jarek79kk Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Stycznia 2013 czy da sie to zrobic w domu i czy ktos wie jak sie do tego zabrac smak powala i cena tez :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7670-le-roule/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Poczekaj na Antozara. Mieszka najbliżej źródła, bo w Bretanii. Jest bardzo chętny do pomocy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7670-le-roule/#findComment-259793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Stycznia 2013 czy da sie to zrobic w domu i czy ktos wie jak sie do tego zabracJest to ser twarogowo-podpuszczkowy o podwyższonej zawartosci tłuszczu (śmietankowy). Do mleka dodaje się słodką śmietankę, zakwas mezofilny i podpuszczkę w ilości przewidzianej dla delikatnego skrzepu i taki surowiec poddaje się obróbce. Roladę z różnymi smakami uzyskuje się standardowo, dodając dodatki i zawijając całość. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7670-le-roule/#findComment-259807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ja zrobiłam podróbkę z zurawinąhttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8843&postdays=0&postorder=asc&start=15Ser kozi kwasowo,podpuszczkowy,ale bez dodatku słodkiej smietanki,bo skąd? Moje mleko dość tłuste,wiec wyszło mi coś takiego,smakowało,a dla mnie to wazne. :lol:Mozna z wierzchu także otoczyć żurawiną. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7670-le-roule/#findComment-259836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79kk Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ela, zwijalas ser razem z folia? z kroeirgo pewnie nie bedzie taki jak z koziego rozumiem ze mleko, kefir do zakwaszenia + slodka smietana i podpuszczka na koniec do tego ale zakwaszenie i slodka smietana ? dobrze to rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7670-le-roule/#findComment-259837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79kk Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Marca 2013 http://img833.imageshack.us/img833/3682/dsc04519d.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img59.imageshack.us/img59/6700/dsc04521ho.jpg Uploaded with ImageShack.us no i zrobilem najwiekszym problemem bylo zawiniecie w rolade, ser byl zbyt kruchy, ale kiedy noc spedzil w lodowce ladnie "zwiazal" smakuje rewelacyjnie choc moze nie do konca tak wyglada niestety moglo by byc wiecej zurawiny, jednak dodalem cala ktora akurat mialem w smaku - kozi oczyiwscie - nie jest suchy, a wlasciwie dosc mokry, lecz nie tak smietankowy jak ten sklepowy z 5 ltr mleka koziego wyszlo mi 1,16 kg - gotowego wyrobu w tym ok 120g zurawiny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7670-le-roule/#findComment-277180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja29 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Właśnie w necie znalalam sklad, może pomoże Skład: pasteryzowane mleko krowie, śmietanka, cukier, żurawina (3,4%), dekstroza, skrobia, błonnik roślinny koncentrat żurawinowy, olej słonecznikowy, kwas sorbowy, kwas cytrynowy, enzymy mleczne, naturalny extrakt rozmarynu.55% tłuszczu w suchej masiekcal 294 w 100 g Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7670-le-roule/#findComment-437837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.