Alltid Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Dzisiaj przy przyzwoitej temperaturze wlozylam odrobine energii na... Jaką zalewę stosujesz do sloikow na zdjęciu :question: Czy do wszystkich tą samą :question: Ale pracuś :shock: :clap: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Alltid, do tych tak. Tylne 5 to ogorki ,przod zapomniana cebula w ogrodzie. Zalewa octowa,z marchewka, sola, cukrem, zielem ang.pieprzem gorczyca, liscmi chrzanu. Dodatkowo do kazdego sloika 2-3 ostre papryczki.Robilam w tej zalewie rowniez rzodkiewke . Bardzo smaczna jest. Kiszone ogorki juz mam, a dziewczeta ostatnio tylko octowe chca jesc, wiec ich wiecej robie. Wiesz, mam malenki ogrodek w skrzyniach, i tak co kilka dni zbieram moje plony. Jutro robie przecier z pomidorow i druga porcie truskawek dowioza ,wiec na nie tez sie szykuje. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Biotit, bbq czyli mieso , seafood na grilu i o czywiscie nieodlaczne piwo. Trzeba dodac stroje( szorty,koszulki stroje kapielowe) ,male flagi przyczepione do samochodow i podniesione flagi przy domach. Tylko nie wiem dlaczego, dzisiaj duzo ludzi pracowalo, ale wolne jest w poniedzialek. Jednak widac swieto naokolo.A to jedna z reklam: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 26 Stycznia 2013 :grin: :thumbsup: :clap: Aniu bardzo fajne danie :grin: Na pewno skorzystam z przepisu. :grin: Serdecznie pozdrawiam i zazdroszczę lata. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 26 Stycznia 2013 ANNAM, fajne te udka i ten sosik :thumbsup: :clap: Robiłam podobne ale z papryką i zapiekane w piekarniku , bez dodatkowego sosu , inna wersja to ze śliwką suszoną . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Dzisiaj przy przyzwoitej temperaturze wlozylam odrobine energii na zrobienie obiadu. Wiadomo, Ania jest leniwa wiec cos szybkiego. Kurczak w bialym sosieNo ania, ale teraz to mi smaka zrobiłaś !!! a dopiero wstałem... na obiad... też będą kurczaki ale "z rekawa" Na następną niedziele zrobię wg twojego przepisu nozki kurczaka przygotowalam, wyciagajac kosc.I ta kość tak wychodzi sama ? Czy trzeba ją jakoś naciąć ? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSON REDDEVIL Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Smacznie wygląda :thumbsup: Kostkę pewnie trzeba wytrybować. . Cytuj "Lepiej być pierwszym w piekle,jak drugim w niebie" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 26 Stycznia 2013 pokemon15, kosc, od dolu ciach tasaczkiem, a od gory ,lekko nacinam nozem, i podciagam uwazajac aby mieso nie poszarpac. Zrob ,proste ,latwe i szybkie.A jeszcze wy macie prawdziwe grzybki lesne. Ja mialam tym razem Nameko, ale i z pieczarek mozna ten sos zrobic. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 26 Stycznia 2013 ciach tasaczkiemAnno z tym tasaczkiem to ostrożnie :tongue: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 26 Stycznia 2013 ciach tasaczkiemAnno z tym tasaczkiem to ostrożnie :tongue:Kostek ja nie jestem nerwowa :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Truskawki, caly dzien sie z nimi bawilam, a ze trzeba bylo pilnowac to ciagle cos w kuchni. Wiec zdecydowalam sie na obiad zrobic Chilli Con Carne Wolawine zamiast na jakby pokroic w 3 cm kawalki, pokroilam w paseczki, bylo szybcie , Uszykowalam chilli. Wiec 5 chilli ( suszonych) oczyscilam z szypulek, jednak zostawilam nasiona( lubimy troche bardziej ostre). Zalalam woda( okolo pol litra i zagotowalam, nastepnie sciszylam i powoli pyrkalo sie preez nastepne pol godziny. W tym czasie ponownie walczylam z truskawkami.Po pol godzinie, chilli bylo spokojnie miekkie. Odlalam troche wody, reszte zmiksowalam , jednak nie przecedzalam, ostrosc potrawy nam