jacekn1 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 28 Października 2014 gar mam tylko jeden :D Dobrze się sprawdzają do kiszeni kapusty słoje pięcio litrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-379731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 7 Listopada 2014 Skrzydełka na wzór żeberek JackaC.Zamiast vegety użyłem przyprawy Ramix od Skworca, ketchup pikantny, zamiast dżemu brzoskwiniowego użyłem marmolady morelowej własnej produkcji zeszłorocznej, do tego cebula i czosnek.Piekłem 1 godz. 20 min. w temp 180st.C. Wczoraj posypałem przyprawą, dziś wymieszałem z pozostałymi składnikami, postało tak z godzinkę w kuchni i do piekarnika Po upieczeniu to co było trochę mocniej skarmelizowane obróciłem coby sosik wyciągnął to ciemne. Skrzydełka robiłem trzeci raz, robiłem też podudzia z kurczaka, podudzia jakby deczko lepsze są, znaczy się lepiej się gryzie Teraz czas na karkówkę, Małgoś mówiła, że dobre Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 7 Listopada 2014 Rób Wojtuś karkóweczkę bo od lat taką robię i jest super Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 7 Listopada 2014 Rób Wojtuś karkóweczkę bo od lat taką robię i jest super Zrobię zrobię, napewno ale za czas jakiś, ja na razie bardzo mało wieprzowinowy jestem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zbóju ale przeginasz. Człowiek próbuje dietę trzymać a tu takie rarytasy. A karkówkę polecam bo w podobny sposób robię od kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 8 Listopada 2014 No tak żeście mi zapachnili tą karkóweczką ,że muszę ją zrobić!Podrzućcie linka lub przepisik ,bo nie mogę wyszukać tego Jacka.Ja skrzydełka robiłam kiedyś takpo 2 Łyzki keczup+miód + masło +musztarda-sospo 1 łyzeczce-papryki +wegety =soli +1cebula starta na tarce+1-2 ząbki czosnku zmiazdzonegoSkładniki wymieszać i dusić 20-30min-tyż dobre! Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 8 Listopada 2014 Przyprawy pierz sól wegeta , cebula w półpiórka nie żałować ketchup pół na pół z jasnym dżemem (brzoskwinia , morela) ...Karkóweczkę kroisz i lekko rozbijasz przyprawy otoczyć sosem i do lodówki u mnie leży przeważnie noc ale starczy godzinka dwie ukladasz mięso w naczyniu żaroodpornym na to grubo cebulka i sos na wierzch ... do piekarnika 180st na dobrą godzinkę Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 8 Listopada 2014 Podrzućcie linka lub przepisik ,bo nie mogę wyszukać tego Jacka. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5982-vi-zlot-przepisy/?p=173060 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 8 Listopada 2014 Dzięki .Łał! ile w tym temacie fajnych przepisów! Znowu szykuje mi się robota... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 9 Listopada 2014 Dzięki Zapomniałem o jednym. Vegety nie używam już kilka lat, ale od jakiegoś czasu do pieczenia żeberek czy drobiu wg JackaC używam przyprawę Ramix ze sklepu Skworca http://www.skworcu.com.pl/Dziś patrzyłem na stronie i narazie tej przyprawy nie ma, ale z tego co pisze na nalepce to dużo mniej chemiczna od Vegety Ramix dodaję też do zupy, nt. której nie mogę pisać na forum na grzybowym zlocie dostałem zakaz o jej pisaniu :laugh: napiszę tylko, że robię tą zupę m.in. z bordowych warzyw z dodatkiem naturalnego zakwasu, który robię także z bordowych warzyw :D Aha, Ramix mniej słona od Vegety Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 9 Listopada 2014 Ramix dodaję też do zupy, nt. której nie mogę pisać na forum na grzybowym zlocie dostałem zakaz o jej pisaniu :laugh: Ha ha mówisz o Zbójowym barszczu ? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) Tym na buraczanym zakwasie Wojtusiowym ..?? ? Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 10 Listopada 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 10 Listopada 2014 Ha ha mówisz o Zbójowym barszczu ? Ale nie o tym zlotowym, tylko ogólnie na forum niet pisania o nim :laugh: Tym na buraczanym zakwasie Wojtusiowym ..?? ? Łoczywiście Ostatnio flaki robiłem jak jeden Pan z Pobiedzisk gościł u mnie pierwszy raz czyli dwa latka wstecz Wczoraj mnie naszło, dziś wstępne gotowanie żołądka i wołowinki, jutro gotowanie z warzywami, doprawianie i spożywanie Gonzo!! Twoja metoda studzenia sprawdza się jak ta lala, duuuużo szybciej stygnie, przez co nie ma kiedy się zepsuć, skwaśnieć Dziś kolejna kiszonka, zakupiłem 10 kg dla siotrzenicy i jej męża , przyszli, pod moim zbójowym okiem ukisili. Ja swoją kolejną w Sobotę kiszę Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) Zbójaszku a co z tym Twoim barszczem się zadziało ,że nawet pisać nie wolno ale ciągle go wspominacie Edytowane 10 Listopada 2014 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 10 Listopada 2014 :laugh: od moderatora na grzybowym zlocie dostałem zakaz pisania na forum o robieniu przeze mnie barszczu, ponoć 6 stron o nim napisałem. Co sobie ten zakaz przypomnę to odraz śmiechu dużo :laugh: oczywiście zakaz był w formie żartu, znaczy się chyba to był żart :rolleyes: :laugh:Aaaa i jeszcze jedno, dzisiejsza kiszonka to oczywiście pobiedziska jest Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 11 Listopada 2014 Flaczki gotowe i spożyte Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon70 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 11 Listopada 2014 Jakiś czas temu w markecie przy kasie dostałem gratisa, przyprawę do kurczaka, niby bez konserwantów, ale nie użyłem jej.Na podstawie przepisu z torebki zrobiłem swoją mieszankę. Trzy próby i gotowe. Mieszanki użyłem do pstrąga pieczonego w folii alu., do kurzczaka smażonego panierowanego i do kurzczaka pieczonego. Potrawy dla mnie wyszły bardzo dobre.Zachęcam do zrobienia tej mieszanki i podzielenia się wrażeniami smakowymi DSCN0278_wm.JPGDSCN0279_wm.JPGDSCN0275_wm.JPGDSCN0276_wm.JPG Dziś z rana nastawiłem zakwas na żurek, zapodam w Niedzielę bez białej kiełbasy. DSCN0268_wm.JPGDSCN0271_wm.JPGDSCN0272_wm.JPG Początek gotowania wywaru drobiowego na żurek, z mięsa na którym się gotował zrobię dziś pasztet. DSCN0267_wm.JPG Byłbybym zapomniał o składzie przypraw :laugh: Porcja 20g Papryka czerwona słodka - 3.5gPieprz cayenne - 3gKmin rzymski - 0.5gCurry - 6gKurkuma - 4gImbir mielony - 3gZbójaszku żadnej soli w składzie nie było ? Cytuj To co robisz podkreśla,lub przekreśla to co mówisz. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zbójaszku żadnej soli w składzie nie było ? Nie było. Mieszanki przypraw robię bez soli Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-382781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 15 Listopada 2014 Trzecia dziesiątka kapusty ubita.Zapomniałem jabłek kupić, kupię w Poniedziałek i dodam do gara Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-383498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponton26 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 7 Grudnia 2014 czym że są te warkocze wieprzowe, czy chodzi o polędwiczki zaplatane w warkocz?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-388635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Warkocz to długi wąski kawałek mięsa "przyczepiony" do schabu/polędwicy od strony kości grzbietowej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-388664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 8 Grudnia 2014 czym że są te warkocze wieprzowe Tak na szybko..... Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-388673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponton26 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Myślałem że o taki warkocz chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-388897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Myślałem że o taki warkocz chodziło ponton26 dla nas warkocz to ten element o którym napisał Zbójaszek i ArkoGdynia ale Ty nie sprecyzowałeś w jakim konteksie spotkałeś się z użyciem tego słowa . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-388907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponton26 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgadza się. otrzymałem szybka i rzeczową odpowiedz za co dziękuję jednocześnie chciałem pokazać z czym mi się skojarzyło po przeczytaniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-388909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.