nemo19788 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 8 Lutego 2012 a w przepisie jest jeszcze napisane dodawane podczas kutrowania 18g soli ,mięso zapeklowane jest już raczej słone więc nie wiem czy sypać te 18g/kgW przepisie jest by dodać 18g soli a nie 18 g/kg a to kolosalna różnica . a co do decyzji o dodaniu to Heniu Ci poradził - weź pod uwagę ,że pewnie ta dodatkowa porcja soli "ma osolić" wodę i pozostałe składniki poza mięsem dodawane podczas kutrowania. no to już teraz wiem ,źle przeczytałam dziękuję za pomoc. Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6658-par%C3%B3wka/page/3/#findComment-201441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 8 Lutego 2012 nemo19788, Robiłem je ostatnio jak dla mnie to cukru następnym razem ograniczę do 7g Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6658-par%C3%B3wka/page/3/#findComment-201443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vacpol Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 20 Lutego 2012 Pozwól Panie Marku że podziękuje za Halinkę, taka wypowiedz fachowca zobowiązuje do myślenia, dlaczego to ja odpowiedziałem. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6658-par%C3%B3wka/page/3/#findComment-203380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistrz Jarecki Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 16 Marca 2012 Należy również pamiętać żeby podczas kutrowania nie przesadzić z temperaturą farszu.Z własnego doświadczenia wiem że farsz mający ponad 15 stopni celsjusza oznacza że podczas wędzenia parówka może "puścić" to znaczy porobią się zacieki tłuszczu na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6658-par%C3%B3wka/page/3/#findComment-207597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goga Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 16 Marca 2012 Piekne paróweczki, zastanawiałam się czy na pierwsze moje wyroby paróweczki nie sa za trudne, ale co tam muszą wyjść przynajmniej zjadalne. Ponieważ jutro świnka idzie pod nóż już wiem, że oprócz salcesoniku i pasztetu spróbuje zrobić własnie te parówki. Dzięki @Halusia@ za podpowiedź :grin: Cytuj Goga :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6658-par%C3%B3wka/page/3/#findComment-207610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.