Skocz do zawartości

Kurs podstawowy nr 5 w Łazach w dn. 27-29.04.2012r.


Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem że na zielono zaznaczyłeś osoby które potwierdziły swą obecność wpłatą ? :grin:

Od której godziny można się pojawić na miejscu bo jak rozumiem o 16 zaczynają się zajęcia?

 

pozdr

PP

ąıqoɹ ǝıu ɔıu oɔ ɯʎʇ oʞlʎʇ ęıs ǝɾɐpn oʞʇsʎzsʍ
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6669-kurs-podstawowy-nr-5-w-%C5%82azach-w-dn-27-29042012r/page/2/#findComment-215234
Udostępnij na innych stronach

Jak zajedziesz dzień wcześniej to będziesz miał możliwość indywidualnych korepetycji i to się opłaca znam to z doświadczenia :lol: nie pożałujesz :lol:
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6669-kurs-podstawowy-nr-5-w-%C5%82azach-w-dn-27-29042012r/page/2/#findComment-215268
Udostępnij na innych stronach

Już się nastawiłem na wyjazd w piątek ale skoro zapraszacie to przybędę pewnie znacznie wcześniej - wyjazd 8-9 i w dwie godzinki będę na miejscu :grin: :grin:
ąıqoɹ ǝıu ɔıu oɔ ɯʎʇ oʞlʎʇ ęıs ǝɾɐpn oʞʇsʎzsʍ
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6669-kurs-podstawowy-nr-5-w-%C5%82azach-w-dn-27-29042012r/page/2/#findComment-215330
Udostępnij na innych stronach

Wyroby do wykonania w czasie kursu.

1. Wędzonki ( szynka z nogą, szynka wędzona gotowana, polędwica wędzona, boczek wędzony got., baleron gotowany)

2. Kiełbasa szynkowa wieprzowa lub krakowaka

3. Kiełbasa cienka (np. śląska lub "kursowa")

4. Salceson włoski

5. Kiszka kaszana biała gryczana

6. Rolada schabowa

 

Proszę uczestników spotkania o punktualne przybycie na zajęcia.

_________________

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6669-kurs-podstawowy-nr-5-w-%C5%82azach-w-dn-27-29042012r/page/2/#findComment-215472
Udostępnij na innych stronach

Kursant melduje bezpieczny powrót do miejsca zakwaterowania.

Dziękuję za wspaniale prowadzone zajęcia, pyszne posiłki i ekstra atmosferę.

 

Po degustacji wyrobów przez najbliższą rodzinę jest jedna uwaga krytyczna :cry:

 

 

 

 

 

MAŁO PASZTETOWEJ :grin:

ąıqoɹ ǝıu ɔıu oɔ ɯʎʇ oʞlʎʇ ęıs ǝɾɐpn oʞʇsʎzsʍ
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6669-kurs-podstawowy-nr-5-w-%C5%82azach-w-dn-27-29042012r/page/2/#findComment-215771
Udostępnij na innych stronach

Powrót do domu szybciutko, a wrażenia.....

 

Rewelacja, jako że jeszcze nie wędziłem to chciałem się nauczyć.

Rozbiór mięsa, podział na klasy, przygotowanie wędzonek, kiełbas, wędzenie parzenie i konsumpcja:)

 

Smak rewelacja, żona już zajada się wyrobami.

Polecam jeśli ktoś nie wie czy to dla niego to warto się wybrać, w wtorek zaczynam budowę własnej beczki ;)

 

Paweł

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6669-kurs-podstawowy-nr-5-w-%C5%82azach-w-dn-27-29042012r/page/2/#findComment-215773
Udostępnij na innych stronach

Widzę ,że Grodzisk Mazowiecki rośnie w siłę. :grin: Jak tak dalej pójdzie to jakiś zlocić trzeba będzia zorganizować :grin:

 

gdzież nam maluczkim do kolegów z doświadczeniem :grin:

jeśli nie zlot to przynajmniej wspólne zakupy możemy zrobić :grin:

ąıqoɹ ǝıu ɔıu oɔ ɯʎʇ oʞlʎʇ ęıs ǝɾɐpn oʞʇsʎzsʍ
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6669-kurs-podstawowy-nr-5-w-%C5%82azach-w-dn-27-29042012r/page/2/#findComment-215791
Udostępnij na innych stronach

Smaczny wieczór !

 

Zadymiam 2 lata, ale po tych kilkudziesięciu godzinach bardzo intensywnego kursu, dowiedziałem się jak mało wiem w temacie, jak wiele jest tajemnic, drobiazgów , szczegółów, zasad, reguł, procedur, których się jeszcze muszę nauczyć. Rzadko mi się zdarza tak mądrze wydać pieniądze. Wór wiedzy i worek pysznych, domowych, zdrowych wędlin i wędzonek. Wspaniały weekend ze wspaniałymi ludźmi. Pozdrawiam

Wszystkich.

Darek ( ten z aparatem)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6669-kurs-podstawowy-nr-5-w-%C5%82azach-w-dn-27-29042012r/page/2/#findComment-215842
Udostępnij na innych stronach

Świetny kurs, fachowo poprowadzony i do tego z pysznym wyżywieniem i w znakomitym towarzystwie. Rodzina najbardziej zachwycała się szynką (tą w całości) i salcesonem węgierskim. Zakupiłem już mięsiwa do wędzenia żeby nie zapomnieć tego czego się nauczyłem.

Pozdrawiam wszystkich uczestników i ekipę!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6669-kurs-podstawowy-nr-5-w-%C5%82azach-w-dn-27-29042012r/page/2/#findComment-216017
Udostępnij na innych stronach

Kurs i po kursie, zostały miłe wspomnienia . Pozdrawiam wszystkich kursantów życząc najlepszych wyrobów .
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6669-kurs-podstawowy-nr-5-w-%C5%82azach-w-dn-27-29042012r/page/2/#findComment-216575
Udostępnij na innych stronach

Następny

Kurs podstawowy nr 7 w Łazach w dn. 31.08-02.09.2012r.

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6669-kurs-podstawowy-nr-5-w-%C5%82azach-w-dn-27-29042012r/page/2/#findComment-216586
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.