Jojo Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 27 Listopada 2012 Miro super. Korzystaj z moich fotek ile tylko chcesz. Gdyby co masz pozwolenie nawet na zamieszczanie moich zdjęc. Chociaż raczej ciężko będzie takie znaleźć bo ja raczej mam radiową urodę i wolę wklejac fotki wyrobów niż swoje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-252772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 27 Listopada 2012 Czyli mamy wspólną chorobę ... radiowca. :wink: Nie wiedziałem, że taka jest ..... ale teraz wiem. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-252777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 27 Listopada 2012 Andrzeju oprócz koloru smak też jest bardzo dobry. Jojo to się bardzo cieszę że wyroby smakują , bo przecież o to nam chodzi w Naszym zadymianiu . :smile: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-252779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszniew Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 27 Listopada 2012 Jojo,co to za nadziewarka, gdzie zamawiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-252793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 27 Listopada 2012 Nadziewarka jest firmy HENDI. Ostatnio popularna wśród wielu użytkowników forum. Mi udało się załatwić od kumpla w okazyjnej cenie ale ona jest dostępna w wielu sklepach internetowych i na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-252805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 28 Listopada 2012 dariuszniew http://gastrotech.net.pl/product_info.php/cPath/312/products_id/4464?topSsid=3b0ea69f2f6d3cdbb729a8f2aee3f975 Jaki problem ze znalezieniem?????? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-252828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Aby na świątecznym stole nie zabrakło wędzonego zadymiłem troszkę. Wędliny miałem już zrobione więc postanowiłem wędzi ryby i sery. Dodatkowo kolega podrzucił polędwice. Ciężko się dzisiaj wędziło bo wiatr był straszny i problem miałem z utrzymaniem temperatury. Czy ktoś może mroził sery lub ryby wędzone? Jestem ciekawy bo można by robić zapasy jak z wędlinami tylko nie jestem pewien czy nie stracą na jakości po mrożeniu. A tak wyglądają dzisiejsze wędzonki: Pozdrawiam jojo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-258297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 29 Marca 2013 Wszyscy ostatnio robią coś na święta to i ja musiałem dla rodziny coś uwędzić. Zapeklowałem przez tydzień: szynki, boczek, żeberka do żuru, baleron i polędwice. Do tego na sucho solone polędwiczki z dużą ilością papryki i chilli oraz czosnku. W trakcie wędzenia trochę skoczyła mi temperatura, ale poza przypieczeniami nie wpłynęło to na smak. Jednak czytanie przed wędzeniem nie wpływa dobrze na ich jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-278271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymny Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 29 Marca 2013 Ładnie! Papryka, chili i czosnek w dużych ilościach to dobry pomysł na zmianę standardowego smaku. Cytuj "Bardziej miłuj tego, kto wytyka ci błędy, niż tego, kto cię wciąż chwali". Aforyzm arabski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-278274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 29 Marca 2013 Te mięsa co były peklowane na mokro były bez ziół i tylko do zalewy dodałem kilka ząbków czosnku. ( to po poleceniu kolegów z forum by poczuć smak mięsa)Polędwiczka jest przewidziana jako zagryzka więc musi mieć charakter. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-278277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 22 Maja 2013 Korzystając z pięknych majowych dni wolny czas spędzam na działce. Aby się nie nudzić trzeba było coś uwędzić. Tym razem bez mięsa: ryby (pstrągi) oraz sery. Co by od mięsa nie odwyknąć czas było spróbować polędwicy ala parmeńskie i palcówkę (pierwsza w życiu). Dzisiaj dla odmiany trochę kiełbasy zrobię. Jutro wędzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-285650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franta Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 23 Maja 2013 Jojo czy na drugim zdjęciu od dołu po prawej to schab ala szynka parmeńska??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-285786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 25 Maja 2013 Franta dokładnie tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-285994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 25 Maja 2013 Jojo, Ładniutkie te Twoje wyroby no i ta różnorodność,jestem pod wrażeniem :shock: pozdrawiam :clap: :lol: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-285998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Moje ostatnie wędzenie. Trochę eksperymentowałem. Zrobiłem ala białą co by była na grilla. Do tego pierwszy raz krakowska i kiełbasa gruba z gorczycą. Na bazie reszty farszu zrobiłem coś na wzór węgierskiej (dodałem więcej czosnku, paprykę słodką do koloru i papryczki Naga Bhut Jolokia dla ostrości) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-286672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 30 Września 2013 Po zmianie na forum widze, że znów mogę dodawac zdjęcia. No to kilka fotek tego co robiłem latem. i jeszcze środek wyrobów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-304087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 30 Września 2013 ładne wyroby .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-304186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 18 Października 2013 Aby było co jeść uwędziłem trochę kiełbasy i wędlin. Pierwszy raz miałem olchę i nią wędziłem i jestem bardzo zadowolony.A oto wyniki 2 dni dymienia:Szynka, polędwica, boczek i polędwiczka Polędwiczka i krakowska Cienka kiełbasa po podsuszaniu kilka dni. Dwie wersje: surowa i parzona. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-307606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Cienka kiełbasa po podsuszaniu kilka dni. Ładnie, zawsze się zastanawiam, dlaczego potrzebuję dwa do trzech miesięcy, by osiągnąć efekt podsuszenia widoczny na focie. Edytowane 18 Października 2013 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-307609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 18 Października 2013 Pis ty pewnie masz kiełbasy dojrzewające. Ja nie mam warunków do dojrzewania bo mieszkam w bloku. Teraz jak nie ma much to po każdym wędzeniu podsuszam kilka sztuk. Wiem że nie dorówna to w smaku dojrzewającym ale i tak je lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-307610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zaczynam przygotowania do świąt. Dzisiaj 10 kilogramów białej zrobiłem. A w lodówce już od jakiegoś czasu polędwica ala parmeńskie sobie dojrzewa. Trochę sól zaczyna wychodzić ale mam nadzieję. że nic jej nie będzie i wytrzyma do 25 grudnia.Proszę podpowiedzcie czy zmywać tą sól czy może być? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-320197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Dzisiaj 10 kilogramów białej zrobiłem. No ładnie, będę w Lesznie na Świętach, może zostanie Ci z kilo? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-320523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 23 Grudnia 2013 No to dalsze szykowanie do świąt. Tym razem wędliny wędzone i sery. Dzisiaj wędziło się idealnie. Pogoda wiosenna 8 st. C a w słońcu pewnie więcej. Dzisiaj zrobiłem : polędwice, polędwiczki, baleron, szynki, boczek i dodatkowo filety z golonki ( takie cuś sprzedawali to zabrałem). Tak wyglądały przed parzeniem ... a tak po parzeniu W trakcie parzenia w wędzarni dochodziły sery i polędwiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-322502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zaczynam przygotowania do świąt. Dzisiaj 10 kilogramów białej zrobiłem. DSC_0037.JPG A w lodówce już od jakiegoś czasu polędwica ala parmeńskie sobie dojrzewa. DSC_0039.JPG Trochę sól zaczyna wychodzić ale mam nadzieję. że nic jej nie będzie i wytrzyma do 25 grudnia.Proszę podpowiedzcie czy zmywać tą sól czy może być? ja nic nie zmywałem i wyszła super;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-322512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 23 Grudnia 2013 A ja obmywałem woda z solą. Pierwszy raz trzymałem polędwicę tak długo (ponad miesiąc) i wyszła super. A tak wygląda w towarzystwie wędzonek i polędwicy parzonej w osłonce barierowej. Dojrzewająca to ta na dole foto. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6521-wyroby-jojo/page/5/#findComment-322567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.