menzur Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 27 Marca 2013 smacznie wygląda, możesz dołączyć link bo jakoś nie mogę znaleźć, Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-277904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 27 Marca 2013 http://wedlinydomowe.pl/inne-wyroby-miesne/wyroby-regionalne/635-baba-lub-kiszka-ziemniaczana-z-suwalszczyzny Prosze bardzo Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-277905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 29 Marca 2013 Święta białej kiełbaski się zbliżają wielkimi krokami to i kiełbaskę zrobić pora Biała gotowa do parzenia - w ilości większej niż dla mnie ale torcik kiełbasiany prezentuje się smakowicie A tak wygląda parzona - kolorek szary (jak Wszyscy polecają ) Nie mam pojęcia czemu na fotce kiełbasa wygląda na różową - jak bym dał peklosoli - czego dać nie mogłem bo nie daje się do białej. Możliwe, że za krótko parzona i dla tego taki kolorek - parzyłem 20 min w temp. 75* - tak krótko bo przed każdym podaniem na stół będzie powtórnie parzona dla tego pozwoliłem sobie na skrócenie procesu parzenia reszta wyrobów będzie pokazywana sukcesywnie Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-278302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 29 Marca 2013 Biała gotowa do parzenia - w ilości większej niż dla mnie ale torcik kiełbasiany prezentuje się smakowicieartur, zupełnie jak moja he he Fajny torcik Aż zgłodniałem.... Co do parzenia, to "na stół" parzę ok 40 minut w temp 68-72 st... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-278334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 29 Marca 2013 tak krótko bo przed każdym podaniem na stół będzie powtórnie parzona dla tego pozwoliłem sobie na skrócenie procesu parzenia Dlatego lepiej zamrozić surową i potem tylko odmrażasz i raz parzysz... u mnie parzenie podobnie jak u Pokemona.... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-278336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 30 Marca 2013 Właśnie poczyniłem próby organo-leptyczno-smakowe REWELACJA cud miód i maliny Czy ktoś mi możne powiedzieć jak szanujący się obywatel może jeść kiełbasę białą z marketu ?? Zrobienie samemu nie wymaga wielkiej filozofii ani super sprzętu a smak ..... Poezja niebo w gębie Dziś wędzenie szynek i kiełbasy "Chłopskiej" - 3-cie podejście do szynek i 2-gie do kiełbasySzynki wędziłem 1 raz 1godz. obsuszanie i 2 godz w zimnym dymie, na drugi dzień coś koło 3 godz w zimnym dymie a dziś dowędzenie i chyba podpieczenie w gorącym dymie.Kiełbaski już były obsuszane 1godz i w zimnym dymie siedziały 2 godz - dziś dowędzanie i podpiekanie części w zimnym dymie a część do parzenia Doszedłem to takiej konkluzji Naszą Stronę można "pokochać" -za co ?? Podaje w jak najbardziej przystępnej formie sposób na zrobienie dobrego smacznego i co najważniejsze zdrowego jedzenia co się równa strasznemu permanentnemu brakowi czasu. Co by nie powiedzieć to by smacznie jeść trzeba troszkę się napracować.Ludzie jacy tu są, są pomocni i nieocenieni w poradach "znienawidzić" - za brak czasu na odpoczynek i uświadomienie jakie g... no sie jadło i czym się karmiło rodzinę. :sad: Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-278360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Dziś jest troszkę czasu to wstawię fotki tego co na stole zagościło Szyneczka wędzona i pieczona w dymie, obok kiełbaski wędzonej i podpiekanej w dymie Szynka bez parzenia wygląda jak polędwica łososiowa - tylko jak pokroić mięsko tak cieniutko jak sklepowe Zbliżenie na kiełbasę i przekrój Jeszcze znalazło się miejsce na szyneczkę wędzoną i parzoną Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-278649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 :clap: :thumbsup: :clap: :thumbsup: :clap: :thumbsup: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-278657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Artur Dor, widzę, że zaprzyjaźniłeś się z trybem M :clap: za wyroby też :clap: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-278669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Dawno nic to się nie działo.Wstawię jakieś fotki bo jeszcze będzie, że nic nie robięSzynki, karkówki i boczki peklowane wg. tabeli na 5 dni z nastrzykiem.W piątek późnym wieczorem wyjęte z zalewy. płukane w wodzie bieżącej i do obciekania w piwnicy.Sobota świtkiem rankiem koło południa rozpaliłem ognisko pod "WuCetem" albo "Kibelkiem" jak to mówi moja LP i po 30 min temp. była odpowiednia do pakowania zawartości. Temperatura oscylowała w granicach 45 - 55 *C sprawdzanie co 30 min i tyle mojej kontroli.Fotki już gotowych bo w trakcie jakoś nie było czasu i jeszcze w przekroju Generalnie w smaku jak to swojskie czyli genialne. Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-322412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Co swojskie wyroby to swojskie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-322427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Wczoraj doszedł mi obowiązek zrobienia bigosu a tu w domu brak kiełbasy No to na szybko LP kupiła szynkę 2,7kg (najładniejsza z tego co zostało na półkach), w domu miałem podgardle 1,4kg, flaki były to do roboty. Ilośc może do bigosu za duża, ale z mojej wiedzy śmiem twierdzić, że reszta się nie zepsuję.Mięsa wagowo poniżej 4kg, peklosól 7g/kg, soli 10g/kg, pieprz 3g/kg, majeranek -całe opakowanie, czosnek 2 główki, - czyli bazowałem na pobiedziskiej. Dziś w jelita i osadzanie do rana Dostałem 2 karpie - ponadnormatywne - i padło, że wędzenie.wypatroszone, łby zostawiłem by zaczepić sznurkiem za nie; natarłem tylko solą w ilości średniej garści na całą rybę (4 łyżeczki małe- wiem, ze to mało ścisłe dane ale tak jakoś wyszło) jutro rano wymyje z soli, osuszę ręcznikami i natrę pieprzem i czosnkiem granulowanym - też z rękifoki karpi jutro bo dziś to tylko wypatroszone i zasolone - a jutro komplecik poleci Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-322544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Wczoraj doszedł mi obowiązek zrobienia bigosu Artur .. toż to sama przyjemność osobiście gotuję bigos przez trzy kolejne dni ... więc jak tak zrobisz to na święta zdążysz mam nadzieję że nie cała ta kiełbaska do bigosu Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-322552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ja robię bigos już od czwartku , właśnie kolejny raz go grzeje Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-322565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 23 Grudnia 2013 W sobotę zacząłem gotować bigos to na pojutrze będzie extra. Gotuje i na balkon i znowu gotuję i tak w kółko. Z mięsa tylko dodałem boczek wędzony (oczywiście, że nie sklepowy ) jutro dodam świeżą kiełbaskę i gotowanie a w środę na stół Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-322568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 25 Grudnia 2013 No i wczoraj kiełbaska do bigosu uwędzona a do fotki karp się jeszcze przymierzyłKiełbasa wędzona nie parzona parzyłem tylko 1 kawałeczek do spróbowania - po północy było i nie chciałem się kusić na większe jedzenie tak późno Kapik zdziwił się jak wyszedł z wędzarki i został ustawiony do fotki a jego zdziwienie było ........... i jeszce jedna fotka Córka na widok karpia zapytała się co to za potworny stwór Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-322686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Na wzór Pisa zrobiłem pomiar drewna - rozpalenie i 4godz wędzenia w temp. 50*C do rozpalenia i palenia właściwego taka ilość jest wystarczająca - bez opiekania oczywiście. Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-322698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Na wzór Pisa zrobiłem pomiar drewna - rozpalenie i 4godz wędzenia w temp. 50*C Ja podchodzę do tego troszkę inaczej . Czy wszystko można przeliczyć na pieniądze . Ja mam z robienia własnych wyrobów wielką frajdę , zadowolenie i satysfakcję . To również w pewnym sensie hobby . Hobby jednak z płaszczyzny materialnej zawsze kosztuje . Radość z tego jednak ogromna . Pozdrawiam Świątecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-322705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Andrzeju nie podaje kosztów drewna a ilość.Ilość jako ciekawostkę i sprawność urządzenia - mimo, że moje już widzę jest to lekkiej modernizacji.Nawet jak bym chciał wycenić drewno to nie wiem jak - grusza, śliwa, jabłoń - zdobyczna, bóg, grab podprowadzone z drewutni domowej do kominka - też nie wiem jaki koszt - może kilka szczap mniej do ogrzewania domu.Czasu własnego nie da się wyliczyć - policzyć roboczo godziny jako stratę czy czas na powietrzu z piwkiem jako zysk - dla tego tu trudno mówić o kosztach hobby - przy takim hobby to raczej mówimy o zyskach Ostatnio przeliczałem to same zyski z takie zajęcia - prosta sprawa koszt szynki 14PLN/kg - dajesz do wody z peklosolą za kilka dni bierzesz piwko albo książkę spotykasz się z kolegami i po jakimś czasie już masz szyneczkę za którą w sklepie trzeba by zapłacić ponad 