renesi Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udka w cieście Ciasto 200 ml mleka 2,5 szklanki mąki 50 g drożdży 1 łyżeczka cukru 1 jajko 1 łyżka oleju trochę soli Ciasto drożdżowe miksuje maszyna ja w tym czasie smażę pieczarki z cebulą i obsmażam nóżki z kurczaka Z ciasta robię kule Zostawiam do wyrośnięcia potem je rozpłaszczam Nacinam 3 razy Nakładam pieczarki na to nogę i zawijam Układam w tortownicy Można zrobić kwadraty Kwadratów nie nacinam , związuję kawałkiem ciasta bądż sznurkiem Od razu wkładam do piekarnika po upieczeniu powinno wyjść coś zbliżone do tego http://images10.fotosik.pl/3275/0971be8158a00322med.jpg Jeżeli usuwamy kość miejsce kości można zastąpić serem żółtym bądź mięsem mielonym http://images10.fotosik.pl/3275/7a4991132a73f1admed.jpg Danie naprawdę jest bardzo smaczne i ładnie się prezentuje Moje trochę za bardzo wyrosło Poprawnie zrobione daje efekt kręgu róż Zyczę smacznego Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udka w cieście Reniu piękna fotorelacja.. a danie wygląda bardzo smacznie. :thumbsup: Widzę że bez pomocnika byłby problem. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Stycznia 2013 renesi, jakież piękne i pomysłowe na pewno kiedyś się przyda taki przepis.. na wystawne przyjęcie lub do kieliszka dobrego wina :clap: :clap: :clap: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Ślicznie to pokazałaś :clap: Pytanko - czy udka są surowe , czy obrobione termicznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Henio, na ostatnim zdjęciu widać, że są po obróbce termicznej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Pomocnik jest potrzebny i obecność jego jest obowiązkowa To jest taki mały potwór ciasteczkowy i tylko to by jadał , więc dla niego wymyślam różne dania gdzie ciasto jest w roli głównej ale niekoniecznie słodkie Z apetytem zjada potrawy które pomagał przygotować Ciesze się że fotorelacja podoba się :grin: :grin: [ Dodano: Sro 23 Sty, 2013 19:41 ]Nóżki są lekko podsmażone Czasami coś mi wyjdzie :lol: :lol: :lol: [ Dodano: Sro 23 Sty, 2013 19:44 ]Może jeszcze dodam ze również można użyć ciasto francuskie Ciasto w kwadrat pokrojone jest ciastem francuskim Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Stycznia 2013 renesi, :clap: :clap: :clap: przepyszne danie :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Brawo kol. RenesiBardzo udana fotorelacja :clap: Przepisy na kurczaka w cieście podałem pare lat temu tuhttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=140599#140599 :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzak Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udka w cieścieCiasto200 ml mleka2,5 szklanki mąki50 g drożdży1 łyżeczka drożdży1 jajko1 łyżka olejutrochę soli To ile tych drożdzy trzeba dać ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Ups tam gdzie jest łyżeczka drożdży powinno być łyżeczka cukru Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Witam renesi, :thumbsup: :clap: :clap: :thumbsup:te udka wyglądają niesamowicie :grin: udana foto relacja :grin: pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Stycznia 2013 renesi, wspaniale wyglada. :clap: Dziekuje za przepis na pewno tez zrobie . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Stycznia 2013 :grin: Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Renesi, kiedy przyjedziesz w sierpniu na zlot do Napoleonowa, to zrobisz "trochę" porcji dla zlotowiczów. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Trochę jak dla pułku wojska nie ma sprawy :lol: :lol: Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 24 Stycznia 2013 renesi, żebyś się nie zraziła to obiecujemy że pomożemy Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 24 Stycznia 2013 renesi, żebyś się nie zraziła to obiecujemy że pomożemyOczywiście że pomożemy , pomysł jest super :clap: :clap: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 24 Stycznia 2013 renesi ,dziękuję za piękną fotorelację :grin: :clap: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Jest mi niezmiernie miło że podoba wam się to co przedstawiłam Teraz to i ja mam jakiś malutki udział w WB Ale zarazem jest mi głupio że dostaję brawa tak naprawde nie za swój pomysł , kiedyś bardzo dawno znalazłam to gdzieś w sieci Wczoraj rano próbowałam odnaleźć autorkę by do niej napisać jakim powodzeniem cieszy się jej pomysł oraz wstawić tu na WB jej przepis , ale nie odnalazłam . Dlatego że dostałam bardzo dużo od forum postanowiłam zrobić własną fotorelacje przy pomocy córki i jej syna Pomyślałam że to będzie takim małym podziękowaniem za to że jesteście Szczerze to nie wiem czy jest lepsze forum od tego , ja nie znalazłam kiedy szukałam w 2010 r jak w puszce zrobić wędlinę Ani nie znalazłam ubiegłego roku kiedy szukałam jak zrobić wędzarnie i jak w niej uwędzić Dziś już nie szukam bo i po co tu jest wszystko Znajomi mnie pytają kiedy i gdzie byłam na kursie masarstwa a ja im odpowiadam codziennie od kwietnia kilka godzin z nosem w laptopie się szkolę +2 dni szkolenia w Łazach by podsumować swoją wiedzę Cieszy mnie niezmiernie kiedy do mnie inni mówią że tak dobrych wędlin nie jedli a to jest przecież waszą zasługą Bardzo wam dziękuję za to że jesteście [ Dodano: Czw 24 Sty, 2013 11:22 ]renesi, żebyś się nie zraziła to obiecujemy że pomożemyOczywiście że pomożemy , pomysł jest super :clap: :clap: Nawet przez chwilę nie wątpiłam w to że będzie pomoc :lol: Znowu się rozpisałam ale ja już tak mam :sad: Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ale zarazem jest mi głupio że dostaję brawa tak naprawde nie za swój pomysł , kiedyś bardzo dawno znalazłam to gdzieś w siecirenesi, żaden wstyd , zawsze gdzieś,coś się podpatrzy,coś sobie przypomni,poda przepis babci i jest fajnie :lol: W zasadzie już wszystko zostało wynalezione, teraz to tylko ukepszamy,modyfikujemy i do swoich gustów dostosowujemy.A Twój przepis będzie znany na forum jako "Udka w cieście według Renesi" :lol: :grin: :clap: :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Znowu się rozpisałam ale ja już tak mamPisz rensi pisz,wszystko to prawda.Pozdrawiam. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 24 Stycznia 2013 renesia podlewasz czymś w tej tortownicy ?? na jednym zdjęciu widać trochę płynu w środeczku tej świeżo upieczonej "gromadki" wytopił sie czy może dodałaś buliony/masła/wywaru ?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Osid niczym nie podlewam wypłynięcie tego sosu nic nie zmienia w smaku i konsystencji jest go niewiele Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 24 Stycznia 2013 no to w weekend robię takie nóżki dla mojej LP i synka !! jak na razie zazwyczaj robiłem paj z kurczakiem i groszkiem pod ciastem francuskim, baardzo sycące danie, proste a zarazem pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzak Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 24 Stycznia 2013 RENESIw ilu stopniach i ile minut piecze się udka w cieście Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7763-udka-w-cie%C5%9Bcie-wg-renesi/#findComment-263574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.