nie przeszkadza, a jesli Zuzia je to na pewno nie jest az takie ostre.Uszykowalam cebule( 3 sztuli pokroilam drobno), czosnek( nastepne 4 zabki starlam na tarce; na zdjeciu widac moja tarke, lubie takie gadget'y)Uszylowalam siobie lyzke maki kukurydzianej, wyjelam bulion z zamrazarki, bo rowniez potrzebny tu bedzie.No i oczywiscie 2 czubate lyzki kminku( jak sie okazalo ,jeszcze dosypalam na koniec kminku zmielonego i chilli).Robilam tez przecier pomidorowy, jako ze potrawa tego potrzebuje, dalam sloik pomidorkow( malutkich) w soku pomidorowym, i dodatkowo sok pomidorowy.A wszytko widac na zdjeciu: Na kuchenke trafila moja ulubiona gleboka patelnia ( mam ich kilka ,ale ta wg mnie najlepiej rozprowadza cieplo i nigdy w niej sie nie przypala).Rozgrzalam olej na patelni i partiami podsmarzylam wolowine. Kazda porcja oczywiscie zdjeta. Kiedy wolowina byla gotowa, na patelnie trafila cebula, az do momentu kiedy zmiekla, wtedy dolozylam czosnek i kminek. wymieszalam,mieso wrocilo na patelnie i cala reszta, czyli :, bulion, pomidory w soku i sok, i oczywiscie chilli mix. Doprowadzilam do zagotowania, sciszylam i tak przez jakies pol godziny moze troche dluzej, az mieso bylomiekkie. W tym czasie zrobilam flatbread.4 szklanki maki,sol do smaku, jogurt( tu w zaleznosci od wilgotnosci maki, tak aby sie dobrze wyrabialo;,jesli chce ktos zrobic bardziej twardy flatbread, zamiast jogurtu trzeba dac wode),troche plynu i wyrabiac, i ponownie dodac.Wyrobilam ciasto ,wtedy dodalam 4-5 lyzek oleju slonecznikowego, ponownie wyrobilam. Odstawilam na troche aby odpoczelo. Wtrym czasie rozprowadzilam make kukurydziana plynem-sosem i zagescilam go. Okazalo sie ,ze trzeba bylo dosypac jeszcze kminku i chilli. ale nie dawalam zadnej soli czy pieprzu. Jednka jesli ktos bedzie potrzebowal,kazdy w koncu ma inny smak. Placki usmazylam i tu gotowe na stol dla rodzinki A tu juz talerzowa porcja Po obiedzie oczywiscie dalszy ciag truskawek i miedzyczasie cos jeszcze. To cos jeszcze kiedy indziej napisze. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek2 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Kurczak w bialym sosie Niestety powszechnie dostepny w Polsce kurczak , jest koszmarnie zlej jakosci ... Bez smaku mieso odlazi od kosci - najtanszy przemyslowy wyrob . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 27 Stycznia 2013 \nie wiem , jakiej jakosci kurczaki sa u ANNAM , na fotografi trudno rozpoznac smak i jakość , ale , wiem ze w Polsce zaopatruje sie w kurczaki KFC , ktore ma wysokie normy jakosciowe ,kupowane prze ze mnie kurczaki i elementy tez sa dobrej jakości , staram sie kupowac tam gdzie jest ich nawieksza sprzedaz , czyli rotacja towaru ,nie sadze by słaba opinia o jakosci byla prawda, masz prawo mięc swoja , ale na forach i nie spotyka sie takich opinii. Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Ja ,ze wzgledu na Zuzie kupuje ograniczne kurczaki i nie z przemyslowego zabijania. Moje nozki nie sa duze( tak jak te przemyslowe) na na takie danie jak podalam to zbieram, kiedy mam kurczaka, po prostu sama jego rozdzielam. Mozna kupowac te zwykle ,tanie porcja wtedy jednej nozki jest bardzo duzo( nie wiem co oni tym kurczaka daja, ale rozna bardzo duze) . Trzeba wybrac, cena i jakosc; to juz kazdego prywatny wybor. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 27 Stycznia 2013 kupuje ograniczne kurczaki co to znaczy? