twojego chlebka to jeszcze pęto dobrej wiejskiej kiełbachy i biesiada gotowa🙂,nawet bez zapitki😉 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-846842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1003 Opublikowano 24 Lipca 2023 2 godziny temu, gruby7074 napisał(a): Karolu do tego Twojego chlebka to jeszcze pęto dobrej wiejskiej kiełbachy i biesiada gotowa🙂,nawet bez zapitki😉 O kiszonych ogorkach zapomniales😉 Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-846865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 4 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #1004 Opublikowano 4 Września 2023 Niedzielne wypieki 1 W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pm Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1005 Opublikowano 4 Września 2023 Brakuje tylko masła własnej roboty i polskiej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1006 Opublikowano 4 Września 2023 Godzinę temu, karolszymczak napisał(a): wypieki Oj ta wypieczona skórka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1007 Opublikowano 4 Września 2023 Pytanie. Gdzie wstawiasz chleb do wyrośnięcia?? Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1008 Opublikowano 4 Września 2023 Ja co prawda nie Karol ale pozwolę sobie napisac jak to u mnie wygląda - teraz latem stawiam na słonecznym oknie i przykrywam dużym plastikowym pudełkiem . Zimą na mocno przykręconym kaloryferze i też przykrywam . Dawniej gdy miałam piec olejowy to na piecu bo teraz mam pompę ciepła. "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1009 Opublikowano 4 Września 2023 6 minut temu, chudziak napisał(a): teraz latem stawiam na słonecznym oknie i przykrywam dużym plastikowym pudełkiem Wstaw do środka wrzątek w szklance albo nawet dwóch Chleb na powierzchni zyska trochę wilgoci w czasie wyrastania i nie popęka tak mocno. Przed wypiekiem posmarować można też tzw. "szlichtą" tj. mąka żytnia wymieszana z wodą do konsystencji budyniu i zostawiona na godzinkę przed smarowaniem Po wyciągnięciu z pieca przepędzlować czystą letnią wodą Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #1010 Opublikowano 5 Września 2023 U mnie ciasto wyrasta w piekarniku nagrzanym do 30 stopni. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1011 Opublikowano 5 Września 2023 3 godziny temu, karolszymczak napisał(a): U mnie ciasto wyrasta w piekarniku nagrzanym do 30 stopni. Godzinę temu, BazylWidzew napisał(a): U mnie tak samo, tylko temp 40* To zadbajcie jeszcze o wysoką wilgotność w piekarniku. Zaprocentuje Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #1012 Opublikowano 5 Września 2023 Wojenne W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazu Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1013 Opublikowano 5 Września 2023 KOmedie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-858859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1014 Opublikowano 5 Września 2023 21 godzin temu, tomibass napisał(a): Wstaw do środka wrzątek w szklance albo nawet dwóch Chleb na powierzchni zyska trochę wilgoci w czasie wyrastania i nie popęka tak mocno Mam taki minispryskiwacz 0,5 l do celów spożywczych i nim spryskuję chleb podczas wyrastania a do pieczenia wkladam blaszkę z wodą do piekarnika . "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-859117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1015 Opublikowano 5 Września 2023 17 minut temu, chudziak napisał(a): blaszkę z wodą do piekarnika . Nie musi być na okres całego pieczenia. wystarczy z 10-15 minut Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-859123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #1016 Opublikowano 5 Września 2023 Ale ja uwielbiam, jak jest taka skórka popękana i chrupiąca. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-859136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1017 Opublikowano 5 Września 2023 1 godzinę temu, karolszymczak napisał(a): Ale ja uwielbiam, jak jest taka skórka popękana i chrupiąca. No jasne, kto nie lubi Tak trochę technicznie podszedłem do tematu, ale wiem że ciężko uzyskać w domu warunki garowni, zaparowania chleba po umieszczeniu w piekarniku. Zresztą sam piekarnik to nie piec piekarski, też inne warunki. Ważne, że chleb swój, świeży i smaczny Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-859160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Udostępnij #1018 Opublikowano 6 Września 2023 9 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Na początku czy na końcu pieczenia ? Na początku W piekarniach zaparowuje się cały wsad i po etapie wstępnego zapiekania otwiera się "luft" w celu odprowadzenia pary. Tylko proszę uważajcie na gorącą parę. Oparzenia parą są bardzo dotkliwe. Bezpieczeństwo przede wszystkim. Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-859268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1019 Opublikowano 25 Lutego 2024 (edytowane) Coś do wędlin i coś do kawusi Edytowane 25 Lutego 2024 przez karolszymczak 3 W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-905515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1020 Opublikowano 25 Lutego 2024 2 W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-905516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 25 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij #1021 Opublikowano 25 Lutego 2024 Pysznie wyglądają 😋 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-905527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij #1022 Opublikowano 25 Lutego 2024 Karolu, zlituj się, tak fantastycznie popękane bułeczki przyprawiają o zawrót głowy i sklejenie żołądka z kręgosłupem. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-905533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij #1023 Opublikowano 25 Lutego 2024 Ale pyszności Karolku. A mnie dzisiaj znowu poniosło. 🙈 Drożdżówki z serem i jagodami. 2 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-905574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij #1024 Opublikowano 25 Lutego 2024 Godzinę temu, @halusia@ napisał(a): jagodami. Halusia u Was jest fajnie macie jagody cały rok 😘 a u nas tylko sezonowo Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-905592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1025 Opublikowano 17 Marca 2024 Dziś ciasteczka do kawusi 2 W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/41/#findComment-910745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi