Skocz do zawartości

Fotki maszynek elektr i mieszarek-własne wykonanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 313
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Siatka powinna wystawać z gardzieli maszynki , a nie trzpień .

ale najbardziej wysunięty jest trzpień prawda
Tuleję plastykową wkłada się od środka maszynki . Teraz odłącz maszynkę od reduktora załóż nóż ostrzem do siatki , siatkę i skręć całość. Spróbuj ręką bez korby zakręcić ślimakiem - jak dasz radę to siatka nie dolega do noża .
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
To może wystawać nic się nie dzieje jak wystaje z sitka. Załuż pod nóż podkładkę jak radzi dziadek. podkładka pomiędzy ślimak a nuż , chodzi o to aby wypchnąć nóż bliżej sitka

Pozdrawiam Wiesiorek

Tuleję plastykową wkłada się od środka maszynki . Teraz odłącz maszynkę od reduktora załóż nóż ostrzem do siatki , siatkę i skręć całość. Spróbuj ręką bez korby zakręcić ślimakiem - jak dasz radę to siatka nie dolega do noża .

jak pisałem powyżej ręczne kręcenie ślimakiem bez korby przy skręconym zestawie wręcz niemożliwe

To może wystawać nic się nie dzieje jak wystaje z sitka. Załuż pod nóż podkładkę jak radzi dziadek. podkładka pomiędzy ślimak a nuż , chodzi o to aby wypchnąć nóż bliżej sitka

tak wiem rozumiem

założe jeżeli będzie luz

[ Dodano: Sob 23 Mar, 2013 22:26 ]

Tak , ale jak się sitko chowa w gardzieli maszynki , to pierścień jego nie dociśnie . Wtedy podkładka jak radzi DZIADEK

a może inaczej

czy sitko ma wystawać poza maszynkę jeżeli

jest śłimak noż sitko bez przykreconego pierścienia???

czy sitko ma wystawać poza maszynkę jeżeli

jest śłimak noż sitko bez przykreconego pierścienia???

Tak - ma wystawać i wtedy pierścien dociska je do noża .

Tak , ale jak się sitko chowa w gardzieli maszynki , to pierścień jego nie dociśnie . Wtedy podkładka jak radzi DZIADEK

czyli u mnie jest chyba o bo sitko wystaje :)

dobra panowie mykam żona woła hehe..co o na może ode mnie chcieć ? :)

Ma wystawać bo inaczej nie dociśniesz jej do noża. ale nie może się okręcać U góry maszynki jest klin w siatce jest rowek . Nieraz ten klin wylatuje i wtedy siatka się okręca i nie miele się mięso.
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.

Tak - ma wystawać i wtedy pierścien dociska je do noża .

a co będzie Heniu jak kwadratowa część trzpienia bedzie szersza niż grubość noża??? :cool:

wtedy sitko mając okrągłą dziurę nie zostanie dociśnięte do noża tylko oprze się o "kwadrat" a wszystko bedzie wyglądało cacy ....

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Już wcześniej o tym pisałem coby to sprawdzić , nuż może być za cienki , podkładka powinna załatwić sprawe

Pozdrawiam Wiesiorek

Kwadratowy trzepień na którym zakładany jest nóż nie może wystawać poza nóż, a być krótszy od grubości noża co najmniej 1,5- 2mm.

Ma wystawać bo inaczej nie dociśniesz jej do noża. ale nie może się okręcać U góry maszynki jest klin w siatce jest rowek . Nieraz ten klin wylatuje i wtedy siatka się okręca i nie miele się mięso.

ok Dziadku sprawdze zgodnie z Twoimi wytycznymi......oby dało si e coś zrobić bo wrrrrr

kilka lat temu też miałem podobny problem z nowiutką alfą32.

U mnie okazało się ,ze był za duży luz pomiędzy gardzielą ,a ślimakiem.

Ślimak ciągną mięso do noża ,a to wracało z powrotem masakra.

Ja swoją reklamowałem i wymienili mi na inną , mam do dzisiaj i tnie aż miło...

Pozdrawiam

kilka lat temu też miałem podobny problem z nowiutką alfą32.

U mnie okazało się ,ze był za duży luz pomiędzy gardzielą ,a ślimakiem.

Ślimak ciągną mięso do noża ,a to wracało z powrotem masakra.

Ja swoją reklamowałem i wymienili mi na inną , mam do dzisiaj i tnie aż miło...

Pozdrawiam

tak tylko szkopuł jest taki ze aby zespolić maszynkę z motoreduktorem musiałem ją dopasować- rozstaw śrób mocujących, połączenie ze sprzęgłem itp........

sprzedawca nie chce mi jej przyjąć bo jest po przeróbce i używana...co do przeróbki się zgodze ale jak sprawdzić nie używając ? :)

no nic musze coś pokombinować,wpierw sprawdzę zgodnie z powyższymi zaleceniami.

[ Dodano: Nie 24 Mar, 2013 15:22 ]

zrobiłem foty

posprawdzałem wg powyższych zaleceń, żadnych uchybień nie znalazłem...jedyne co mi się nasuwa czy sitko ma ustaloną stronę montażu ?

Czy czasami nóż nie jest za mały do tej siatki? (środkowe zdjęcie)

niech ktoś pstryknie fote dla porównania

tylko te rysy po kilku min użytkowania

to tak jakbym wałek ślimaka był krzywy i też tak na oko wygląda ,puszcze go na tokarkę wtedy będzie widać

Nie wiem, czy taki luz jest dobry. Teraz przydało by się takie samo zdjęcie 32 która dobrze mieli.

tego ci nie powiem może ktoś wrzuci swoją 32

tylko co dalej ?

dzięki za foty wszystkim

[ Dodano: Nie 24 Mar, 2013 19:26 ]

na czerwono zauważalne różnice , ale chyba mało istotne prawda?