ziezielony Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #2176 Opublikowano 23 Lutego 2017 Biały ser, tłusty/półtłusty, "klinek" w plastikowych miseczkach.Osuszony ręcznikiem papierowym. Posolony z ręki, przyprawiony czosnkiem gran. i pieprzem. Uwędzony. Przeleżał mi w lodówce, w opakowaniu sklepowym, prawie 2 miesiące - żadnych oznak zepsucia, żadnych pleśni, smak dobry/b.dobry... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-541965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #2177 Opublikowano 23 Lutego 2017 Przeleżał mi w lodówce, w opakowaniu sklepowym, prawie 2 miesiące HA HA bo mnie tam nie było Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-541970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graska Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #2178 Opublikowano 25 Lutego 2017 Witam .Ciekawi mnie ,dlaczego oscypiorki jedni zakwaszają mlekiem ,czy innymi bakteriami a inni nie dodają nic.Jaki cel temu przyświeca ,czy ser do etapu podgrzewania musi być podkwaszony czy robimy niezwłocznie po ocieknięciu serwatki.Oczywiście biorę pod uwagę tylko mleko prosto od krów.Pytam,ponieważ nie chciałabym zepsuć mleka.Czym się różni masa serowa na korbaczki od masy na oscypki.Dużo pytań,ale dla mnie są bardzo istotne .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2179 Opublikowano 25 Lutego 2017 Czym się różni masa serowa na korbaczki od masy na oscypki Różnica jest taka że masa serowa na korbacze musi być ukwaszona . Najlepiej zostawić w temperaturze około 22-23 st. przez noc . Ukwaszona masa serowa jest bardziej plastyczna po podgrzaniu i wyrabianiu korbaczy . Ja zakwaszam zimą mleko na " oscypki" przed podaniem podpuszczki celem ukierunkowania fermentacji mleka z powodu o wiele mniejszej ilości bakterii . Niskie temperatury na dworze nie sprzyjają rozmnażaniu się bakterii . Pozdrawiam dlaczego oscypiorki jedni zakwaszają mlekiem Tego nie słyszałem, żeby foremki ktoś zakwaszał . Wszystkiego się nie wie . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graska Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #2180 Opublikowano 25 Lutego 2017 Żle się wyraziłam,chciałam serek nazwać zdrobniale .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2181 Opublikowano 25 Lutego 2017 Żle się wyraziłam,chciałam serek nazwać zdrobniale .Pozdrawiam Nie przejmuj się . To ja nie kumaty Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2182 Opublikowano 28 Lutego 2017 Witam Będzie zajęcie Klasa E 8zł/kg Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #2183 Opublikowano 28 Lutego 2017 Klasa E 8zł/kg Pewność posiadasz...? To się okaże... jak rozbierzesz... Pozdrowionka Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #2184 Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) Klasa E 8zł/kg Poznianiak a przepłaca , w hiperbiper markietach za schab u nas polędwicą zwany byś dał 9.99 i za darmo po ryju ....od żony. Andrzejku - na fejsie się chwalisz , że : UWAGA! Chcecie 100% pewny sposób na wygraną w loterii? Wczoraj udało mi się wygrać kupon o wartości 1000zł do sklepu NIKE/PUMA/ADIDAS . Mięso też z wirusem ? Edytowane 28 Lutego 2017 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #2185 Opublikowano 28 Lutego 2017 Klasa E 8zł/kg Poznianiak a przepłaca , w hiperbiper markietach za schab u nas polędwicą zwany byś dał 9.99 i za darmo po ryju ....od żony. Witam, Na wyspie za kilogram półtuszki wiejskiego wieprzka należy zapłacić minimum 12 złotych.Henio, mięsko z hiperbiper to tak jak łosoś a łosoś norweski.Wolę z "wolnego wybiegu"Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2186 Opublikowano 28 Lutego 2017 Wczoraj udało mi się wygrać kupon o wartości 1000zł do sklepu NIKE/PUMA/ADIDAS . Henio , to gratuluję . Co do mięsa , to chociaż wiem że to polskie . W sklepie takiej pewności już nie ma . Prawie wszystko jest bez skóry( pieczątki nie widać ) bo skórek społeczeństwo już nie jada Woli kurczaczki Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2187 Opublikowano 1 Marca 2017 Witam Dzisiaj "czarny kawior " jutro kiełbaska Tak na śniadanko ............ albo i dwa Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieloś Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #2188 Opublikowano 1 Marca 2017 Cuda na kiju Cytuj wieloś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #2189 Opublikowano 1 Marca 2017 "czarny kawior " ja bym nazwał czarnym złotem Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #2190 Opublikowano 1 Marca 2017 I znowu temat zakaźny też chcę "tak na śniadanko". W marcu na początku robię z wieprzowinki i może coś jeszcze dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darxxxx Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #2191 Opublikowano 1 Marca 2017 Andrzeju podziwiam Cię za piękność wyrobów. Teraz siedzę przy końcówce wędzenia oscypków.zejdzie mi się pewnie do pierwszej.A na 7 do pracy.....Jak będziesz w lubelskim zapraszam cię do siebie. Zrobimy coś razem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2192 Opublikowano 2 Marca 2017 Jak będziesz w lubelskim zapraszam cię do siebie. Zrobimy coś razem. :) Mówiąc szczerze w Twoich stronach jeszcze nie byłem . Chętnie się wybiorę w dziewiczy rejs Na wspólne pogaduchy zawsze jestem gotowy Pozdrowionka ślę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2193 Opublikowano 2 Marca 2017 Witam Dzisiaj trochę kiełbaski Zaraz idę rozpalić wędzarnię . Pogoda ????? lepiej nie mówić tylko dla odważnych . :D Leje i dmucha Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-542961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #2194 Opublikowano 2 Marca 2017 kaszaneczki troszeczka, i faktycznie troszeczka kiełbaski, i jak tu żyć? Cytuj Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-543008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2195 Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Kiełbasa już uwędzona i sparzona . Pozdrawiam Edytowane 2 Marca 2017 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-543019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #2196 Opublikowano 2 Marca 2017 ANDRZEJ - Ty jesteś tytan pracy Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-543021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2197 Opublikowano 2 Marca 2017 Ty jesteś tytan pracy Muski ....... coś trzeba jeść . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-543027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darxxxx Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #2198 Opublikowano 2 Marca 2017 Andrzeju te kiełbasy wiszą u ciebie jak wojsko na poranny apelu. Podziw i wielki szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-543033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2199 Opublikowano 2 Marca 2017 Podziw i wielki szacunek. Dzięki . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-543034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #2200 Opublikowano 2 Marca 2017 Extra , to jest jeden wsad do wędzarni?Pi razy drzwi to ok 50 kg mięsa,jest nad czym dreptać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/88/#findComment-543037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.