pokemon15 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zapytam inaczej, jaki tluszcz uzywamy do kielbas wedzonych na goraco, podpiekanych itd.Z całym szacunkiem Mirek, ale czy przeczytałeś PODSTAWY ??? Inaczej... tu na forum i na stronie głównej masz "czarno na białym"... jak byk napisane receptury na kiełbasy jakie byś sobie wymarzył... tam jest wszystko... tylko troszkę trzeba poczytać, po analizować... zastanowic się , poszukać.... a z resztą pomożemy !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7541-sk%C4%85d-wzi%C4%85%C4%87-tluszcz-do-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-254858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zapytam inaczej, jaki tluszcz uzywamy do kielbas wedzonych na goraco, podpiekanych itd.Twardy :wink: Osobiscie tylko boczek jako II B:thumbsup: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wieprzowina Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7541-sk%C4%85d-wzi%C4%85%C4%87-tluszcz-do-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-254859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmulik Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Mój problem sam się rozwiązał , chyba ktoś z hurtowni czyta to forum bo dziś dostałem taką tłustą półtusze że będę mógł narobić kiełbas, nasmażyć smalcu, Podwędzić słoninki i jeszcze trochę zamrozić na później.I przyznam się że dziś po raz pierwszy widziałem podgardle w półtuszy kupowanej w UK. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7541-sk%C4%85d-wzi%C4%85%C4%87-tluszcz-do-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-254860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 8 Grudnia 2012 A wracając do półtusz w UK, jak nie mają tłuszczu, to kiełbasę rób chudą.Zawsze można pokroić chudą kiełbasę na chleb z masłem. Smalec nie robię z samej słoniny bo by wyszło drogo, w Niemczech jest do kupienia sadło nazywa się Flomen i jest tańsze o słoniny i nawet dobrze nadaje na smalec. Po angielsku nazywa się chyba :rolleyes: flare fat. :grin: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: Sadlo..... :shock: flomen ...i jeszcze droga slonina za 0,99 e Darino te,, sadlo,FLOMEN , to ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7541-sk%C4%85d-wzi%C4%85%C4%87-tluszcz-do-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-254861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 8 Grudnia 2012 przyznam się że dziś po raz pierwszy widziałem podgardle w półtuszy kupowanej w UK.SZok normalnie... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7541-sk%C4%85d-wzi%C4%85%C4%87-tluszcz-do-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-254862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek240954 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Marcus dziekuje za odpowiedz, pokemon15 tez dziekuje ale czy nie prosciej bylo odpowiedziec na pytanie niz odsylac mnie do receptur. W recepturach nie jest napisane co jest tluszczem twardym a co miekkim. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7541-sk%C4%85d-wzi%C4%85%C4%87-tluszcz-do-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-255035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 9 Grudnia 2012 ale czy nie prosciej bylo odpowiedziec na pytanie niz odsylac mnie do receptur.Jak się nie jest pewnym własnej wiedzy a chce się bardzo napisać post :grin: :grin: :grin: .A czy słonina nie nadje się do kiełbas :question: :question: :question: .Słonina z karku też się nie nadje :question: .Nie zapominajmy że słonina też składa się z 2 warstw pierwsza miękka którą można łatwo oddzielić i do kiełbas dać tą drugą twardszą przy skórze.Następnie to problem samego mieszania i dodawania słoniny, ale to już inny temat Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7541-sk%C4%85d-wzi%C4%85%C4%87-tluszcz-do-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-255051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 Grudnia 2012 szmulik jaka wage mają twoje półtusze ? Ja poniżej 35 kg nie kupuje Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7541-sk%C4%85d-wzi%C4%85%C4%87-tluszcz-do-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-255053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Darino te,, sadlo,FLOMEN , to ?To Ty nie wiesz co to Flomen :question: :rolleyes: A pożądnej słoniny za 1 ojro dawno już nie widziałem :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7541-sk%C4%85d-wzi%C4%85%C4%87-tluszcz-do-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-255063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7541-sk%C4%85d-wzi%C4%85%C4%87-tluszcz-do-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-255079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek240954 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Dziekuje Dziadku o to mi chodzilo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7541-sk%C4%85d-wzi%C4%85%C4%87-tluszcz-do-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-255188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.