Barbarella Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Lipca 2012 Witam Wszystkich Serdecznie! Dziś wędziłam pierwszy raz szynkę obtoczoną w majeranku... Peklowanie mokre (tabela Dziadka) 5 dni + liść laurowy, czosnek i goździki. Wędzenie 2godz. gorącym dymem Parzenie tak jak zwykle Efekt: smak bez większej różnicy między tymi bez majeranku, ale wygląd bardziej "swojski" po wędzeniu przed parzeniem po parzeniu Pozdrawiam wszystkich Smakoszy :lol: Cytuj Ze wszystkich słodyczy najbardziej lubię boczek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7128-szynka-w%C4%99dzona-obtoczona-w-majeranku/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro699 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Lipca 2012 A nie wydaje ci sie ze jak sparzysz szynke przed wedzeniem a pozniej uwedzisz w przyprawach to dopiero bedzie czuc jakies smaki? Cytuj http://xt24.eu/sklep/volvoforum/ www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7128-szynka-w%C4%99dzona-obtoczona-w-majeranku/#findComment-229684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Lipca 2012 Miło jest oglądać takie ładne wyroby w tak młodym wykonaniu :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7128-szynka-w%C4%99dzona-obtoczona-w-majeranku/#findComment-229686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Lipca 2012 :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7128-szynka-w%C4%99dzona-obtoczona-w-majeranku/#findComment-229691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Lipca 2012 Efekt wizualny osiągnięty, szkoda przypraw jeśli nie zmieniają smaku, ale wielkie :clap: :clap: za poszukiwanie swoich kompozycji smakowych. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7128-szynka-w%C4%99dzona-obtoczona-w-majeranku/#findComment-229693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbarella Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Lipca 2012 Daro: nie parzyłam szynki przed wędzeniem... chyba, że masz na myśli wędzenie gorącym dymem? U mnie to ok. 50-70°C Dziękuję za opinie Raz widziałam taką szynkę od prywatnej osoby i postanowiłam sprawdzić tę metodę aha zapomniałam dodać, że majeranek był po wyciągnięciu z zalewy 24godz osuszania i dopiero wędzenie i parzenie Cytuj Ze wszystkich słodyczy najbardziej lubię boczek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7128-szynka-w%C4%99dzona-obtoczona-w-majeranku/#findComment-229698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Lipca 2012 Raz widziałam taką szynkę od prywatnej osoby i postanowiłam sprawdzić tę metodęBardzo fajny wyrób Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7128-szynka-w%C4%99dzona-obtoczona-w-majeranku/#findComment-229705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro699 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 27 Lipca 2012 Mam zamiar zrobic taka szynke w przyprawach i zastanawiam sie czy nie lepiej sparzyc przed wedzeniem i dopiero w przyprawy Bo podczas parzenia raczej te smaki sie neutralizuja w wodzie Moze ktos robil juz w taki sposob? Cytuj http://xt24.eu/sklep/volvoforum/ www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7128-szynka-w%C4%99dzona-obtoczona-w-majeranku/#findComment-229845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 27 Lipca 2012 aha zapomniałam dodać, że majeranek był po wyciągnięciu z zalewy 24godz osuszania i dopiero wędzenie i parzenieI jak ten majeranek miał przeniknąć do mięsa ? :wink: Proponuje zaparzyć przyprawy i dopiero dodać do solanki. Parzenie wyciąga aromat z przypraw i po dodaniu do solanki smak przenika do mięsa. To co zrobiłaś to forma dekoracji wędzonki, coś ale listek laurowy w wędzonkach sklepowych który ma imitować, że to niby swojskie. Parzenie przed wędzeniem ? Raczej jako forma eksperymentu na przyszłość, że tak nie powinno się robić. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7128-szynka-w%C4%99dzona-obtoczona-w-majeranku/#findComment-229852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 27 Lipca 2012 Mam zamiar zrobic taka szynke w przyprawach i zastanawiam sie A próbowałeś bez przypraw? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7128-szynka-w%C4%99dzona-obtoczona-w-majeranku/#findComment-229853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.