Tomasz_65 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 4 Lutego 2014 Wielkie dzięki za uznanie dyzio, andrzeju k pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-331722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 4 Lutego 2014 Z mojej strony nie tylko uznanie ale i również podziw.I nieskromnie powiem zazdrość. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-331724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 4 Lutego 2014 Dyzio twoje wyroby też są super no i ja CI zazdroszczę fajnych szynkowarów jakoś niemogę trafić na takie pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-331739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 5 Lutego 2014 Wiesław robią wrażenie te wędzonki pal sześć ilość.. ale ten kolor, równomierna skórka... chciałbym tak umieć.. a'la parmeńska też niczego sobie pięknie podałeś hehe Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-331862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 5 Lutego 2014 wiesław gil , kolor wedzonek piękny , czy wędzisz tylko olchą ,ja ostatnio mieszam wisnie , gruszke i olche , niestety kolory nie sa tak piekne .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-331874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 5 Lutego 2014 Wieslaw gil , piekne wyroby :clap: , i piekny kolor, ja takiego to nigdy nie bede miala, bo nie mam olchy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-331881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) Witam eli55, Wojtku wędzę drewnem z olchy ,buku ,klonu ,jabłoni,gruszy,śliwki węgierki,wiśni,akacji,bzu ,orzecha włoskiego,oraz winorośli zależy co wędzę czasami jest to mieszanka kilku gatunków ,a w innym przypadku np. zaczynam olchą a kończę gruszą albo śliwką węgierką, używam też samego owocowego i tak powstaje kolor ,zapach warto pokombinować z drewnem znaleźć kolorek i smak pozdrawiam Edytowane 5 Lutego 2014 przez wiesław gil Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-331889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 5 Lutego 2014 Dziekuje , pozdrawiam , mam duzo owowcowego ale brak mi olchy trzeba kupic . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-331977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 21 Lutego 2014 Witam tradycyjnie w moim wykonaniu palcówka lekko podwędzona zimnym dymem z dodatkiem whisky ,tym razem z 12 letnim Chivas Regal Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-335279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam produkując popiół ,do tematu dojrzewająca szynka w popiele uwędziłem troszkę mięska Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-358420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 18 Czerwca 2014 ,tym razem z 12 letnim Chivas Hmmm tak teraz dojrzałem mam nadzieję że "dodałeś" ten szlachetny płyn bezpośrednio do żołądka a nie "w jelita" Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-358421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) roger i tu i tam pozdrawiam Edytowane 18 Czerwca 2014 przez wiesław gil Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-358424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 31 Października 2014 Witam wczoraj wykorzystując piękną pogodę ,co by wędzenie było przyjemnością zrobiłem małe co nieco Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-380474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 31 Października 2014 Bardzo ładne wędzoneczki Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-380476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 31 Października 2014 Wiesław_65 wędzonki jak malowane, piękny kolorek, ależ to wszystko u Ciebie apetycznie wygląda. Wielkie brawa Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-380478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 31 Października 2014 Ale pyszności No ... Wiesławie... ogromniaste za całokształt twórczości orzecha włoskiego .... ... ponoć to drewno nadaje gorzki smak , zauważyłeś to u siebie ? Ja mam duzo orzecha , ale nie odważyłam się jeszcze nim wędzić Pozdrawiam gorąco ! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-380480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 31 Października 2014 Normalnie jak w sklepie z bursztynami Wiesław również proszę o opinię ws orzecha...Zadziwiająca wielowątkowość wyczynów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-380485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 31 Października 2014 (edytowane) Witam Einshell, Zazieleniony używam okorowanego drewna z orzecha włoskiego ,nigdy nie miałem takiego problemu jak gorzki posmak ,wędzę mieszankami drewna i orzech jest dodatkiem do wszelkiej maści owocowych a także do olchy ,buka ,klonu ,akacji ,mniejsze kawałki ,gałęzie z korą używam do wygrzewania wędzarni pozdrawiam Edytowane 31 Października 2014 przez Wiesław_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-380487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 3 Listopada 2014 Witam bardzo dawno jej nie robiłem i co by nie zapomnieć wyjątkowego smaku chłopskiej według Szczepana ,tym razem nie parzona a podpiekana Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-381260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheriff Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 3 Listopada 2014 No i jak tu schudnąć? Cytuj sheriff Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-381425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 4 Listopada 2014 No i jak tu schudnąć? sheriff jak ograniczysz się tylko do oglądania , to może się uda schudnąć,trudna sprawa mnie się nie udało pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-381468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 4 Listopada 2014 Kiełbaska wymiata;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-381591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 4 Listopada 2014 Morfeusz 300 jak jej jeszcze nie robiłeś ,jest godna polecenia co jakiś czas warto ją zrobić w wersji parzonej tradycyjnie lub pieczonej pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-381633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 4 Listopada 2014 Piekny wyrob :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-381637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 20 Listopada 2014 Witam przed chwilą kurier dostarczył mi 7 l Hendi wygląda na porządny sprzęt ,mięsko już zapeklowane, jutro testuję nadziewarkę Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/5/#findComment-384484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.