electra Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 @Gregtom, czy uzywasz do wyrobu kielbas ,to sie u was chyba nazywa brustspitze.Annam najlepiej obrazkowo bo ja nawet nie wszystko wiem jak sie po polsku nazywa ,praktycznie na forum poznalam nazwy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7103-boudin-noir-salceson-czy-kaszanka/page/2/#findComment-368175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 chyba nazywa brustspitze Handlowo to chyba żeberka albo mostki (jak grubo mięsa) Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7103-boudin-noir-salceson-czy-kaszanka/page/2/#findComment-368194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 no wlasnie o handlowa nazwe mi chodzi to jest ta gruba czesc z duzo miesa .obrazkowo tak wyglada http://www.marions-kochbuch.de/index/1650.htm Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7103-boudin-noir-salceson-czy-kaszanka/page/2/#findComment-368201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 electro, jak wolisz po niemiecku, to jeszcze jedno zdjęcie w powiększeniu http://www.habermehl.ch/Zier/Fleisch_-_was_ist_das_files/0301_TeilstueckeSchwein_gross.jpg ale nie wiem dlaczego niektórzy ludzie lubią sobie utrudniać życie, wstawiłem Ci link ze zdjęciami pachwiny po którym rozpoznasz tę część w sklepie. To jeszcze raz w powiększeniu. http://www.papaj.com.pl/katalogp.php?ak=1&nazwa=pachwinazS Natomiast tabele Maxella owszem są przydatne, uczmy się ich nawet na pamięć ale nie w tym przypadku.Zamieszania oczywiście żadnego nie zrobiłaś ale ja osobiście nie rozumiem takich działań. A to co pokazujesz wyżej to co innego. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7103-boudin-noir-salceson-czy-kaszanka/page/2/#findComment-368202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) pachwiny u nas nie widzialam ,ja nie utrudniam tylko myslalam ze to co na fotce to tez pachwina tylko z przodu a wlasnie o ten kawalek miesa co pokazalam na fotce mi chodzi czy to mozna wykorzystac do kielbas bo na gryll to czasem kupuje Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7103-boudin-noir-salceson-czy-kaszanka/page/2/#findComment-368203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Praktycznie każde mięso można wykorzystać do kiełbas Tylko że to pokazane nie zastąpi ani podgardla ani pachwiny ale po klasyfikacji uzyskasz z z niego i I i II i III-ę Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7103-boudin-noir-salceson-czy-kaszanka/page/2/#findComment-368209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 dziekuje za odpowiedz bo o to mi wlasnie chodzilo ( to co miedzy zebrami to ja zostawiam na gryll bo to najlepsze do "oblizywania kosci" reszta beda dodawala jako 2 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7103-boudin-noir-salceson-czy-kaszanka/page/2/#findComment-368211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.