Maad Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Marca 2007 Połóweczka zamówiona, przygotowuję się teraz teoretycznie do zrobienia kilku smacznych rzeczy na święta. Wszystkie rodzaje mięsa mam już wirtualnie podzielone. Nie wiem tylko co zrobić z pachwiną. Do czego można to wykorzystać? Zdaje się, że jest to tłuszcz miękki, więc użycie w kiełbasach odpada, bo się rozmaże. Może w pasztecie lub w mielonce słoikowej ? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/673-pachwina/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_ Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Marca 2007 Możesz zrobić jak mówisz.Ja wziołem calą do kiełasy, a jak CI to nieodpowiada, to oddziel sobie chude mięso od tłuszczu a tłuszcz stop na skwarki. Ewentualnie możesz ją uwędzić.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/673-pachwina/#findComment-10352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzio Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Marca 2007 Maad - zerknij tutaj:http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=488 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/673-pachwina/#findComment-10358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Marca 2007 tadzio, widziałem to cudo, pięknie wygląda - jedyny zresztą przepis, jaki wyszukiwarka podaje pod hasłem pachwina. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/673-pachwina/#findComment-10377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzerzol Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Marca 2007 Wędzona pachwinka to super zakąseczka ... pozdrawiam - Cytuj Rzerzol Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/673-pachwina/#findComment-10384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Marca 2007 Witam Ja też często wędzę i do jajecznicy super :lol: Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/673-pachwina/#findComment-10391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdw Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Marca 2007 i jeszcze naleweczką popić. :smile: Cytuj idę napić się herbatki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/673-pachwina/#findComment-10392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bunia Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 21 Marca 2007 Pachwinę dodałam do pasztetu, ale uwędzić ją też jest dobrze - potem tylko się kroi i do smażenia jajecznicy jest super - jak radzi andrzej k. Zapach w całym mieszkaniu niesamowity :tongue: . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/673-pachwina/#findComment-10432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.