Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

a w przepisie jest jeszcze napisane dodawane podczas kutrowania 18g soli ,mięso zapeklowane jest już raczej słone więc nie wiem czy sypać te 18g/kg

W przepisie jest by dodać 18g soli a nie 18 g/kg a to kolosalna różnica . a co do decyzji o dodaniu to Heniu Ci poradził - weź pod uwagę ,że pewnie ta dodatkowa porcja soli "ma osolić" wodę i pozostałe składniki poza mięsem dodawane podczas kutrowania.

no to już teraz wiem ,źle przeczytałam dziękuję za pomoc.

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6658-par%C3%B3wka/page/3/#findComment-201441
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Należy również pamiętać żeby podczas kutrowania nie przesadzić z temperaturą farszu.Z własnego doświadczenia wiem że farsz mający ponad 15 stopni celsjusza oznacza że podczas wędzenia parówka może "puścić" to znaczy porobią się zacieki tłuszczu na zewnatrz
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6658-par%C3%B3wka/page/3/#findComment-207597
Udostępnij na innych stronach

Piekne paróweczki, zastanawiałam się czy na pierwsze moje wyroby paróweczki nie sa za trudne, ale co tam muszą wyjść przynajmniej zjadalne. Ponieważ jutro świnka idzie pod nóż już wiem, że oprócz salcesoniku i pasztetu spróbuje zrobić własnie te parówki. Dzięki @Halusia@ za podpowiedź :grin:
Goga :-)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6658-par%C3%B3wka/page/3/#findComment-207610
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.