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Sa karmione odpowiednim ziarnem( rowniez organicznym) , nie zamkniete w kurnikach ,nie mowiac juz w klatkach. Recznie zabijane,nie w wielkich halach, gdzie kurczak jest doczepiony za nogi i podjezdza do gilityny a w tym czasie ze strachu umiera .Ty ,jak wiem, tez takie kurczaki masz. Zuzanna jesli bedzie jadla kurczaki takie polnowe/sklepowe od razu choruje. Jest jakby czujnikiem co wolno a co nie, tylko to zawsze jest kosztem jej zdrowia. Dlatego stram sie kupowac odpowiednie produkty, gdzie chemia jest wykluczna lub w bardzo mamym stopniu wprowadzona. To nasze zycie pelne jest chemii na kazdym kroku.A ktos taki jak moja coreczka cierpi.NIe wiem dlaczego wlasnie ona urodzila sie z tym uczuleniem,wolalabym sama to miec, a nie patrzec jak takie male dziecko sie meczy, nie mowiac ile razy ladawalysmy w szpitalu ,az w koncu dzieki lekarzowi doszlismy na co jest uczuylona( nadal nie ma testow na to uczulenie). Dlatego jesli juz kurczak to wlasnie odpowiedni dla niej , a tym sposobem wszyscy jemy to samo. Moze dieta jest troche drozsza( sklepowy kurczak w calosci kosztuje 3,99 jak wiem, a taki ,ktory kupuje 15-17 za kg ). Wole wybrac zdrozsze jedzenie niz drozsze lekarstwa. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Moje, niestety skończyły już żywot. 2 szt zostały zamrożone na rosół. Na wiosnę pomyślę o nowej produkcji z odzysku. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 28 Stycznia 2013 A teraz zdjecia tego " Cos jeszcze" A dla wyjasnienia, zdjecia sa duze, ale ciasteczka nie sa wieksze niz pudeklo zapalek,no moze odrobine na wysokoc dorownaly .Sa zrobione z ciasta kruchego, biszkopta bezy i kilku smakow kremu. Oczywiscie do tego czekolada,jako klej na jednej z warstw, gdzie indziej dzem. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Aniu..pyszności.. :thumbsup: ..a jakie piękne i pięknie podane :clap: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 28 Stycznia 2013 a jakie piękne i pięknie podane Obrazy sercem malowane :lol: :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Aniu..pyszności.. :thumbsup: ..a jakie piękne i pięknie podane :clap: Malgosiu i wszystko na talerzykach do zjedzenia, kwiaty i liscie tez, wszystko z ogrodka. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 28 Stycznia 2013 i bardzo dobrze . Ś.p. Maciej Kuroń zawsze powtarzał,że na talerzu powinno być wszystko do zjedzenia :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 28 Stycznia 2013 z ciasta kruchego, biszkopta bezy i kilku smakow kremuSuper ciasteczka i pięknie podane :clap: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ok, leniuch jestem nie wpisalam od razu, ale jednak zrobie to. Pierwsze, ciasteczka te skladaja sie z mieszaniny roznych ciast: kruchego , biszkopta i bezy. Zwykle kruche ciasto mam w zamrazalniku, jednak jak ktos bedzie to robil od razu, to musze sie przyznac, nie wiem jaka ilosc tego kruchego.Dzlaczego, ciasteczka wymyslam zwykle sobie, a ze mialam w zamrazalniku taka porcje to tyle mi wyszlo.wszystkich bylo 22 sztuki. Podam po prostu przepis na kruche ,ktore bylo tutaj: 4 szklanki maki, 350g masla, 3/4 szklanki cukru 6 zoltek 1 lyzeczke proszku do pieczenia( czubata, albo 2 lyzeczki plaskie) szczypta soli i jesli ktos lubi kilka kropel wanilli Ja to wszytko daje do miksera i wszytko to maszyna mi wyrobi. Wtedy zwykle dziele na kilka podcji, robie waleczek zawijam w papier do pieczenia i do zamrazarki. Zawsze mam gotowe kiedy potrzeba. Jednak jesli ktos bedzie robi specjalnie do ciasteczek, to i tak musi to ciasto byc w zamrazalniku okolo 2 godzin. Lepiej sie nim pracuje, jest bardziej plastyczne. Po wyjeciu z zamrazalnika, kiedy odrobine sie odmrozi, kroilam na kawalki i wakowalam, na dosc cienko. Teraz jeszcze jedna uwaga. Tego ciasta nie podsypuje sie maka, tylko kawalek ktory jest przeznaczony do walkowania wklada sie w make, z obu stron maka sie przyczepi ,reszte trzeba otrzepac i walkowac. Wykrajalam kolka: Ukladam je na blaszce wylozonej papierem