edzio323 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Witam , do jakiej temp parzyć te kulki wieprzowe co są u rzeźników w sprzedaży i nie tylko pierwszy raz to dostałem w łapy nawet nie mam pojęcia z czego to jest wycinane Jakbym ja to kupywał to bym się zapytał co to dokładnie jest, no ale... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Grudnia 2012 te kulki wieprzowe co są u rzeźników w sprzedażyJakie kulki? Zapodaj jakieś zdjęcie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-257456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Grudnia 2012 może chodzi o mięsień czterogłowy? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-257464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Grudnia 2012 ...albo "nogi". Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-257466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio323 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Grudnia 2012 http://s4.ifotos.pl/mini/DSC05595-_xeqwxpa.jpg Coś takiego , nie znam się na tym zbyt dobrze dlatego pytam od jakiegoś czasu pokazało się to u nas w sklepach nawet już to i w biedronie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-257467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Pewnie chodzi o szynkę kulkę.Jedne są peklowane, a inne po prostu surowe mięso.Może zamiast parzyć, to lepiej będzie upiec ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-257468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Wg mnie to są elementy wycięte z łopatki co nie zmienia faktu by parzyć wg zasad ogólnych. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-257471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Mięso nastrzyknięte, prawdopodobnie zapeklowane.Nazywają to w sklepach "szynka peklowana", gotowa do parzenia. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-257475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio323 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Ja kupiłem surowe nie peklowane , i głownie chodzi mi do jakiej temp to sparzyć bo nie mam pojęcia co to dokładnie jest z element @miro pekluje to się u mnie dopiero w piątek zaczynam osuszać a w sobotę idzie do wędzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-257482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldeman Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Kulka teoretycznie powinna być szynką. W czym jest problem :question: :shock: Bez względu czy wychapane z szynki czy łopatki parzysz po uwędzeniu do 72 st.C Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-257488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio323 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Kulka teoretycznie powinna być szynką. W czym jest problem :question: :shock: Bez względu czy wychapane z szynki czy łopatki parzysz po uwędzeniu do 72 st.C i o to mi chodziło, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-257489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Kulka teoretycznie powinna być szynką.Teoretycznie. Temperatura parzenia szynek i mięs jest znana, chodzi nam o prawidłowe nazewnictwo. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-257517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldeman Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Witam , do jakiej temp parzyć te kulki wieprzowe co są u rzeźników w sprzedaży ...założycielowi tematu jak widać nie bardzo chodziło o prawidłowe nazewnictwo a o temperaturę parzenia tego czegoś. :wink: Pisząc Kulka teoretycznie powinna być szynką. miałem na myśli co najpewniej się pod tą nazwą kryje w sklepie zaznaczając, że może to być również łopatka. :lol: chodzi nam o prawidłowe nazewnictwo ...o co nam chodzi to wiem tylko czy sprzedawca o tym wie :question: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-257530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio323 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Witam , postanowiłem się dzisiaj dowiedzieć co to dokładnie jest .. @chudziak miała dobre myśli jest to wycinka z łopatki właśnie się już parzą Pozdrawiam Brać i Wesołych Zdrowych Świąt :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-258001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 22 Grudnia 2012 edzio323, chudziak, to ONA Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-258005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio323 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 22 Grudnia 2012 A to przepraszam nie byłem świadomy :tongue: Ale już korekta zrobiona :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7616-do-jakiej-temp-parzy%C4%87-kulki-wieprzowe/#findComment-258008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.