DUCH Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Wieczorową porą przyszła Antosiowi ochota na skrzydełka " KFC" od czego ma się tatę _ " mówisz i masz " talerz skrzydełek ala KFC Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/6/#findComment-422222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam, a mógłbyś zdradzić przepis?Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/6/#findComment-422261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 6 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 6 Czerwca 2015 dzisiaj odbyło się ostatnie wędzenie w starej wędzarni .. cześć jej pamięci od poniedziałku zaczynam budowę nowej , Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/6/#findComment-428997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 6 Listopada 2015 Wczoraj , już po raz kolejny zakupiłem porcję ryb słodkowodnych . tym razem leszcz i płoć . Płoć została usmażona i poszła do zalewy octowej .Leszcz zwykle był przerabiany na kotlety rybne , ale tym razem natknąłem się na forum na wyroby Marderm i przepis na paprykarz szczeciński . Wiem że to nie ten rodzaj ryby ale ile można jeść kotlety rybne ? .Dokupiłem wędzoną makrelę , leszcze lekko przysmażyłem na patelni aby łatwiej oddzielić mięso od ości - wyszło tego 1kg- , zmieliłem wszystko na maszynce , dodałem pozostałe składniki i przyprawy jak w przepisie i wyszedł ... no właśnie jak nazwać ? .. może tylko paprykarz rybny już bez szczeciński .. :) Wsumie jestem zadowolony ze smaku , choć napewno brakuje tego czegoś w smaku co pamiętam jeszcze z produkcji w P.P.Di U.R " ODRA " w Świnoujściu kiedy w połowie lat 80 pracowałem m.in/ przy jego produkcji . Niestety były to lata kiedy nie myślałem że może kiedyś się mi przydać przepis tego specjału , wtedy uważanego za , powiedzmy danie nie najwyższych lotów.. Kolejnym razem wykonam go z ryb morskich .. ale i w wersji mieszanej polecam.Wielką zaletą produkcji paprykarzu w dniu dzisiejszym było to , że wróciłem pamięcią to tych jakże cudownych lat i chwil jakie spędziłem mieszkając w Świnoujściu :) Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/6/#findComment-454771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leosta Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) @DUCH, Proszę o przepis tego chlebka. Edytowane 17 Listopada 2015 przez Leosta Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/6/#findComment-456915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 26 Stycznia 2016 wczoraj wieczorem zrobiłem duży salceson na mały głód W składzie : - golonka przód- nóżka od kompletu- pół łba- trochę skórek wieprzowych- serce- ozorek Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/6/#findComment-471251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 26 Stycznia 2016 wczoraj wieczorem zrobiłem duży salceson na mały głód Podoba mnie się bardzo!!!!Zwolennicy zawartości z uchem nie ucieszą się z tego faktu, ale ja wolę też bez. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/6/#findComment-471255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 29 Listopada 2016 Taki tam chleb mi się upiekło mieszany pszenno - żytni na zakwasie Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/6/#findComment-528801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 29 Listopada 2016 Skórka chrupka zapewne Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/6/#findComment-528802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 29 Listopada 2016 a na kolację szybka bułka pszenna na drożdżach jest też wersja na zakwasie ale nie można jej nazwać szybką Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/6/#findComment-528834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.