Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wielkie dzięki za uznanie dyzio, andrzeju k  :) pozdrawiam

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-331722
Udostępnij na innych stronach

Z mojej strony nie tylko uznanie ale i również podziw.

I nieskromnie powiem zazdrość.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-331724
Udostępnij na innych stronach

Dyzio twoje wyroby też są super  :) no i ja CI zazdroszczę fajnych szynkowarów jakoś niemogę trafić na takie  :) pozdrawiam

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-331739
Udostępnij na innych stronach

Wiesław robią wrażenie te wędzonki :) pal sześć ilość.. ale ten kolor, równomierna skórka... chciałbym tak umieć.. 

a'la parmeńska też niczego sobie :) pięknie podałeś hehe  :clap:  :clap:  :clap: Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-331862
Udostępnij na innych stronach

wiesław gil , kolor wedzonek piękny , czy wędzisz tylko olchą ,ja ostatnio mieszam  wisnie , gruszke i olche , niestety kolory nie sa tak piekne :clap:  :clap:  :clap: .Pozdrawiam

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-331874
Udostępnij na innych stronach

Witam eli55, Wojtku  :) wędzę drewnem z olchy ,buku ,klonu ,jabłoni,gruszy,śliwki węgierki,wiśni,akacji,bzu ,orzecha włoskiego,oraz winorośli  :) zależy co wędzę czasami jest to mieszanka kilku gatunków ,a w innym przypadku np. zaczynam olchą a kończę gruszą albo śliwką węgierką, używam też samego owocowego  i tak powstaje kolor ,zapach  :) warto pokombinować z drewnem znaleźć kolorek i smak  :) pozdrawiam

Edytowane przez wiesław gil

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-331889
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Witam  :)  tradycyjnie w moim wykonaniu palcówka lekko podwędzona zimnym dymem z dodatkiem whisky  ,tym razem z 12 letnim Chivas Regal  :) post-47291-0-52525000-1392979973_thumb.jpgpost-47291-0-06685600-1392980013_thumb.jpgpost-47291-0-02927600-1392980193_thumb.jpgpost-47291-0-31165700-1392980225_thumb.jpg

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-335279
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Witam :)  produkując popiół ,do tematu dojrzewająca szynka w popiele uwędziłem troszkę mięska :)  post-47291-0-93070800-1403098284_thumb.jpgpost-47291-0-17037700-1403098335_thumb.jpgpost-47291-0-69411600-1403098381_thumb.jpgpost-47291-0-72431500-1403098425_thumb.jpgpost-47291-0-90145100-1403098462_thumb.jpg

post-47291-0-61768600-1403098233_thumb.jpg

post-47291-0-16908700-1403098504_thumb.jpg

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-358420
Udostępnij na innych stronach

 

 

,tym razem z 12 letnim Chivas

 

Hmmm tak teraz dojrzałem mam nadzieję że "dodałeś" ten szlachetny płyn bezpośrednio do żołądka a nie "w jelita"    :(

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-358421
Udostępnij na innych stronach

roger :)  i tu i tam  :D pozdrawiam

Edytowane przez wiesław gil

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-358424
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Witam  :) wczoraj   wykorzystując piękną pogodę ,co by wędzenie było przyjemnością zrobiłem małe co nieco  :)

post-47291-0-40190500-1414747785_thumb.jpgpost-47291-0-20201300-1414747847_thumb.jpgpost-47291-0-51704900-1414747873_thumb.jpgpost-47291-0-18374500-1414747899_thumb.jpgpost-47291-0-09442700-1414748068_thumb.jpgpost-47291-0-32247700-1414748093_thumb.jpgpost-47291-0-59725600-1414748118_thumb.jpgpost-47291-0-73823800-1414748144_thumb.jpgpost-47291-0-49783300-1414748172_thumb.jpgpost-47291-0-43780900-1414748257_thumb.jpgpost-47291-0-56599600-1414748299_thumb.jpg

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-380474
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładne wędzoneczki  :thumbsup:   :clap:  :clap:

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-380476
Udostępnij na innych stronach

Wiesław_65 wędzonki jak malowane, piękny kolorek, ależ to wszystko u Ciebie apetycznie wygląda. Wielkie brawa  :clap:

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-380478
Udostępnij na innych stronach

:tongue: Ale pyszności :) No ... Wiesławie... ogromniaste :clap:  za całokształt twórczości :thumbsup::)

 

orzecha włoskiego
.... :rolleyes:  ... ponoć to drewno nadaje gorzki smak , zauważyłeś to u siebie ? Ja mam duzo orzecha , ale nie odważyłam się jeszcze nim wędzić :mellow: Pozdrawiam gorąco ! :)
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-380480
Udostępnij na innych stronach

Normalnie jak w sklepie z bursztynami :)

:clap:

 

 

Wiesław również proszę o opinię ws orzecha...

Zadziwiająca wielowątkowość wyczynów :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-380485
Udostępnij na innych stronach

Witam Einshell, Zazieleniony :) używam okorowanego drewna z orzecha włoskiego ,nigdy nie miałem takiego problemu jak gorzki posmak ,wędzę mieszankami drewna i orzech jest dodatkiem do wszelkiej maści owocowych a także do olchy ,buka ,klonu ,akacji ,mniejsze kawałki ,gałęzie z korą używam do wygrzewania wędzarni  :) pozdrawiam

Edytowane przez Wiesław_65

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-380487
Udostępnij na innych stronach

Witam  :) bardzo dawno jej nie robiłem i co by nie zapomnieć wyjątkowego smaku chłopskiej według Szczepana ,tym razem nie parzona a podpiekana  :)

post-47291-0-35615700-1415003389_thumb.jpgpost-47291-0-71376800-1415003415_thumb.jpgpost-47291-0-04192400-1415003440_thumb.jpg

 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-381260
Udostępnij na innych stronach

 

 

No i jak tu schudnąć? 

:) sheriff  jak ograniczysz się tylko do oglądania , to może się uda schudnąć,trudna sprawa mnie się nie udało   :D pozdrawiam

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-381468
Udostępnij na innych stronach

Morfeusz 300 :) jak jej jeszcze nie robiłeś ,jest godna polecenia co jakiś czas warto ją zrobić w wersji parzonej  tradycyjnie lub pieczonej  :tongue: pozdrawiam

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-381633
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Witam :)  przed chwilą kurier dostarczył mi 7 l Hendi  wygląda na porządny sprzęt ,mięsko już zapeklowane, jutro testuję nadziewarkę  :)

post-47291-0-50159000-1416479163_thumb.jpg

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-384484
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.