dopieczenia. Odleglosci nie musza byc duze, bociasto nie powieksza swojej wielkosci. Jednak trzeba zachowac troche. Uwazac tez trzeba bo ciasto jest bardzo kruche. Po wykrojeniu ,kazdy placuszek smarowalam dzemem rozpuszczonym z odrobina goracej wody.Tu wybor nalezy do was jaki dzem kto lubi, ja mialam wisniowy. NAstepnie ubilam beze z bialek. Mialam akurat 4 bialka( jesli cos robie z zotkami, bialka zbieram i zapisuje na sloiku z ilu jaj bialek tam jest) ,ubilam na sztywna piane, i po lyzce dalam pol szklanki cukru( drobnego krysztalo ) i dodalam jeszcze dodatkowo 5 lyzek plaskich tego samego cukru. Jednak jesli ktos ma swoj przepis ma beze to moze ja zrobic wg wlasnego przepisu. Teraz to do worka i nalozylam na czesc kruchcy plackow , a czesc na papier, ale trzymalam sie wielkosci krazkow. SZesc krazkow z beza posypalam orzeszkami sosnowymi( inne wcielo z szafki;zawsze znikna i nie wiadomo kto je zjadl). To do piekarnika 150 stopni, na jakies pol godziny. Kruche ciasto nie bedzie sie rumienic( chyba ze je ktos tak dlugo potrzyma ,ze sie spali) a beza robi sie sucha. W tym czasie zrobilam biszkopt 1 szklanka mielonych migdalow, 1 lyzka maki kukurydzianej 1 szklanka cukru 2 lyzki masla rozpuszczonego 3 jajka 2 lyzezcki proszku do pieczenia. Wszytko do miksera na 3 minuty i gotowe. Jest dobrze wymieszany i zawsze wychodzi.Plaska blache natrzec dodatkowo rozpuszczonym maslem( nie tym ktory byl wyzej wymiemiony, tamten musi byc do ciasta), na to papier do pieczenia i na to wylac ciasto, wyrownac. Ciasteczka wyjda z piekarnika wtedy zmiana. Biszkopt jest bardzo szybko upieczony, nie dluzej niz 20 minut. Zaraz po wyjsciu z piekarnika, dodatkowy kawalek papieru do pieczenia posypac cukrem pudrem, na to wylozyc upieczony biszkopt i od razu wykrajac krazki. NAstepnie podstawowy krem budyniowy. Nie mialam polskiego budyniu a bylam za leniwa zeby robic z jajek. Miala za to australijski, jest to jednak zupelnie cos innego, po ugotowaniu zwykle jest bardzo plynny. Wy po prostu robicie zwykly krem budyniowy. Budyn oczywiscie wystudzic . Ubic maslo z cukrem ( ja gotowalam mase budyniowa z bardzo mala iloscia cukru) i kiedy jest dobrze ubite dodawalam po lyzce budyniu. To jest moja biala masa. Nastepna byla Kawowa. Odlozylam czesc bialej masy, czesc pozostawiona polaczylam z bardzo silnym naparem kawy wystudzonym. NAstepna czesc zrobilam mietowo-czekoladowa. Wysoko tluszczowa smietanke ,lacznie ze swieza mieta(mieta byla poszatkowana bardzo drobio, aby dobrze oddala swoj olejek- tak zwykle robie jeden z kremow do tortu czekoladowo-mietowy;smietany jest taka ilosc aby mieta byla przykryta) doprowadzilam do zagotowania,przecedzilam i do tego dalam 125 g czekolady i mieszalam az czekolada sie rozpusci. Wystudzilam i dodalam do czesci kremu. Tym sposobem uzyskalam 3 smaki.Pierwszy jest kawowo-waniliowy. Warstwy: kruchy krazek,krem waniliowy,biszkopt,krem kawowy,kruchy krazek z beza z orzechami. Warstwy: Kruchy krazek z beza ,krem mietowo-czekoladowy,kruchy krazek posmarowany ciemna czekolada, beza. Jako ostatni, warstwy: Cisto biszkoptowe, krem kawowy,ciasto biszkoptowe i dekoracja z czekolady. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 28 Stycznia 2013 ANNAM, podziwiam Twoje wyroby , przez cały czas sledzę Twoj temat i zastanawiam sie jak Ty to robisz . ze wpisy sa aktualne i na bieżaco , sprawdzilem w internecie czas obowiazujacy u Ciebie to cała prawda sie wydala róznica 9 godzin ( srednio ) daje Ci mozliwośc korspondencji z nami w czasie gdy nasz aktywnośc jest najwieksza - uCiebie jest wtedy rano.Jeszcze raz gratuluje wyrobów .Wojtek Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/8/#findComment-264546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.