szczeciniasty Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Lutego 2012 Co sadzicie na temat zrobienia kielbasy bialej bez wolowego i czesc zostawic na polska??Probowalem znalezc przepis na polska ale jakos nie moglem wiem ze gdzies go widzialem moze ktos podeslac?? Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompas Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Lutego 2012 http://www.wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-i-poltrwale-wedzone/706-kielbasa-polska-wieprzowa http://www.wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-i-poltrwale-wedzone/238-kielbasa-polska-wedzona-2 http://www.wedlinydomowe.pl/kielbasy/kielbasy-drobiowe/532-kielbasa-polska-drobiowa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/#findComment-201063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian Ciunel Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Lutego 2012 Podaję link do kiełbasy polskiej: http://zdrowodomowo.pl/przepis/kiełbasa polska/543/ Cytuj Maryś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/#findComment-201064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 5 Lutego 2012 wielkie dzieki za te przepisy ale chodzilo mi o jakis z forum teraz nie pamietam kto pisal ale wydaje mi sie ze "pisu" gdzies zapodal ten temat?? Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/#findComment-201067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 5 Lutego 2012 Wejdź na profil Pis'a, i zobacz wszystkie jego posty. Możesz także skorzystać z wyszukiwarki. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/#findComment-201068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 5 Lutego 2012 Co sadzicie na temat zrobienia kielbasy bialej bez wolowego i czesc zostawic na polska?? Ja myślę, że to zły pomysł, niewykonalny technicznie. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/#findComment-201073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 5 Lutego 2012 O wlasnie o wilku mowa Pisu nie pisales gdzies o polskiej bo tak mi sie zdaje ze to byles Ty?Dlaczego nie wykonalny technicznie??Chodzi Ci o te wolowe?? Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/#findComment-201077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Lutego 2012 Ostatnio eksperymentowałem z białą kiełbasą, gdzie wołowinę zastąpiłem mięsem z golonki jako masę wiążącą. Jako przepis główny wykorzystałem http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-surowe/7-kielbasa-biala-surowa , oczywiście zmniejszyłem tradycyjnie ilość soli na 15g/kg i jak pisałem wołowinę zastąpiłem golonką. Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/#findComment-201093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 7 Lutego 2012 Ja ostatnio robię "białą " bez żadnej masy wiążącej, wystarczy farsz porządnie mieszać i "klej " sam się zrobi. "16" - podaje że 1 centymetrowy plasterek białej ma się nie rozsypać, mój 0,5 cm trzyma się "kupy", to po co mi twarda wołowina w kiełbasie? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6677-kielbasa-biala-a-kielbasa-polska/#findComment-201297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.