Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu nieznanej

Dostanie nazwę jak będzie dograna receptura

Krakowska

Dzięki

salami też robisz?

Jeszcze nie ale..... :grin:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-253710
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 949
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 2 tygodnie później...

Ostatnie wyroby w tym roku:

Na zdięciach:szynki,polędwiczki,krakowska,jałowcowa gruba,szynkowa, cienka z Port*u i kabanosy.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-256427
Udostępnij na innych stronach

kostek61, nie żartuj ,że to ostatnie wedzenie przecież jeszcze tyle czasu do końca roku i Święta i Nowy Rok za pasem :grin:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-256447
Udostępnij na innych stronach

kostek61, nie żartuj ,że to ostatnie wedzenie przecież jeszcze tyle czasu do końca roku i Święta i Nowy Rok za pasem :grin:

To nie żart tylko mus,muszę przenieść wedzarnię w nowe miejsce a nowego jeszcze nie mam :rolleyes:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-256890
Udostępnij na innych stronach

Przekrój szynkowej z ostatniej produkcji,dzisiaj sparzona.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-257442
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
Szynka wędzona w grudniu i zamrożona. Wczoraj rozmrożona i sparzona,jak świeża :thumbsup:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-262407
Udostępnij na innych stronach

Przekrój szynkowej z ostatniej produkcji,dzisiaj sparzona. Obrazek

No , no ,

 

Kostek,

 

z tą szynkową to ale "poszłeś"... ( speszyl )

Przekrój filmowy z kina studyjnego.

 

pozdrawiam

Źle czyni , Kto nic nie czyni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-262421
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Z tego co bylo w domu to się zrobiło,a co? kaszankie białą :wink:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-264165
Udostępnij na innych stronach

Z tego co bylo w domu to się zrobiło,a co? kaszankie białą :wink:

 

I bardzo dobrze :clap: , ja na białej kaszance jestem wychowany . :grin: Moja babcia w tym była mistrzyni . Jak nie bylo co to na obiad była biała kaszanka .

 

Co do krwi do kaszanki , to mogę zabrać trochę na kulig będziesz miał bliżej do odbioru .

 

:D :D

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-264194
Udostępnij na innych stronach

Moja babcia w tym była mistrzyni

O! tradycja, teraz wiem za kim ciągniesz ;ten pług; :tongue: :lol:

Co do krwi do kaszanki , to mogę zabrać trochę na kulig będziesz miał bliżej do odbioru .

Jak bym był w Polsce to naprawdę nie daleko :wink:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-264205
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Trochę fotek z dzisiejszej produkcji,krakowska,szynka,kiełbasa Jacka z Port"u.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-271517
Udostępnij na innych stronach

kostek61, :thumbsup: :clap: :clap: :clap: ależ smakowitości :)

te kamienie i mech dają super tło wędlinkom :) przepiękne zdjęcia Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-271524
Udostępnij na innych stronach

A moja krakowska wg twojego przepisu pies zjadl. Alenie daruje, druga zrobie. TAk to ladnie wyglada, ze musze.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-271556
Udostępnij na innych stronach

A moja krakowska wg twojego przepisu pies zjadl. Alenie daruje, druga zrobie. TAk to ladnie wyglada, ze musze.

Straty Anno nieraz muszą być,mi kiedyś mój doberman zjadł 1,5 kg. wołowiny na zrazy,nie było mnie może 4-5 minut tyle mu to zajęło :lol: krakowską zrobisz jeszcze nie raz,a przepis polecam.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-271649
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Czyżby u Jacka jeszcze nie zakończyły się smakulki?

Czas odświeżyć stronę! :grin:

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-275034
Udostępnij na innych stronach

Czyżby u Jacka jeszcze nie zakończyły się smakulki?

Czas odświeżyć stronę! :grin:

Sasza w przyszłym tygodniu ruszam z produkcją,coby na święta jadła trochę było :grin:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-275037
Udostępnij na innych stronach

coby na święta jadła trochę było :grin:

Jacek, to najważniejsze !

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-275040
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Takim dysponowałem surowcem do przygotowania szynek na święta w tej chwili się peklują od soboty.Zadyma w piątek :lol:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/8/#findComment-277392
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.