Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Annam W kuchni robi....


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1308 odpowiedzi w tym temacie

#121 Ela

Ela

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 967 postów
  • MiejscowośćDębce

Napisano 16 lis 2012 - 19:04

Myth,ale masz wyzwania :clap:
Jeśli dasz radę z tym kangurem,to poproszę o zdjęcia.
Potrawę z wieloryba,też chętnie obejrzę.
A może Tobie Aniu, uda się zrobić jakieś zdjęcie, tych egzotycznych smakowitości :lol:

#122 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5008 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 16 lis 2012 - 19:16

Ela, niedlugo bedziemy mieli bbq wtedy porobie troche kangura, ale to mala roznica w wygladzie od baraniny czy wolowiny,( czerwone mieso,no moze bardziej czerwone mieso) smak jest inny.

#123 PanBoczek

PanBoczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3611 postów

Napisano 16 lis 2012 - 19:23

Aniu ale CZAD!!!! :grin: powoli nadrabiam zaległości, Twoje wyroby to bomba :D
Szczególnie te biszkopciki z makiem przekladane dżemem.. moje ukochane ciastko z młodzieńczych lat :) :clap: :clap: :clap: Pozdrawiam

#124 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3389 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 16 lis 2012 - 19:41

Mam kangurka - nada się ?
Taki mój kącik australijski :wink:


Dołączona grafika

#125 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5008 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 16 lis 2012 - 19:50

Henio, i stowka tez jest :grin: na pamiatke.
A kangurek z prawdziwej skory kangurzej?

#126 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3389 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 16 lis 2012 - 19:56

Nie wiem , pewnie tak , mam też 5 dolców wybitę z okazji ślubu wnuka królowej i siostry Pipy.

#127 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6957 postów

Napisano 16 lis 2012 - 20:02

ANNAM, na tego kangura czekamy wszyscy :lol:

#128 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5008 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 16 lis 2012 - 20:05

Henio, u nas zawsze jak cos dotyczy krolewskiej rodziny to tluka monety, robia znaczki itp rzeczy.
karolszymczak, zrobie na pewno. Chociaz przyznam sie ,ze najbardziej na bbq lubie baranine.

#129 Ela

Ela

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 967 postów
  • MiejscowośćDębce

Napisano 16 lis 2012 - 20:17

A mój Grześ ma całą kangurzą rodzinę. :lol: która wciąż się powiększa (choć nie jest łatwo)
Wszystkie mają swoje imiona. Dołączona grafika
Nie wiem jak się wygasza :cry:

#130 świadziu

świadziu

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 939 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 16 lis 2012 - 21:11

Ja również posiadam pewną część kangura:

Dołączona grafika

Ciekawe czy ktoś zgadnie co to jest :)

#131 boggi

boggi

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1364 postów
  • MiejscowośćDębica

Napisano 16 lis 2012 - 21:19

Mówisz o " kutasie "?

#132 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5008 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 16 lis 2012 - 21:23

To jest chyba przednia lapka( znaczy juz tylko skora z lapki).

#133 świadziu

świadziu

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 939 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 16 lis 2012 - 21:24

Niestety dwie powyższe odpowiedzi są błędne :(

Boggi, był blisko ale to nie to :)

#134 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12682 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 16 lis 2012 - 21:31

Boggi, był blisko ale to nie to :)



Myślę że to woreczek :D zasuszony

#135 świadziu

świadziu

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 939 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 16 lis 2012 - 21:36

Andrzejku,
masz 100% racji :)

Dołączona grafika

#136 świadziu

świadziu

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 939 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 16 lis 2012 - 22:09

Andrzejku,
mówisz i masz :)
Podaj mi swój adres na priva a kilka słoiczków z grzybkami trafi do Ciebie .
Pozdrówka :)

#137 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5008 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 18 lis 2012 - 05:35

troche od rama bawilam sie w kuchni. Na pierwszy plan poszedl chleb, zwykly taki na kanapki ,pieczony w foremce.
Dołączona grafika
Nastepnie gotowe byly cziasteczka nr 1 ,powiedzmy. robione z tego co wczesniej podalam przepisu tylko ta roznica, ze byly wyciskane w foremkach a pozniej pieczone:
Dołączona grafika
NAstepne, to kruche ciasteczka 1,2,3. NAzwa taka ,dlatego ze stosuje sie jednakowe jednostki i jako 1-cukier, 2-maslo,3-maka. Czylinp. 100g cukru, 200g masla, 300g maki. To wszytko. Jest bardzo kruche, trzeba bardzo uwazac kiedy wychodzi z piekarnika. a to bedzie polaczony zaprzeg puzniej wstazkami, tylko jeszcze nie wiem, czy bawic sie cukrem czy nie.
Dołączona grafika
NAstepne to australijskie cisteczka " Anzac Biscuits", nazwa pochodzi z czasow pierwszej Wojny Swiatowej, kiedy to byly wysylane dla zolnierzy. I teraz co roku na australijski dzien zolnierza sa pieczone. Bardzo tutaj popularne. Ja zrobilam 2 rozne rodzaje. Jeden skladnikjest zmieniony i jedne wychodza ciemniejsze. Sa bardzo sodkie( jak dla mnie) .
Przepis:
120g masla, 100g Golden Syrup (http://www.bogutynml.../_info/?id=3335), to razem zagrzac w garnku ,az maslo sie rozpusci.Mieszac w czasie grzania.
Dodac do tego 1 lyzeczke sodu i wymieszac.
W misce wymieszac razem:[b] 100g platkow owsianych,150g maki,75g cukru,75g brazowego cukru,50g kokosu[b] ( ja osobiscie daje wiecej kokosu).
Dodac do suchych produktowpierwsza mieszanke i dobrze wymieszac. Robic kulki wielkosci orzecha wloskiego, rozplaszczac na blaszce i piec w piekarniku 170 stopni, gdzies okolo 8-10 minut. Bardzo trezba uwazac, aby nie przegapic czasu pomiedzy pieczeniem a przypaleniem.Kiedy sa gotowe, brzegi sie zloca, a srodek jest miekki i jakby napuchniety. Po zdjeciu z blaszki na kratke do wystudzenia sztywnieja.
Drugie te ciemniejsze, zamiast golden syrup jest dana ta sama ilosc melasy (http://www.e-commerc...-BIO,36199.html). Przy obu produktach podalam wam linki ,bo nie wiem czy jest to w sklepach w Polsce.Ale sadze ,ze jesli jest na internecie to i w sklepach tez.A oto zdjecie:
Dołączona grafika
Na koncu smazylam paczki
Dołączona grafika
To jeszczenie wszytko, ale ciag dalszy pozniej,pozdrawiam. :grin:

#138 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3389 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 18 lis 2012 - 05:46

My sobie pospali , a Ty podwieczorek przygotowałaś :clap:

#139 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5008 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 18 lis 2012 - 05:56

My sobie pospali , a Ty podwieczorek przygotowałaś :clap:

No to jeszcze troche Henio, tego podwieczorku :grin:
U nas nosza nazwe "Long Johns", sa to z ciasta jak na paczki zrobione rurki( w moim przypadku rozki, bo mam takie metalowe foremki) i wypelnione kremem budyniowym.
Dołączona grafika
I z boku ,jak wygladaja Dołączona grafika

#140 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6957 postów

Napisano 18 lis 2012 - 05:59

Aniu ale dałaś czadu :thumbsup:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych