Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@Gregtom, czy uzywasz do wyrobu kielbas ,to sie u was chyba nazywa brustspitze.

Annam najlepiej obrazkowo bo ja nawet nie wszystko wiem jak sie po polsku nazywa ,praktycznie na forum poznalam nazwy  :facepalm:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7103-boudin-noir-salceson-czy-kaszanka/page/2/#findComment-368175
Udostępnij na innych stronach

 

 

chyba nazywa brustspitze

 

 Handlowo to chyba żeberka albo mostki (jak grubo mięsa) ;) 

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7103-boudin-noir-salceson-czy-kaszanka/page/2/#findComment-368194
Udostępnij na innych stronach

no wlasnie o handlowa nazwe mi chodzi to jest ta gruba czesc z duzo miesa .

obrazkowo tak wyglada :)

http://www.marions-kochbuch.de/index/1650.htm

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7103-boudin-noir-salceson-czy-kaszanka/page/2/#findComment-368201
Udostępnij na innych stronach

electro, jak wolisz po niemiecku, to jeszcze jedno zdjęcie w powiększeniu  http://www.habermehl.ch/Zier/Fleisch_-_was_ist_das_files/0301_TeilstueckeSchwein_gross.jpg  ale nie wiem dlaczego niektórzy ludzie lubią sobie utrudniać życie, wstawiłem Ci link ze zdjęciami pachwiny po którym rozpoznasz tę część w sklepie. To jeszcze raz w powiększeniu. http://www.papaj.com.pl/katalogp.php?ak=1&nazwa=pachwinazS

Natomiast tabele Maxella owszem są przydatne, uczmy się ich nawet na pamięć ale nie w tym przypadku.

Zamieszania oczywiście żadnego nie zrobiłaś ale ja osobiście nie rozumiem takich działań. :(

A to co pokazujesz wyżej to co innego.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7103-boudin-noir-salceson-czy-kaszanka/page/2/#findComment-368202
Udostępnij na innych stronach

pachwiny u nas nie widzialam ,ja nie utrudniam tylko myslalam ze to co na fotce to tez pachwina :facepalm:  tylko z przodu  :blush:

 a wlasnie o ten kawalek miesa co pokazalam na fotce mi chodzi czy to mozna wykorzystac do kielbas bo na gryll to czasem kupuje :)

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7103-boudin-noir-salceson-czy-kaszanka/page/2/#findComment-368203
Udostępnij na innych stronach

Praktycznie każde mięso można wykorzystać do kiełbas  ;) 

Tylko że to pokazane nie zastąpi ani podgardla ani pachwiny ale po klasyfikacji uzyskasz z z niego i I i II i III-ę  ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7103-boudin-noir-salceson-czy-kaszanka/page/2/#findComment-368209
Udostępnij na innych stronach

dziekuje za odpowiedz bo o to mi wlasnie chodzilo ( to co miedzy zebrami to ja zostawiam na gryll bo to najlepsze do "oblizywania kosci" reszta beda dodawala jako 2  :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7103-boudin-noir-salceson-czy-kaszanka/page/2/#findComment-368211
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.