DZIADEK Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Września 2012 Temat założyłem w związku z nieudaną produkcją szynkowej . Trochę będzie o wodzie w mięsie i wadach mięsa Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7224-sk%C5%82ad-chemiczny-mi%C4%99sa-woda-wady-mi%C4%99sa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Września 2012 Cd. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7224-sk%C5%82ad-chemiczny-mi%C4%99sa-woda-wady-mi%C4%99sa/#findComment-235309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Września 2012 i na tym koniec Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7224-sk%C5%82ad-chemiczny-mi%C4%99sa-woda-wady-mi%C4%99sa/#findComment-235349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 4 Września 2012 Największa ubojnia w Polsce o przepustowości 10-12 tys świń/2 zmiany dużą część żywca importuje z holandii , belgii .... a nie ma tam mowy aby świnki od chwili rozładunku odczekały przynajmniej 2-4h do uboju.....Później nic dziwnego, że mięso jest takie jakie jest.... Ehhh gdzie te nasze złotnickie.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7224-sk%C5%82ad-chemiczny-mi%C4%99sa-woda-wady-mi%C4%99sa/#findComment-235532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weerx Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Marca 2014 Baaardzo proszę o podanie źródła (książka, czasopismo), z którego pochodzi tekst zawarty w powyższych zdjęciach. Będę bardzo wdzięczna! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7224-sk%C5%82ad-chemiczny-mi%C4%99sa-woda-wady-mi%C4%99sa/#findComment-342430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Marca 2014 Są to wybrane fragmenty tekstu z większej całości - ,,Mięso - Podstawy Nauki i Technologii.'' Wydawnictwo SGGW 2011 r.pod redakcją prof. dr.hab. Andrzeja Pisuli i prof. dr.hab. Edwarda Pospiecha . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7224-sk%C5%82ad-chemiczny-mi%C4%99sa-woda-wady-mi%C4%99sa/#findComment-342463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weerx Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Marca 2014 Dziękuję pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7224-sk%C5%82ad-chemiczny-mi%C4%99sa-woda-wady-mi%C4%99sa/#findComment-342666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Największa ubojnia w Polsce o przepustowości 10-12 tys świń/2 zmiany dużą część żywca importuje z holandii , belgii .... a nie ma tam mowy aby świnki od chwili rozładunku odczekały przynajmniej 2-4h do uboju.....Później nic dziwnego, że mięso jest takie jakie jest.... Ehhh gdzie te nasze złotnickie....Ni jak się na to do wydajności rzeźni, bardziej od młodości sztuki.Standardowy tucz trwa około 4 miesięcy i to właśnie niedojrzałość mięsa jest głównym problemem Mięso z lat 80-90 a teraz różni się znacznie Postęp jaki dokonał się zarówno w zakresie nauk zootechnicznych, jak i przetwórstwa żywności spowodował, że na rynku żywca mamy coraz częściej zwierzęta odznaczające się wybitną mięsnością, a uzyskane produkty są wysokiej jakości. Zwykle jednak wzrost mięsności kojarzony jest z pogorszeniem jakości. Przyczyną są wady mięśni, które stwierdza się po uboju w tuszach zwierząt. Etiologia ich powstawania wiąże się z jednej strony z nie do końca rozpoznanymi czynnikami natury hodowlanej, fizjologii zwierząt i metabolizmu, a z drugiej z obrotem i wstępnym przerobem żywca. Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez zemat Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7224-sk%C5%82ad-chemiczny-mi%C4%99sa-woda-wady-mi%C4%99sa/#findComment-366740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.