Jacek Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Na wstępie zaznaczam że przekopywałem forum ręcznie i za pomocą wyszukiwarki, niestety bezskutecznie. Przystąpię do rzeczy i powiem o co mi chodzi: kupiłem w dobrej cenie ozór wołowy, postanowiłem że zrobię z niego ozór w galarecie na święta. Ozór gotowany ma szaroburą barwę - w sosie chrzanowym bez znaczenia, natomiast w galarecie powinien mieć kolor "mięsny". Trzeba go zapeklować i tu rodzi się pytanie jak?Ozór waży 1 kg; peklosól mam. Cytuj Wszystkie Jacki to fajne chłopaki Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7543-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-jak-zapeklowa%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Drogi Jacku, pozostała Ci do przekopania jeszcze "tylko" strona główna. :smile: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7543-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-jak-zapeklowa%C4%87/#findComment-254748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Jacek, jest piękny przepis na stronie głównej na ozór wołowy w galarecie do obkładu robiłem go i zapewniam że jest to świetny przepis Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7543-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-jak-zapeklowa%C4%87/#findComment-254756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz78 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Witam ja proponuje zrobic solanke 10 l wody 0,8 peklosoli na minimum 5-7 dni ozór wolno przechodzi peklosolą a potem do gotowania dodaj troche przypraw typu listek laurowy ziele angielskie pieprz czarny itp wedlug uznania i bedzie ok Cytuj Lepszy stary wędzasz bez wykształcenia niż magister bez wiedzy !! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7543-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-jak-zapeklowa%C4%87/#findComment-254766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Witam ja proponuje zrobic solanke 10 l wody 0,8 peklosoli Grzegorzu.. 10l wody do przygotowania solanki na 1 kg ozora , czy kolega czasami się nie pomylił?? :shock: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7543-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-jak-zapeklowa%C4%87/#findComment-254826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Mea culpa zapomniałem że jest wspaniała strona główna, już sobie wszystko sprawdziłem.Dziękuję "braci" za pomoc. Cytuj Wszystkie Jacki to fajne chłopaki Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7543-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-jak-zapeklowa%C4%87/#findComment-254843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.