andrzej k Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #651 Opublikowano 29 Listopada 2013 to przy okazji NAJLEPSZEGO Ooo , dzięki Heniuś Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-317282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #652 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zamrażarka pełna więc za dużo mięsnych wyrobów na święta nie robię . Jednak przy okazji wędzenia serków uwędziłem kawałek wędzonki krotoszyńskiej . Tak żeby z wprawy nie wyjść . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-320657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #653 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Andrzej... Jak zwykle... Krotoszyńskiej ''by zezar'' , że o serkach nie wspomnę... :clap: Pozdrawiam gorąco !!! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-320667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #654 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Apetyczne te serki, a wędzonce też nic nie brakuje :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-320669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #655 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Witam Wędzonka Krotoszyńska w przekroju i serki po wędzeniu już bez siatek . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-320721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #656 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Wędzonka Krotoszyńska wygląda super serki też Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-320726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #657 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Witam Wędzonka Krotoszyńska w przekroju Wędzonka piękna Podaj może przepis na nią i z jakiego mięsa robiłeś.Wiem,że robi się to z tak zwanych backsów a tak bardziej po polsku (nazwa handlowa)znalazłem tylko jeden artykuł na ten temat A kupiłeś jednostronnie moletowane czy dwu? Po zaciągniętych informacjach od kolegów po fachu :D zakupiłem podwójnie moletowane . Takie mają być . Jak się sprawują?Pakujesz na noramalu czy na turbo?Pozdrawiam Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-320747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #658 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Podaj może przepis na nią i z jakiego mięsa robiłeś. Ja wziąłem połowę polędwicy wp nie obrobionej z tłuszczem bez skóry . Peklowałem około 14 dni . Wędziłem trzy razy po parę godzin w temperaturze około 30-40stC . Co do worków do pakowarki to na dobre się jeszcze nie rozkręciłem ale to co robiłem to nie mam zastrzeżeń . System turbo powinno się używać do suchych produktów i jeżeli takowe są to tak robię . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-320761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #659 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Podaj może przepis na nią i z jakiego mięsa robiłeś. Ja wziąłem połowę polędwicy wp nie obrobionej z tłuszczem bez skóry . Peklowałem około 14 dni . Wędziłem trzy razy po parę godzin w temperaturze około 30-40stC . Co do worków do pakowarki to na dobre się jeszcze nie rozkręciłem ale to co robiłem to nie mam zastrzeżeń . System turbo powinno się używać do suchych produktów i jeżeli takowe są to tak robię . Pozdrawiam Dzięki za odpowiedź, ale podrążę jeszcze temat Skład wagowy solanki,przyprawy. Ja turbo stosuję do pakowania kiełbas,szynek,polędwic,parówek itpOpcję normalna zastosowałem do pakowania poporcjowanych jelit,suszonej krwi. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-320767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #660 Opublikowano 15 Grudnia 2013 ale podrążę jeszcze temat Skład wagowy solanki,przyprawy. Nie dodaję żadnych przypraw do wędzonek . Wyjątek słonina . :D Do peklowania powiedzmy 14-to dniowego : 0,85 kg peklosoli ( 50/50 soli) na 10 litrów wody . 0,4-0,5 litra solanki na kg mięsa . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-320772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #661 Opublikowano 15 Grudnia 2013 ale podrążę jeszcze temat Skład wagowy solanki,przyprawy. Nie dodaję żadnych przypraw do wędzonek . Wyjątek słonina . :D Do peklowania powiedzmy 14-to dniowego : 0,85 kg peklosoli ( 50/50 soli) na 10 litrów wody . 0,4-0,5 litra solanki na kg mięsa . Pozdrawiam Robisz z nastrzykiem czy bez?Jakim drewnem wędzisz? Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-320777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #662 Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Robisz z nastrzykiem czy bez? Nastrzyk nie trucizna . Tak z nastrzykiem . Dąb , olszyna . Pozdrawiam Edytowane 15 Grudnia 2013 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-320778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #663 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Robisz z nastrzykiem czy bez? Nastrzyk nie trucizna . Tak z nastrzykiem . Dąb , olszyna . Pozdrawiam Ja wcale nie uważam nastrzyku za truciznę sam nastrzykuje mięso od dłuższego czasu .Kilka razy po peklowaniach 7-14 dniowych znajdowałem szare oczko w środku wędzonki Do wędzenia używam olchę,buk,jabłoń,wiśnia,jałowiec. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-320786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #664 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Do wędzenia używam olchę,buk,jabłoń,wiśnia,jałowiec. Napisałem o moim podstawowym drewnie do wędzenia , jak się nawinie owocowe to dlaczego nie . Zapomniałem , dzisiaj do wędzenia serków dołożyłem nawet trocin bukowych z wiadomego pochodzenia takowe też posiadam . :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-320797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #665 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zamrażarka pełna więc za dużo mięsnych wyrobów na święta nie robię . Andrzej, burzliwe oklaski Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-320822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #666 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Kruszynko to i ja mam przygotowane produkty na ............. żurek . Tradycyjnie podkładem będzie wywar z obgotowanych kości szpikowych . Dzisiaj gotuję :D Kaziku , gdybyś zadzwonił żur jadłbyś tylko jeden dzień . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-321681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #667 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Tradycyjnie podkładem będzie wywar z obgotowanych kości szpikowych . Dzisiaj gotuję :D A nie zapomnij dodać duuuuuuużo majeranku :D Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-321699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #668 Opublikowano 19 Grudnia 2013 No bo w żurku musi być dużo majeranku Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-321705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #669 Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) A nie zapomnij dodać duuuuuuużo majeranku :D Kruszynko dawałem i dawałem ale poszedł na dno ....................... chyba . :D Gorąco pozdrawiam Edytowane 19 Grudnia 2013 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-321714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #670 Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Witam . Foremki były w domu wystarczająco długo ( z 5 lat ).................. chyba , więc przyszedł czas żeby je wykorzystać . Kości karkowe obgotowane i obrane , marchewka , pietruszka , seler , trochę grzybków suszonych , bułka , cebula podsmażona wątroba wp. sparzona , wszystko zmielone maszynką . Dodane rosołu ,sól i przyprawy i powstał wsad na pasztet . Foremki napełnione . I do piekarnika . Trzy foremki do piekarnika gazowego a dwie do elektrycznego . Na okolo 60 min. Smakowanie po wystygnięciu jutro . Pozdrawiam Edytowane 20 Grudnia 2013 przez Małgoś Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-321933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #671 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Andrzeju robisz podobnie jak ja,foremki z Alu jak mniemam .Pozdrawiam Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-321939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #672 Opublikowano 20 Grudnia 2013 ,foremki z Alu jak mniemam Tak z Alu . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-321942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #673 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witam Wczorajszy pasztet w przekroju . W smaku odpowiada , chyba się zaszczepiłem tego typu wyrobami . Dzisiaj z rana zrobiłem trochę sera z różnymi przyprawami . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-322034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #674 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Andrzej ,a juz myslalam ze tylko tak na sniadanie odrobinek zrobiles Serem w sloiczkach na dole po prawej stronie, jakie przyprawy ? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-322035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #675 Opublikowano 21 Grudnia 2013 (edytowane) Serem w sloiczkach na dole po prawej stronie, jakie przyprawy ? Przyprawa korzenna gotowa z opakowania . Z tą przyprawą będę dzisiaj robił również śledzie w oleju . Dopowiem że do każdego słoiczka dodałem rozkrojony ząbek czosnku Gorąco pozdrawiam Edytowane 21 Grudnia 2013 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/27/#findComment-322038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.