20PLN/kg. 6zł na kg zarobku.No to powiem, że takie straty to sama przyjemność.Tylko proszę nie wyliczaj mi tego in minus bo ja takiej wyliczanki się trzymam i z tym mi dobrze Moja LP też jest święcie przekonana, że to co robię jest i zdrowe i oszczędnościowe i ukaja moje nerwy na podwórku - nie licząc że na dworze zawsze się jakieś porządki porobi = czysto na podwórku - -jak by nie patrzył same plusy Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-322708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Tylko proszę nie wyliczaj mi tego in minus bo ja takiej wyliczanki się trzymam i z tym mi dobrze Artur Dor . Wyszło to tak jakoś niezręcznie bo zacytowałem akurat Twój post . Nie miałem zamiaru nic Tobie ani innym wyliczać . Jednak jak się coś mierzy i waży to do policzenia tylko krok . :D Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-322741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Andrzeju ja tylko odniosłem się do Twojego wpisu - przedstawiłem moje podejście do hobby wędzarniczego i własnych wyrobów - wyliczyłem, że jak bym nie liczył jestem na PLUS ---zdrowiea) psychiczne - z dala od zgiełku przy łonie naturyb) fizyczne - rąbanie drewna do wędzarni, bieganie po dworze (bu zobaczyć jak się wędzi), bieganie do sklepu (księgarni) po książkic) psychofizyczne - odreagowanie całego kontaktu z tym złym światem poprzez przebywanie na łonie natury --kasa - jak by ni liczyć na plus, mimo że czasami na minus Dla tego ważne bym tych wyliczeń się trzymał bo pomagają mi w uzyskaniu dobrego samopoczucia ps. Ni mam nic przeciw wyliczaniu - dla tego tak ściśle trzymam się przepisów - bo wyliczanki to dobra rzecz byle z umiarem. Święta to miły czas dla duszy - co nie na wędzisz i ile nie nagotujesz to rodzinie smakuje - a to duszę raduje Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-322775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 25 Grudnia 2013 -kasa - jak by ni liczyć na plus, mimo że czasami na minus A ja sie nie zgodze, bo teraz policz ile kosztowalyby ciebie wizyty lekarskie jak zaczniesz chorowac, ile leki jak bedziesz je ciagle kupowac, bo jedzac nieswoje trujesz sie a pozniej lekarz kaze nastepna chemie brac aby zagoic to co wczesniejsza chemia zrobila. NAdal jestes na plusie nawet z wydawaniem kasy Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-322793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Aniu i dla tego jestem w 100% pewien, że własne wędzenie czy jako hobby czy jako oszczędność jest super oszczędne w każdej mierze Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-322795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Coś mnie wczoraj wzięło by dzieciakom ugotować na śniadanie parówki - w lodówce nie ma do sklepu nie pójdę bo lenistwo.Co tu począć.Przełamałem się i wybrałem do sklepu i biorę opakowanie z parówkami (nie te najtańsze) i czytam .............O w mordę a czemu ja mam truć dzieciaki MOMem czy innymi E i pochodnymi.Pomyślałem po głowie się podrapałem i przypomniałem sobie przepis na parówki; no zmiana kierunku i wycieczka na dział mięsny.Zakupiłem 0,4kg podgardla, 1,7kg łopatki (ładniutka taka) i do domu - parówki niech kupują inni. Taka szokująca ilość ponieważ pierwszy raz będę robił parówki i nie mam pojęcia co moje pociechy powiedzą na taką odmianę.Wybór przepisu - to było najtrudniejsze. Poczytałem wszystkie i doszedłem do wniosku, że są podobne z drobnymi różnicami - zrobiłem wg. Dziadka - zapeklowane, przyprawione i do lodówkiNiedziela RanoTo co zrobiłem to jakieś parówko-serdelki - brak osłonek parówkowych to w kiełbasiane jelita poszło -- ale co tam.Mielone na sitku 2mm trzy razy i następnie w robocie na nożach do siekania, posiekane : Nadziewanie, poskręcane w parki i wyszło tak: Jak już nadziane to na patyka i za jakieś 2 godz. do wędzarki.Piękny plan i rozplanowany czasowo, normalnie mistrz logistyki, ale moja LP potrafi idealne plany zniweczyć i obrócić w perzynę.2 paróweczki zamiast do wędzenia to do gara poleciła mi włożyć. Tak też uczyniłem i po wyjęciu nagle nie wiem jakim cudem znikły - i już wyczułem by nie rozpalać bo nie będzie do czego.Polecenie służbowe brzmiało - TYLKO parzenie, żadnego wędzenia i bez gadania.No to parzenie i fotki jak to wygląda Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-329472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 26 Stycznia 2014 fotki jak to wyglądaArtur a jak wrażenia smakowe. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/3/#findComment-329477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.